Ελλάδα

Βαθμολογίες Πανελληνίων 2024: Δείτε τα αποτελέσματα στο results.it.minedu.gov.gr – Πότε βγαίνουν οι Βάσεις 2024

Τέλος αναμένεται να «μπει» σήμερα, Παρασκευή (28.06.2024) στην αγωνία όλων των υποψηφίων των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων στις Πανελλήνιες 2024, αφού το μεσημέρι πρόκειται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 

Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν έγκαιρα για τα αποτελέσματα των Πανελληνίων, δηλαδή, τις βαθμολογίες που κατέγραψαν στα εξεταζόμενα μαθήματα με δύο τρόπους. 

Οι βαθμολογίες των μαθημάτων πρόκειται να αναρτηθούν στα Λύκεια, σε καταστάσεις οι οποίες θα περιλαμβάνουν τους κωδικούς και τους βαθμούς των υποψηφίων. 

Παράλληλα, οι βαθμοί θα αναρτηθούν και στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr/ και ταυτόχρονα θα γνωστοποιηθούν στους υποψηφίους μέσω μηνύματος (sms) στο κινητό τους τηλέφωνο.

Οι υποψήφιοι μπορούν να κάνουν αναζήτηση στο results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τα αρχικά από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Οι βαθμολογίες, πιθανότατα, θα συνοδεύονται και από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία των Πανελληνίων εξετάσεων 2024, κάτι που θα μπορέσει να οδηγήσει σε πιο ασφαλείς εκτιμήσεις για την εικόνα για τις Βάσεις εισαγωγής για τη φετινή χρονιά.

Το υπουργείο Παιδείας εφιστά την προσοχή προς τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και Διευθυντές Σχολείων να μην κοινοποιηθούν με οποιονδήποτε τρόπο τα αποτελέσματα, πριν από την επίσημη ανακοίνωσή τους, η οποία θα γίνει σήμερα μετά τις 13.00 μ.μ.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι οι υποψήφιοι (ΓΕΛ – ΕΠΑΛ) που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο (ΜΔ) ή/και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ) μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους μέχρι και σήμερα, ούτως ώστε να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Η διαδικασία της συμπλήρωσης των Μηχανογραφικών Δελτίων αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, ώστε ακόμη και μέχρι το τέλος Ιουλίου να έχουν ανακοινωθεί οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Στύλοι Ολυμπίου Διός: Το άλυτο μυστήριο και η φωτογραφία που έδωσε την απάντηση

admin

Φωτιά στο Αγρίνιο στην περιοχή Κρεμαστά, επίγειες και εναέριες δυνάμεις στο σημείο

admin

Καιρός σήμερα: Καύσωνας και μελτέμια συνθέτουν εκρηκτικό κοκτέιλ

admin