Ελλάδα

«Σοφοκλής»: Ο λύκος που ταξίδεψε από την Πάρνηθα μέχρι τον Παρνασσό

Ο «Σοφοκλής» είναι ένας νεαρός λύκος που έφτασε από την Πάρνηθα στον Παρνασσό. Το ταξίδι του άγριου ζώου καταγράφηκε μέσω του δορυφορικού κολάρου GPS που φοράει.

Ο συγκεκριμένος λύκος έχει μεγάλη ιστορία. Τον Φεβρουάριο του 2024 εγκλωβίστηκε στον περιφραγμένο χώρο της Αστυνομικής Ακαδημίας στην Αμυγδαλέζα Αχαρνών, στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Η άμεση επέμβαση της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Καλλιστώ και του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής – ΟΦΥΠΕΚΑ, ήταν σωτήρια για το άγριο θηλαστικό, στο οποίο τοποθετήθηκε δορυφορικό κολάρο GPS για την καταγραφή των κινήσεών του.

Αρχικά ο λύκος «Σοφοκλής» επέστρεψε στη μητρική του αγέλη, κινούνταν στη ευρύτερη περιοχή γύρω από τον τύμβο του αρχαίου τραγικού ποιητή Σοφοκλή που βρίσκεται στη νοτιοανατολική Πάρνηθα.

Ωστόσο, από τις αρχές Μαΐου, όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook η Καλλιστώ, ο λύκος «Σοφοκλής» άρχισε να απομακρύνεται σε μεγαλύτερες αποστάσεις από τα γνωστά όρια της επικράτειας της αγέλης του.

Αφού προσπάθησε χωρίς να τα καταφέρει να διασχίσει την Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης προς τα βορειοανατολικά, στράφηκε προς τα δυτικά, ξεκινώντας την αναζήτησή του για μία νέα κενή περιοχή εγκατάστασης ή ίσως εξεύρεσης άλλης αγέλης λύκων που θα τον δεχθεί.

 

Κάπως έτσι ο λύκος «Σοφοκλής» έφτασε στους πρόποδες του Παρνασσού και όπως επισημαίνει η Καλλιστώ «είναι ενδιαφέρον να δούμε αν θα επιδιώξει να υιοθετήσει τον ίδιο ”περιαστικό τρόπο ζωής” ή όχι και κυρίως πόσο μακριά μπορεί να φτάσει…».

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Πειραιάς: Ένας νεκρός και ένας βαριά τραυματίας μετά από ένοπλη συμπλοκή στην Ακτή Μουτσοπούλου

admin

Οργισμένη αντίδραση του Κώστα Κωστόπουλου μετά τις δηλώσεις της Έλενας Αθανασοπούλου – Θα κινηθεί νομικά

admin

Παραμένουν τα ισόβια για τους δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη

admin