Ελλάδα

Ρόδος: Ενώπιον της δικαιοσύνης ο υπεύθυνος του beach bar με τις πλωτές ξαπλώστρες και τους σερβιτόρους – κολυμβητές

Η Ρόδος στο επίκεντρο για τα όσα έγιναν σε beach bar του νησιού. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η επιχείρηση αποφάσισε να παρανομήσει στο βωμό του κέρδους, με τον υπεύθυνο να καλείται για εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ελεύθερη για τους πολίτες είναι πλέον η παραλία της Ρόδου που είχε καταληφθεί από ομπρέλες και ξαπλώστρες, τις οποίες ιδιοκτήτης beach bar είχε αναπτύξει ακόμα και μέσα στη θάλασσα. Μετά την παρέμβαση εισαγγελέα συνελήφθη ο νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος και θα οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης τη Δευτέρα 10 Ιουνίου του 2024.

Η πρόσβαση στην παραλία είναι ελεύθερη, καθώς έχουν απομακρυνθεί ομπρέλες, καθίσματα, αλλά και οι μεταλλικές κατασκευές που βρίσκονταν παράνομα στο σημείο. Στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, της Ελληνικής Αστυνομίας και της ΑΑΔΕ είχαν σφραγίσει για αυθαιρεσίες το beach bar, το οποίο είχε απασχολήσει τις αρχές από πέρυσι το καλοκαίρι.

Ωστόσο ο ιδιοκτήτης αγνόησε επιδεικτικά την σφράγιση του χώρου και διοργάνωσε πάρτι κόβοντας τις κορδέλες. Πρόκειται για την ίδια επιχείρηση που και πέρσι είχε απασχολήσει τις αρχές με τις παράνομες κατασκευές στον κόλπο της Αγίας Μαρίνας.

Στον ιδιώτη δόθηκε προθεσμία να απομακρύνει τις παράνομες ξαπλώστρες και κατασκευές εντός 48 ωρών. Πράγμα και το οποίο έγινε. Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Νάγια Κόλλια πραγματοποίησε αυτοψία στο beach bar και όπως δήλωσε στην ΕΡΤ: «Ο λόγος που ήρθαμε εδώ ήταν γιατί με τα μέτρα που εκδώσαμε χθες το πρωί στις 7 πρέπει εντός 48 ωρών να έχουν απομακρυνθεί όλες οι παράνομες κινητές κατασκευές τόσο από τον αιγιαλό όσο και από τον θαλάσσιο χώρο… καλώς έκανε ο άνθρωπος και ήρθε και τα μάζεψε, αλλιώς θα έπρεπε ο Δήμος να τα απομακρύνει…

Όμως εδώ δεν είμαστε μόνο για αυτό για να δούμε αν όλα απομακρύνθηκαν, εδώ είμαστε και για άλλα, γιατί έχω ακούσει παρανομίες και στην Αγάθη… στον Άγιο Παύλο της Λίνδου».

Στην έκθεση της Κτηματικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσων, αποκαλύφθηκαν 19 παράνομες μεταλλικές κατασκευές μέσα στη θάλασσα και 400 τ.μ. παράνομη κατάληψη παραλίας με 46 ομπρέλες και 92 ξαπλώστρες. Στην επιχείρηση έχει επιδοθεί πρόστιμο 28.560 ευρώ, ποσό τετραπλάσιο από αυτό που θα κατέβαλε ο επιχειρηματίας για έναν χρόνο.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Καύσωνας: Οι αρχαιολογικοί χώροι που θα ανοίξουν στις 5 το απόγευμα – Ποιοι λειτουργούν κανονικά

admin

Καύσωνας: Θερμική κάμερα στην Ομόνοια κατέγραψε θερμοκρασία 96,2 βαθμούς Κελσίου

admin

Έκρηξη σε υποσταθμό της ΔΕΗ στη Μητροπόλεως – Επιχειρούν πυροσβέστες

admin