15.2 C
Αθήνα
Ελλάδα

Όλη η δράση της συμμορίας που εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ – Τα 4 οπλοστάσια και οι επαφές με τη διαβόητη ομάδα «L»

Αποτελούν μέλη μιας από τις πιο σκληρές συμμορίες της Αθήνας και είχαν επαφές ακόμα και με την διαβόητη ομάδα «L» . Οι δύο νεαροί Αλβανοί στα 19 και 23 τους χρόνια, αντίστοιχα, διέθεταν ένα ολόκληρο οπλοστάσιο κρυμμένο σε 4 σπίτια στο κέντρο της Αθήνας και στη Νίκαια.

Οι δύο νεαροί Αλβανοί, μέλη μίας από τις πλέον άγριες συμμορίες, αναλάμβαναν κατά παραγγελία επιθέσεις σε καταστήματα, ενώ εμπλέκονται σε απόπειρες ανθρωποκτονίας και μάλιστα ο ένας για ασήμαντη αφορμή πυροβόλησε και τραυμάτισε τη σύντροφό του. Όλα ξεκίνησαν πριν μερικές εβδομάδες.

Στην Ασφάλεια Αθηνών περιήλθαν πληροφορίες, ότι οι δυο συγκεκριμένα άτομα κατέχουν, φυλάσσουν και διατηρούν οπλισμό σε οικίες τις οποίες χρησιμοποιούν ως αποθηκευτικό χώρο – οπλοστάσιο για διάφορα όπλα και πυρομαχικά, μεταξύ αυτών και πολεμικό τυφέκιο AK-47 «Καλάσνικοφ».

Οι οικίες στις οποίες αποκρύπτουν τον οπλισμό τους είναι οι εξής: Ανθήδονος, Παρασίου, Αλκαμένους στην Αθήνα και Γέμελου στην Νίκαια. Επιπλέον, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οι κατηγορούμενοι με την χρήση αλλά και με την απειλή όπλων, προέβαιναν σε διάπραξη  έκνομων ενεργειών, πρόκληση σωματικών βλαβών, φθορών, απειλών, πυροβολούσαν με ανθρωποκτόνο πρόθεση σε βάρος εμπλεκομένων σε επιθέσεις, πυροβολούσαν με πρόθεση να σκοτώσουν ακόμα και σε περιοχές με καταστήματα.

Αστυνομικοί μετέβησαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στις τέσσερις οικίες, και διενεργήθηκαν νομότυπες κατ’ οίκον έρευνες.

Ειδικότερα:

Επί της οδού Ανθήδονος στην Αθήνα σε μονοκατοικία ανευρέθησαν και κατασχέθηκαν: Το χρηματικό ποσό των τριακοσίων ενενήντα -390- ευρώ.

Επί της οδού Παρασίου στην Αθήνα σε οικία ισόγειου, ανευρέθησαν και κατασχέθηκαν: Το χρηματικό ποσό των οκτακοσίων εβδομήντα -870- ευρώ, Ένα -1- τηλέφωνο μάρκας SAMSUNG, Μια -1- σιγαστήρα κάνης.

Επί της οδού Αλκαμένους στην Αθήνα σε οικία ημιυπογείου, ανευρέθησαν και κατασχέθηκαν: Δεκατέσσερα -14- φυσίγγια καραμπίνας με ένδειξη πυθμένα “NOBEL 12 SPORT” Το χρηματικό ποσό των δύο χιλιάδων διακοσίων -2.200- ευρώ.

Πλησίον της οικίας επί της οδού Αλκαμένους στην Αθήνα και συγκεκριμένα επί της οδού Ερυθρών ανευρέθη και κατασχέθηκε αυτοκίνητο, μάρκας JEEP RENEGADE, ιδιοκτησίας της συντρόφου του, το οποίο όμως χρησιμοποιούσε ο ένας από τους Αλβανούς.

Εντός του αυτοκινήτου διενεργήθηκε έρευνα και κατασχέθηκε:

1. Μία -1- γεμιστήρα πυροβόλου όπλου μάρκας Glock χωρητικότητας 15 φυσιγγίων η οποία ανευρέθη επιμελώς κρυμμένη πίσω από την ψηφιακή οθόνη στο ταμπλό του αυτοκινήτου.

