Αθλητικά Νέα

Επιμελητήριο Αρκαδίας: “Με τα νέα μέτρα στοχοποιούνται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις”

Επιστολή στον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, και τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, αναφορικά με τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, τονίζοντας πως για ακόμη μία φορά στοχοποιούνται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η επιστολή, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής:

“Μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους η επιβολή επιπλέον μέτρων, προκειμένου να μην επιβληθεί lock down, αλλά θεωρούμε, ότι τα νέα μέτρα που πήρατε, αλλάζουν τους κανόνες της οικονομίας και της κοινωνίας.

Οι εξαιρέσεις ελέγχου, σε αλυσίδες super markets και χώρους λατρείας, διαφοροποιούν τους κανόνες της ισότιμης λειτουργίας του ανταγωνισμού.

Μία μικρή επιχείρηση, σε σύγκριση με τους χώρους λατρείας και τις αλυσίδες super markets, δεν έχει το απαιτούμενο προσωπικό και χρόνο για να ελέγχει τα rapid test των εισερχόμενων πελατών.

Για παράδειγμα τα περισσότερα κομμωτήρια, που λειτουργούν με ένα άτομο (ιδιοκτήτη) πως θα επιφορτισθούν και τον έλεγχο των rapid tests;

To κυριότερο όμως είναι, ότι οι πελάτες, θα στραφούν για την εξυπηρέτησή τους, στη μαύρη αγορά. Εδώ θέλουμε να αναφέρουμε την άμεση στήριξη και συμπαράστασή μας στη διαμαρτυρία του Σωματείου Κουρέων και Κομμωτών Τρίπολης που κοινοποιήθηκε – στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων – στις 3 Νοεμβρίου”.

Το Επιμελητήριο, στέκεται και στο θέμα του λιανεμπορίου.

“Όσον αφορά στο λιανεμπόριο, εκτός από την αντιπαράθεση που θα δημιουργηθεί, μεταξύ καταστηματαρχών και πελατών, για την επίδειξη πιστοποιητικού, πως μπορούμε να αποτρέψουμε τον κόσμο, να μην αγοράσει είδη ένδυσης και σπιτιού από τις αλυσίδες των super markets;

Άρα, ουσιαστικά μιλάμε για ένα άτυπο lock down, χωρίς καμία στήριξη από την πολιτεία, που ενισχύει τη μαύρη αγορά (στις υπηρεσίες) και θα οδηγήσει σε ακόμα περισσότερα λουκέτα”.

Η επιστολή του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, καταλήγει ως εξής:

“Όλες οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν ισότιμη αξία ανεξάρτητα από το μέγεθός τους. Είμαστε βέβαιοι πως θα συνεχίζετε να πράτετε ότι απαιτείται για την στήριξη της επιχειρηματικότητας συμπεριλαμβάνοντας και τις ΜμΕ σε νέα μέτρα που θα φέρουν ισορροπία στην οικονομία και την κοινωνία”.

Πηγη άρθρου : www.ertnews.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Φόρτωση....

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookie