Ένα τρομακτικό περιστατικό σημειώθηκε σε εξοχική κατοικία στην Εύβοια, με πρωταγωνιστή ένα… φίδι που προσπαθούσε να μπει σε σπίτι.
Το περιστατικό έγινε στο χωριό Τσακαίους στην Εύβοια, όπου το φίδι ήταν «κρεμασμένο» πάνω στη σίτα, του σπιτιού και προσπαθούσε να βρει τρόπο να μπει μέσα
Όπως αποκάλυψε στο evima.gr ο ιδιοκτήτης του σπιτιού: «Στην αρχή πανικοβλήθηκα και εγώ και η γυναίκα μου όταν είδαμε το φίδι να κρέμεται στην σίτα του σπιτιού μας, ωστόσο στην συνέχεια το απομακρύναμε με ένα ξύλο στο χωράφι. Είναι λαφιάτης, δεν είναι από τα επικίνδυνα φίδια».
Το περιστατικό, αν και τρομακτικό για τους ενοίκους, δεν είχε δυσάρεστη κατάληξη, καθώς το φίδι τελικά απομακρύνθηκε χωρίς να προκληθεί κάποιο πρόβλημα.
Οι κάτοικοι της περιοχής επισημαίνουν ότι τέτοιες εμφανίσεις δεν είναι σπάνιες τους θερινούς μήνες, ειδικά κοντά σε χωράφια και εξοχικά σπίτια, γι’ αυτό και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή.
Το φίδι λαφιάτης εκτός από ακίνδυνο είναι και χρήσιμο:
Ο λαφιάτης ή λαφίτης είναι μη-δηλητηριώδες φίδι και ανήκει στην οικογένεια των Καινοφιίδων. Ο λαφιάτης είναι το μεγαλύτερο είδος φιδιού που συναντάται στην Ελλάδα και συνηθίζεται να του αποδίδεται ο χαρακτηρισμός «αγαθός γίγαντας».
«Ένας νεαρός και ένας σχεδόν ενήλικος λαφιάτης, βρέθηκαν και οι δύο σε εντελώς αστική περιοχή, ο νεαρός στην Αργυρούπολη και ο άλλος στα Πατήσια» έγραψαν τα μέλη του συλλόγου, πριν εξηγήσουν, πως πρόκειται για: «ακίνδυνα και χρήσιμα φίδια», επειδή «τρώνε πολλά ποντίκια εκτός των άλλων. Μάθετε να τα γνωρίζετε και να τα αγαπάτε».
«Δυστυχώς είναι πολλές οι φορές που πριν προλάβουμε να τα περισυλλέξουμε, έχουν εκτελεστεί με συνοπτικές διαδικασίες λόγω της άγνοιας για τα πλάσματα αυτά. Και είναι τόσο κρίμα», καταλήγει η ανάρτηση για το φίδι λαφιάτη.
Πηγή: www.newsit.gr