Ελλάδα

Ταυτοποιήθηκε ο φοιτητής που χτύπησε την υπάλληλο του κυλικείου στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου

Ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία ο φοιτητής που χτύπησε τη γυναίκα που εργάζεται στο κυλικείο στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και τον αναζητά. Μάλιστα, τον έχει κατονομάσει και η ίδια η υπάλληλος αφού τον αναγνώρισε, αφού δεν τον έβλεπε για πρώτη φορά.

Οι κουκουλοφόροι χτύπησαν την εργαζόμενη του κυλικείου στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου γιατί τους παρακάλεσε να σεβαστούν τον χώρο και να μην κολλήσουν αφίσες ενόψει των φοιτητικών εκλογών.

Αμέσως μετά την πράξη τους, οι νεαροί δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Ωστόσο, από τη μανία των κουκουλοφόρων, που καταγράφηκαν κρυμμένοι ανάμεσα στα δέντρα, δεν γλίτωσε ούτε το λεωφορείο που πραγματοποιεί δρομολόγια μέσα στην Πολυτεχνειούπολη.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Δευτέρας (05.05.2025) έξω από τη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Περίπου 15 άτομα με κράνη και κοντάρια επιτέθηκαν σε νεαρούς ποδοπατώντας μάλιστα έναν από αυτούς. Φοιτητές συγκεκριμένης παράταξης ξυλοκόπησαν, όμως, και την υπάλληλο του κυλικείου. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όταν η υπεύθυνη του κυλικείου επιχείρησε να εκτονώσει την ένταση ανάμεσα σε δύο ομάδες διαφορετικών παρατάξεων, δέχτηκε επίθεση στο πρόσωπο από έναν φοιτητή.

Μετά το επεισόδιο της επίθεσης στην υπάλληλο του κυλικείου, κλήθηκε η αστυνομία, όπως προβλέπεται από τον νόμο όταν τελούνται αδικήματα, και δυνάμεις της έσπευσαν στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Προκάλεσαν, όμως, την αντίδραση ορισμένων οι οποίοι μέσω social media απηύθυναν κάλεσμα για συγκέντρωση, ωστόσο δεν δόθηκε συνέχεια στο σκηνικό της έντασης.

Στο βίντεο ντοκουμέντο καταγράφονται οι μαυροντυμένοι κρανοφόροι να κυνηγάνε έναν νεαρό στο προαύλιο της Σχολής Μηχανολόγων – Μηχανικών. Τον κλωτσάνε με μανία, τον ρίχνουν στο έδαφος και οπλισμένοι με κοντάρια τον χτυπάνε αλύπητα. Ήταν τέτοιο το μένος τους που το κράνος που φορούσε ο νεαρός έφυγε από το κεφάλι του.

Κάποια στιγμή οι κουκουλοφόροι χωρίζονται και σπάνε στο ξύλο ένα ακόμη άτομο.

 

Μάρτυρες σε αυτή την καταδρομική επίθεση για μια ακόμη φορά έγιναν οι φοιτητές που βρέθηκαν το μεσημέρι στο κυλικείο της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών στην Πολυτεχνειούπολη.

 

Η Δευτέρα (05.05.2025) ήταν η πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας του κυλικείου στη σχολή ηλεκτρολόγων μηχανολόγων του Πολυτεχνείου, αφού τελούσε επί σειρά ετών υπό κατάληψη και εκκενώθηκε πρόσφατα.

Να σημειωθεί ότι την ώρα που εκδηλωνόταν ακόμη ένα βίαιο επεισόδιο σε πανεπιστημιακό χώρο, το αρμόδιο συμβούλιο του ΕΜΠ πήρε την απόφαση να τοποθετηθούν επιπλέον κάμερες στους χώρους του, περισσότερες από όσες έχουν ήδη εγκατασταθεί.

Μέχρι στιγμής, από την αστυνομία δεν έχουν γίνει συλλήψεις ενώ τις έρευνες έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ηράκλειο: Ρωγμές και στο Μαγαρικάρι αποκάλυψε η αυτοψία του Ευθύμη Λέκκα

admin

Επίθεση Καρυστιανού σε Βελόπουλο: «Μπλόκαρε» τη συζήτηση για τα Τέμπη στο Ευρωκοινοβούλιο

admin

Θεσσαλονίκη: Το κινητό της 38χρονης θα δώσει απαντήσεις για την έκρηξη – «Πιόνια» η ίδια και ο άστεγος που νοίκιασε τη «γιάφκα»

admin