Ευ Ζην

Η αντίδραση της Εφης Αχτσιόγλου για τον σεξισμό στην Ελλάδα | in.gr

Τη δική της απάντηση για την προσωπική επίθεση που δέχτηκε, έδωσε σήμερα το πρωί μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ηΈφη Αχτσιόγλου. Τα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε έγιναν για την εμφάνισή της με αφορμή ένα βίντεο, στο οποίο η ίδια επέκρινε την κυβέρνηση για τα επιδόματα.

Κάποιοι λοιπόν σχολίασαν πως στο εν λόγω βίντεο, η Έφη Αχτσιόγλου έδειχνε ταλαιπωρημένη, με πολλούς να χαρακτηρίζουν τα συγκεκριμένα σχόλια ως σεξιστικά.

«Τα σεξιστικά σχόλια μία χαρά επικρατούν. Θέλει δουλίτσα για να αλλάξει αυτό. Τα social media είναι ένα πεδίο ελευθερίας κι έχουν ανοίξει δρόμους για την επικοινωνία και την ενημέρωση, και έχει βοηθήσει πολύ. Υπάρχει όμως και ένα «αλλά». Πράγματι από ένα σημείο και μετά υπάρχει μία γενικευμένη τοξικότητα και κανένα όριο και κανένας φραγμός, κανένας ηθικός κανόνας.

Το έτερο ζήτημα, πολύ πιο σοβαρό, είναι ο σεξισμός, ο οποίος είναι βαθιά εμπεδωμένος στην ελληνική κοινωνία. Δεν εκφράζεται μόνο διά μέσω social media, είναι στην καθημερινότητα. Παντού».

Δεν είναι η πρώτη φορά – Δεν είναι η μόνη πολιτικός

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που η πολιτικός έχει δεχτεί σεξιστικά σχόλια, καθώς η Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξη που είχε δώσει στην Δώρα Αναγνωστοπούλου στο Mega είχε μιλήσει για τον ευτελισμό και την υποβίβαση (trivialization) που είχε βιώσει ως πολιτικός και δέ ως υπουργός Εργασίας επί ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπήρξαν υπονοούμενα ότι είχα σχέσεις που με οδήγησαν στη θέση της υπουργού» είχε αναφέρει τότε η κα. Αχτσιόγλου εξηγώντας πως παρά το γεγονός ότι η ίδια είχε καλύτερα προσόντα και εμπειρία από συναδέλφους της προκειμένου να διατελέσει υπουργός Εργασίας, ορισμένοι επέλεξαν να ξεστομίσουν πλήθος αθυροστομιών και ανυπόστατων ισχυρισμών εναντίον της, μη μπορώντας σαφώς να δεχτούν πως μία γυναίκα επιλέχτηκε για την θέση της υπουργού.

Δείτε το βίντεο με πολιτικούς όλων των κομμάτων να περιγράφουν τις δικές τους κακές εμπειρίες από τον σεξισμό που βίωσαν στη Βουλή.


Πηγή: www.in.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Radio Secret  στο Google News