2. Δύο -2- φυσίγγια με ένδειξη πυθμένα «56» και «46» τα οποία ανευρέθησαν κάτω από το κάθισμα του οδηγού.  

Επί της οδού Γέμελου στην Νίκαια σε οικία ισόγειου ανευρέθησαν και κατασχέθηκαν:

1. Ένα πιστόλι μάρκας «ZASTAVA SC99»  διαμετρήματος 9mm μετά της γεμιστήρας άνευ φυσιγγίων

2. Ένα πιστόλι μάρκας «EKOL FIBAT MAGNUM» διαμετρήματος 9mm, μετά μίας γεμιστήρας άνευ φυσιγγίων

3. Τριάντα ένα φυσίγγια αγνώστου διαμετρήματος με την ένδειξη στον πυθμένα ‘6.5’

4. Δεκαπέντε φυσίγγια, διαμετρήματος 9mm, με την ένδειξη στον πυθμένα ‘LUGER CBC’

5. Τρία φυσίγγια, διαμετρήματος 9mm, με την ένδειξη στον πυθμένα ‘B16’

6. Δύο φυσίγγια, διαμετρήματος 9mm, με την ένδειξη στον πυθμένα ‘GFL LUGER 9mm’

7. Ένα φυσίγγιο, διαμετρήματος 9mm, με την ένδειξη στον πυθμένα ‘93’  

Οι επιθέσεις

Την 21/01/2024 και κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 16:30 με 17:20 στην περιοχή του Κολωνού, 4 άτομα με ένα ανήλικο παιδί ενός έτους, επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο. Επί της οδού Λένορμαν, ομάδα ατόμων αποτελούμενη από τουλάχιστον επτά  άτομα, ακινητοποίησαν το εν λόγω όχημα και επιτέθηκαν σε βάρος του οδηγού, με γροθιές και κλωτσιές στη μέση του δρόμου, ενώ τουλάχιστον ένας εξ’ αυτών, ο οποίος οπλοφορούσε χτύπησε με την λαβή του όπλου τον παθόντα στο πρόσωπο. 

Στην εξέλιξη της επίθεσης, τουλάχιστον ένας εκ των δραστών, αρχικά σημάδεψε τους ανωτέρω με πυροβόλο όπλο – πιστόλι και στην συνέχεια πυροβόλησε εναντίον τους, με ανθρωποκτόνο πρόθεση, χωρίς όμως να τους πλήξει. Λόγω των πυροβολισμών, οι παθόντες απομακρύνθηκαν γρήγορα από το σημείο της επίθεσης, ενώ από το σημείο της επίθεσης περισυλλέχθησαν δύο κάλυκες πυροβόλου όπλου.

Από τις καταθέσεις μαρτύρων και από την ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού προκύπτει ότι φυσικοί αυτουργοί της ένοπλης επίθεσης με ανθρωποκτόνο πρόθεση σε βάρος είναι οι δυο συλληφθέντες και τουλάχιστον ακόμη πέντε άγνωστοι δράστες.

Λίγες ημέρες αργότερα στις 16:00 περίπου ώρα της 05/02/2024, μια γυναίκα εισήχθη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», φέροντας διαμπερές τραύμα από πυροβόλο όπλο στην περιοχή της κοιλιακής χώρας. Περί την 16:40 ώρα της ιδίας, αστυνομικοί μετέβησαν στο Γ.Ν. «Ευαγγελισμός», ωστόσο η παθούσα είχε εισαχθεί για χειρουργική επέμβαση και εν συνεχεία διασωληνώθηκε στην Μ.Α.Φ. Για τον λόγο αυτό και ένεκα των τραυμάτων και της γενικής κατάστασης της δεν ήταν εφικτό να εξετασθεί σχετικά αρχικά. Στο Γ.Ν. «Ευαγγελισμός» παρών ήταν και ο σύζυγος της, ο οποίος δήλωσε προφορικά στους αστυνομικούς ότι η σύζυγος του μεσημβρινές ώρες της 05/02/2024 αυτοπυροβολήθηκε με πυροβόλο όπλο στην οικία τους, επί της οδού Λ. Ιωνίας στην περιοχή του Κολωνού.

