Ελλάδα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Υπάλληλος προσπαθούσε να παραπλανήσει την οικονομική Αστυνομία για το σκάνδαλο – «Έγραψα κάτι σάλτσες για τους ελέγχους»

Ακόμη μία πτυχή του σκανδάλου εκατομμυρίων στον ΟΠΕΚΕΠΕ, βλέπει το φως της δημοσιότητας…

Πρωταγωνιστής αυτής της νέας αποκάλυψης, στην οποία προχώρησε το MEGA, είναι ένας υπάλληλος του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μέσα από ένα εσωτερικό email που έστειλε στη διοίκηση του οργανισμού, παραδέχεται στην ουσία ότι προσπαθεί να παραπλανήσει τις Αρχές για οικονομικές ατασθαλίες.

Ήταν το 2021 όταν ήταν σε εξέλιξη έρευνα της οικονομικής Αστυνομίας, μετά από παραγγελία της εισαγγελίας Ηρακλείου, σχετικά με 2.000 παράνομες επιδοτήσεις ισάριθμων κτηνοτρόφων στην Κρήτη. Η οικονομική Αστυνομία, στο πλαίσιο της έρευνας έστειλε έγγραφο στην γραμματεία της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Τότε, ο συγκεκριμένος υπάλληλος έγραψε τις… «σάλτσες» του και μάλιστα, ενημέρωσε για αυτό τους ανωτέρους του.

Στο έγγραφο που παρουσιάζει το MEGA, ο υπάλληλος γράφει:

«Ετοίμασα σχέδιο με όλες τις απαραίτητες σάλτσες… έγραψα και κάτι σάλτσες για τους ελέγχους που μου φάνηκαν πετυχημένες», προκειμένου να δημιουργηθεί θολή εικόνα στην οικονομική Αστυνομία.

Στο έγγραφο της οικονομικής Αστυνομίας είναι χαρακτηριστικό ότι ζητείται αν έχουν υπάρξει επιδοτήσεις για βοσκοτόπια στην Φλώρινα από κρητικούς κτηνοτρόφους ή ακόμη και στο εξωτερικό.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Προσωπικός Αριθμός: Ανοίγει την Τρίτη η πλατφόρμα – Η διαδικασία έκδοσης και πού θα χρησιμοποιείται

admin

Νέος ΚΟΚ: Βαριές ποινές και τσουχτερά πρόστιμα – Για ποιες παραβάσεις αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης

admin

Τραγωδία στου Ζωγράφου: Νεκρή 64χρονη γυναίκα που παρασύρθηκε από μηχανή

admin