Εργοδότης απείλησε ντελιβερά ότι θα τον βρουν «νεκρό σε χαντάκι» επειδή «στραβοκοίταξε πελάτη»..!!

«Θα σε κατεβάσω στο υπόγειο και θα σε θάψω», «θα βάλω μπράβους και θα σε βρουν νεκρό σε χαντάκι».

Είναι κάποιες μόνο από τις απειλές που εκτόξευσε εργοδότης στη Θεσσαλονίκη κατά υπαλλήλου του, οδηγού ντελίβερι, τραβώντας των παράλληλα από τον γιακά. Όλα αυτά επειδή πελάτης παραπονέθηκε ότι ο εργαζόμενος τον… στραβοκοίταξε!

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων, το περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου σε ψητοπωλείο στην περιοχή του Βαρδάρη. Όταν ο εργαζόμενος Β.Κ. επέστρεψε στο κατάστημα «ο ιδιοκτήτης τον τραβούσε από το γιακά και τον έσπρωχνε επί δέκα λεπτά. Τον απείλησε ότι ‘’θα τον κατεβάσει στο υπόγειο και θα τον θάψει’’, ότι ‘’θα βάλει μπράβους και θα τον βρούνε νεκρό σε χαντάκι’’ κ.ά,», καταγγέλλει η Επιτροπή, σημειώνοντας ότι «ο συνάδελφος κατήγγειλε ότι δούλευε τρεις μήνες στο μαγαζί υποασφαλισμένος (4 ώρες/μέρα, ενώ εργαζόταν εξαήμερο-δωδεκάωρο, με δικό του μηχανάκι και βενζίνες ενώ δεν του κατέβαλε και το δώρο Χριστουγέννων!»

«Το τέταρτο βίαιο περιστατικό δείχνει ότι οι επιθέσεις στους συναδέλφους από εργοδότες, όχι μόνο τυχαίες δεν είναι, αλλά εντάσσονται στα πλαίσια ενός νέου Συστήματος Εκμετάλλευσης των Εργαζομένων, όπου οι εργοδότες μας συμπεριφέρονται κυριολεκτικά ως δουλοπάροικους, πληρώνοντας και ασφαλίζοντας μας όσο θέλουν, εκμεταλλευόμενοι τους αντεργατικούς μνημονιακούς νόμους και την έλλειψη κάθε ελέγχου από τους υπευθύνους!

»Ωστόσο με τη δημιουργία της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων οργανωθήκαμε, οι συνάδελφοι αναθάρρησαν και πλέον δεν φοβούνται να καταγγέλλουν παρόμοια περιστατικά και εργοδοτικές αυθαιρεσίες!

Οι δώδεκα νεκροί συνάδελφοι μας εν ώρα εργασίας, οι απολύσεις όταν διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, οι ξυλοδαρμοί, η μη πληρωμή Δώρων, υπερωριών, αργιών, η άρνηση να μας παρέχουν μηχανάκι, τα Μέσα Ατομικής Προστασίας, να πληρώνουν βενζίνη και σέρβις όπως ορίζει ο νόμος κτλ., δυστυχώς δεν θα σταματήσουν αν εμείς οι ίδιοι δεν τους σταματήσουμε με τη οργάνωση μας και τη μαζική συμμετοχή στην Επιτροπή Αγώνα Διανομέων και το Συνδικάτο μας», καταλήγει η Επιτροπή, καλώντας σε κινητοποίηση-μοτοπορεία τη Δευτέρα 11 Φλεβάρη στις 11 το πρωί στην πλατεία Δημοκρατίας στο Βαρδάρη.

Πηγή: topontiki.gr