Επιπρόσθετα, δήλωσε ότι την ώρα που έλαβε χώρα ο πυροβολισμός ήταν εκείνος κοιμόταν στον καναπέ του σαλονιού με τα ανήλικα τέκνα τους. Έφερε τραύμα εισόδου στο επιγάστριο με διάμετρο περίπου 1,5 εκατοστά και σημεία εγκαύματος περιμετρικά αυτού σε έκταση 3-4 χιλιοστών, καθώς και τραύμα εξόδου αριστερά παρασπονδυλικά. Από την διερεύνηση των συνθηκών τραυματισμού της, (αυτοψία το χώρου, καταθέσεις μαρτύρων, εργαστηριακή εξέταση πειστηρίων κτλ) προέκυψε ότι δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της είναι ο άνδρας της.

Στον χώρο τέλεσης του συμβάντος κατά την αυτοψία ανευρέθησαν μεταξύ άλλων ένα πυροβόλο όπλο τύπου πιστόλι μάρκας GLOCK και μία γεμιστήρα χωρητικότητας τριάντα – 30 – φυσιγγίων άνευ φυσιγγίων.

Πέρυσι 22-07-2022  στην περιοχή των Αχαρνών, τρία γνωστά άτομα και δώδεκα άγνωστοι δράστες, μετέβησαν στην οδό Πρέσπας στις Αχαρνές, έξωθεν της οικίας των τριών πρώτων, φέροντας καραμπίνες, πιστόλια και ξύλινα ρόπαλα. Πυροβόλησαν με ανθρωποκτόνο πρόθεση με αποτέλεσμα τον τραυματισμό στο πόδι του ανωτέρω. Από το σημείο περισυλλέχθηκαν ένας κάλυκας πυροβόλου όπλου, ένας κάλυκας καραμπίνας και μία παραμορφωμένη βολίδα, τα οποία απεστάλησαν στην Δ.Ε.Ε. / Τμήμα Εργαστηρίων και Πυροβόλων Όπλων και Ιχνών Εργαλείων για εργαστηριακές – συγκριτικές εξετάσεις.

Επιπρόσθετα, την 14/06/22 και ώρα 22:00 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε για πυροβολισμούς από άγνωστους δράστες πλησίον της συμβολής των οδών Μενελάου Λουντέμη και Πρέσπας Αχαρναί, όπου υπάρχει ο καταυλισμός Ρομά Αυλίζας.

Επί της οδού Ψαθά ανευρέθει από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ ένας κάλυκας πυροβόλου όπλου διαμετρήματος 9mm, ο οποίος και κατασχέθηκε και απεστάλλει στο Τμήμα Εργαστηρίων και Πυροβόλων Όπλων και Ιχνών Εργαλείων για εργαστηριακές – συγκριτικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με τις εργαστηριακές – συγκριτικές εξετάσεις  προέκυψε ότι α) ο κάλυκας που ανευρέθει στο σημείο που έλαβε χώρα η η τρίτη στη σειρά απόπειρα ανθρωποκτονίας, και β) ο κάλυκας πυροβόλου όπλου πυροδοτήθηκαν από το πιστόλι μάρκας ZASTAVA, το οποίο κατασχέθηκε από την οδό Γέμελου στην Νίκαια, στο οποίο απέκρυπταν οι  δυο συλληφθέντες μέρος του οπλισμού τους.  

Περί ώρα της 08-09/01/2024  οι κατηγορούμενοι έβαλλαν με πυροβόλο όπλο τουλάχιστον επτά φορές προς το κατάστημα εστίασης – καφέ, επί της οδού Παρασκευοπούλου στα Πατήσια, το οποίο εκείνη την ώρα ήταν κλειστό. Ως αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν φθορές, αφού σπάσαν οι τζαμαρίες της καφετέριας. Από τις καταθέσεις μαρτύρων προέκυψε ότι δράστες των πυροβολισμών είναι οι δυο κατηγορούμενοι.

φωτογραφίες Ελληνικής Αστυνομίας

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Μένιος Φουρθιώτης: Ελεύθερος χωρίς όρους – Αποσύρθηκαν εκατέρωθεν οι μηνύσεις με την οικογένεια Κοκλώνη

admin

Αττική Οδός: Κλειστό τμήμα της Περιφερειακής Υμηττού το βράδυ της Δευτέρας

admin

Θεσσαλονίκη: «Μου είπε ότι δεν είναι σημερινό το κοντοσούβλι και με μαχαίρωσε», λέει ο μάγειρας από το ουζερί

admin
Φόρτωση....