Μουσική

Eurovision: Δεν θα διεξαχθεί στην Ουκρανία ο διαγωνισμός το 2023 – Συζητήσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο – Hit Channel

Η EBU ανακοίνωσε την απόφασή της να αναζητήσει εναλλακτικές επιλογές για τη διοργάνωση της Eurovision 2023 εκτός της Ουκρανίας.

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision θα διεξαχθεί «ενδεχομένως» στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2023, καθώς οι διοργανωτές του αποφάνθηκαν κατά της διεξαγωγής του στην Ουκρανία.

Αν και παραδοσιακά η νικήτρια χώρα φιλοξενεί τον διαγωνισμό την επόμενη χρονιά, η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) ανακοίνωσε «με βαθιά λύπη» ότι έλαβε την απόφαση να αναζητήσει εναλλακτική λύση για το 2023 λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία.

Η EBU ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Μετά τη νίκη στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision (ESC) τον Μάιο, η EBU εξέτασε τις επιλογές για τη διοργάνωση του διαγωνισμού του επόμενου έτους με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Ουκρανίας, UA: PBC, ο οποίος είχε διοργανώσει στο παρελθόν τη διοργάνωση το 2017 και το 2005».

«Έχει γίνει γνωστή παράδοση ότι ο νικητής του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision φιλοξενεί τον διαγωνισμό την επόμενη χρονιά, υπό την προϋπόθεση ότι πληρούνται ορισμένα κριτήρια, μεταξύ των οποίων η διασφάλιση της βιωσιμότητας της διοργάνωσης και της ασφάλειας όλων των συμμετεχόντων, συμπεριλαμβανομένου του κοινού», συνέχισε.

«Δεδομένου του συνεχιζόμενου πολέμου μετά τη ρωσική εισβολή στη φετινή νικήτρια χώρα, η EBU διέθεσε το χρόνο για να διεξάγει μια πλήρη αξιολόγηση και μελέτη καταλληλότητας τόσο με την UA: PBC όσο και με τρίτους ειδικούς, συμπεριλαμβανομένων ειδικών σε θέματα ασφάλειας και προστασίας», αποκάλυψε.

«Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision είναι μία από τις πιο σύνθετες τηλεοπτικές παραγωγές στον κόσμο, με χιλιάδες εργαζόμενους και συμμετέχοντες στην εκδήλωση και απαιτούμενο χρόνο προετοιμασίας 12 μηνών, σημείωσε η EBU.

Kalush Orchestra - Eurovision 2022 - trophy

Μετά από αντικειμενική ανάλυση, η Ομάδα Αναφοράς, το διοικητικό συμβούλιο του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, κατέληξε «με βαθιά λύπη στο συμπέρασμα ότι, δεδομένων των σημερινών συνθηκών, οι εγγυήσεις ασφάλειας και λειτουργίας που απαιτούνται από έναν ραδιοτηλεοπτικό φορέα για τη φιλοξενία, οργάνωση και παραγωγή του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, σύμφωνα με τους κανόνες του, δεν μπορούν να καλυφθούν» από την Ουκρανία.

Επειδή ο Sam Ryder τερμάτισε στη δεύτερη θέση, πίσω από τους Kalush Orchestra, στον διαγωνισμό του Μαΐου, η EBU σκοπεύει τώρα να συζητήσει με το BBC για το ενδεχόμενο να διοργανωθεί η Eurovision του 2023 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ανακοίνωση συνεχίζει: «Η EBU θα ήθελε να ευχαριστήσει την UA: PBC για την ολόψυχη συνεργασία και τη δέσμευσή της στη μελέτη όλων των σεναρίων τις εβδομάδες μετά τη νίκη των Kalush Orchestra στις 14 Μαΐου στο Τορίνο και να μοιραστεί τη λύπη και την απογοήτευσή της που ο διαγωνισμός του επόμενου έτους δεν μπορεί να διεξαχθεί στην Ουκρανία».

«Η EBU έχει υποστηρίξει την UA: PBC σε ένα ευρύ φάσμα τομέων μετά την εισβολή. Θα διασφαλίσουμε ότι η υποστήριξη αυτή θα συνεχιστεί, ώστε η UA: PBC να διατηρήσει τις απαραίτητες υπηρεσίες που παρέχει στους Ουκρανούς», τονίζεται.

«Ως αποτέλεσμα αυτής της απόφασης, σύμφωνα με τους κανόνες και για να διασφαλιστεί η συνέχεια της διοργάνωσης, η EBU θα ξεκινήσει τώρα συζητήσεις με το BBC, ως δεύτερο της φετινής διοργάνωσης, για την πιθανή φιλοξενία του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision το 2023 στο Ηνωμένο Βασίλειο», αποκαλύπτεται.

«Αποτελεί απόλυτη πρόθεσή μας η νίκη της Ουκρανίας να προβληθεί στα σόου της επόμενης χρονιάς. Αυτό θα αποτελέσει προτεραιότητα για εμάς στις συζητήσεις μας με τους ενδεχόμενους οικοδεσπότες», σημειώνει η ανακοίνωση της EBU.

Πηγή: www.hit-channel.com

googlenews

Ακολουθήστε το Radio Secret  στο Google News