Ελλάδα

Ο «θόρυβος» και η «λάμψη»: Η κατάθεση που οδήγησε στις 13 συλλήψεις για τη φωτιά από βεγγαλικά στην Ύδρα

Η κατάθεση του κυβερνήτη διπλανού σκάφους, ήταν αυτή που οδήγησε το Σάββατο (22/6/24) στις 13 συλλήψεις ατόμων που επέβαιναν το επίμαχο βράδυ σε θαλαμηγό και τα οποία φέρονται να εκτόξευσαν βεγγαλικά, προκαλώντας τη μεγάλη φωτιά στην Ύδρα.

«Είδα μία λάμψη» φέρεται να κατέθεσε ο κυβερνήτης διπλανού σκάφους στο Λιμεναρχείο Ύδρας, για τη φωτιά που ξέσπασε αργά το βράδυ της Παρασκευής (21/6) στο νησί, από τα βεγγαλικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος δεν έκανε καμία αναφορά για βεγγαλικά. Μόνο για λάμψη και έναν θόρυβο από τον διπλανό όρμο… Το Λιμεναρχείο σε συνεργασία με την Πυροσβεστική ερεύνησαν ποια σκάφη ήταν στο λιμάνι και τότε  ο κυβερνήτης ενημέρωσε για το θόρυβο και τη λάμψη.

Στον όρμο, την επίμαχη στιγμή που έπεφταν τα βεγγαλικά, υπήρχε μόνο το σκάφος που από τις αρχές θεωρήθηκε ύποπτο για την πρόκληση της φωτιάς και έγιναν οι 13 συλλήψεις των ατόμων που ήταν σε αυτό.

Το τουριστικό, ενοικιαζόμενο σκάφος το μεσημέρι του Σαββάτου κατέπλευσε στη Βουλιαγμένη. Τελευταίες πληροφορίες θέλουν τους ανθρώπους που το είχαν ναυλώσει να είναι υπήκοοι Πακιστάν και να είχε νοικιαστεί από μια παρέα 17 μελών.

Οι ποινές που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι συλληφθέντες

Σύμφωνα με το Star πάντως, λόγω του νέου αυστηρού ποινικού κώδικα, οι 13 που συνελήφθησαν για τα βεγγαλικά ενδεχομένως να βρεθούν αντιμέτωποι με σοβαρές ποινές, καθώς στον νέο κώδικα γίνεται ρητή αναφορά και σε περιπτώσεις με φωτοβολίδες και βεγγαλικά όπως η συγκεκριμένη.

Ποιες μπορεί να είναι οι ποινές;

-Φυλάκιση ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο.

-(Για μεγαλύτερες καταστροφές) φυλάκιση τουλάχιστον 5 ετών και χρηματικό πρόστιμο καθώς θεωρείται κακούργημα.

-Ποινές χωρίς αναστολή.

-Τα δε πρόστιμα, μπορεί να είναι πολύ τσουχτερά, από 10 έως 200.000 ευρώ.

-Αν κρίνει το δικαστήριο μπορεί να υπάρξει ακόμα και δέσμευση περιουσίας.

 

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Πλατεία Βικτωρίας: Η στιγμή της επίθεσης μετά τον πυροβολισμό – Το θύμα αιμόφυρτο καταρρέει ύστερα από κλωτσιά στο κεφάλι

admin

Μηχανογραφικό 2024: Τι ισχύει με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής, και πότε βγαίνουν οι Βάσεις 2024

admin

Πλατεία Βικτωρίας: Επεισόδιο με πυροβολισμούς μεταξύ πεθερού και γαμπρού – Στο νοσοκομείο ένα άτομο

admin