11.4 C
Αθήνα
Ελλάδα

Μακελειό στη Γλυφάδα: Πρόσωπο «κλειδί» στην υπόθεση η Δέσποινα Καρνέση – Ο 76χρονος την κλείδωσε στο γραφείο της

Συνεχίζεται το θρίλερ με το μακελειό στη Γλυφάδα το πρωί της Δευτέρας (12/02/2024) που είχε ως αποτέλεσμα την δολοφονία τριών ανθρώπων και την αυτοκτονία του δράστη.

Όπως όλα δείχνουν τα κομμάτια του παζλ στο μακελειό στη Γλυφάδα μπορεί να τα ενώσει ένα άτομο, το οποίο θεωρείται πως είναι πρόσωπο κλειδί στην ιστορία. Και αυτό γιατί είναι το άτομο που γνωρίζει από απο πρώτο χέρι τις σχέσεις όλων των μελών της εφοπλιστικής οικογένειας για τον Αιγύπτιο δράστη.

Το πρόσωπο κλειδί δεν είναι άλλο από την Δέσποινα Καρνέση, την συνιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής και αδερφή της δολοφονημένης Μαρίας Καρνέση. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει κληθεί ήδη στο Ανθρωποκτονιών να δώσει κατάθεση, και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να πάει, καθώς είναι σοκαρισμένη και χρειάζεται λίγο χρόνο.

Ο Άρης την κλείδωσε στο γραφείο μαζί με τη γραμματέα της

Μία ημέρα μετά το τριπλό φονικό στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα, οι αστυνομικοί συνεχίζουν να αναζητούν τα κίνητρα που όπλισαν το χέρι του 76χρονου Αιγύπτιου.

Ο δράστης εισέβαλε στα γραφεία και έβαψε τα χέρια του με αίμα -σκοτώνοντας την ιδιοκτήτρια Μαρία Καρνέση, τον διευθύνοντα σύμβουλο Αντώνη Βλασάκη, που ήταν παντρεμένος με την αδελφή της Μαρίας Καρνέση, κι έναν πρώην καπετάνιο, τον Ηλία Κουκουλάρη, που εργαζόταν στο λογιστήριο της εταιρείας- με μία κοντόκανη καραμπίνα, ενώ είχε μαζί του και ένα περίστροφο.
Στη συνέχεια, έστρεψε το όπλο προς τον εαυτού του και τράβηξε τη σκανδάλη, βάζοντας τέλος στη ζωή του.


Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων που βρίσκονταν το πρωί της Δευτέρας στη ναυτιλιακή εταιρία υποστηρίζουν και αναφέρουν πως είδαν τον 76χρονο να ανεβαίνει στον τέταρτο όροφο και να πηγαίνει στο γραφείο της Δέσποινας Καρνέση.
Εκεί βρισκόταν η Δέσποινα Καρνέση με την γραμματέα της. Ο 76χρονος τότε κλείδωσε μέσα στο γραφείο τις δύο γυναίκες και φεύγοντας πήρε το κλειδί.

Όσοι ήταν εκεί θεωρούν πως με αυτήν τη κίνηση ο 76χρονος ήθελε να απομονώσει τις δύο γυναίκες από όσα θα γίνονταν στη συνέχεια. Ξεκάθαρος στόχος του ήταν η Μαρία Καρνέση.
Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν οι άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο αλλά και η Δέσποινα Καρνέση. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι κάμερες που υπήρχαν εξωτερικά δεν είχαν καταγραφικό ενώ στο εσωτερικό της εταιρίας δεν υπήρχαν κάμερες. 

Η ανακοίνωση της ναυτιλιακής για τον Αιγύπτιο μακελάρη

Μετά τις αποκαλύψεις για το ρόλο του δράστη του μακελειού μέσα στην οικογένεια Καρνέση, για την απόλυσή του αλλά και για το σπίτι που έμενε, η ναυτιλιακή της Γλυφάδας έβγαλε ανακοίνωση το απόγευμα της Τρίτης (13/2/24).
Η ανακοίνωση της ναυτιλιακής στη Γλυφάδα στην οποία έγινε το μακελειό, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο δολοφόνος χωρίς να έχει «κανένα απολύτως κίνητρο γνωστό σε εμάς, εκτέλεσε την Μαρία Καρνέση, τον Αντώνη Βλασσάκη, ιδιοκτήτες και αφεντικά της εταιρείας μας, καθώς και τον ηρωικό Καπετάνιο Ηλία Κουκουλάρη, πολύτιμο και πιστό συνεργάτη μας για δεκαετίες, ενώ από καθαρή τύχη γλίτωσε της ζωή της η Δέσποινα Καρνέση Βλασσάκη, ιδιοκτήτρια της εταιρείας μας».
Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι οι άνθρωποι που δολοφονήθηκαν χθες, δεν είχαν καμία σχέση με τον Αιγύπτιο από τότε που απολύθηκε και πήρε αποζημίωση μεγαλύτερη των 70.000 ευρώ.

«Η πράξη αυτή, ολότελα ανήθικη και εγκληματική, δεν είναι μόνο αποτρόπαια αλλά και δεν υπάρχει οποιοσδήποτε τρόπος να δικαιολογηθεί από οιονδήποτε. Επειδή όμως, παρά τις τραγικές στιγμές, ακούγονται διάφορες ιστορίες, που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα ακόλουθα: Η σύμβαση εργασίας του δολοφόνου με την εταιρία μας είχε καταγγελθεί την 31.3.2023, δηλαδή σχεδόν πριν από ένα χρόνο και αυτός είχε λάβει ως αποζημίωση το ποσό των 74.862 ευρώ. Έκτοτε ο άνθρωπος αυτός δεν απασχόλησε είτε την εταιρεία μας είτε τους Αντώνη Βλασσάκη, Δέσποινα Καρνέση και Μαρία Καρνέση και εξ όσων γνωρίζουμε παρείχε τις υπηρεσίες του ως επιστάτης σε κτήμα άλλου μέλους της οικογενείας Καρνέση στους Πεταλιούς, με τους οποίους Πεταλιούς οι δολοφονηθέντες και η Δέσποινα Καρνέση δεν είχαν οιαδήποτε σχέση».

Το σπίτι που έμενε ο Αιγύπτιος δεν ανήκε στα θύματα

«Ουδέποτε η εταιρεία ή η Μαρία Καρνέση είχαν παραχωρήσει στον δολοφόνο κάποιο σπίτι να διαμένει στη Γλυφάδα, πόλλω δε μάλλον όταν το σπίτι που αναφέρθηκε επί της οδού Τσιτσάνη αρ. 16 δεν ανήκει είτε στην αποθανούσα ή στην εταιρία για να είναι δυνατόν να του έχει πει η Μαρία Καρνέση να το εκκενώσει».

Στην ανακοίνωση γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στους τραπεζικούς λογαριασμούς του δράστη, από τους οποίους πέρασαν μεγάλα χρηματικά ποσά.

«Εξάλλου όπως καλώς γνωρίζουμε ουδεμία οικονομική ανάγκη είχε ο δολοφόνος αφού διέθετε τραπεζικούς λογαριασμούς με ιδιαίτερα μεγάλα χρηματικά διαθέσιμα. Συνεπώς το πώς και γιατί αποφάσισε ο δολοφόνος να προβεί στην εγκληματική αυτή πράξη δεν μας είναι γνωστά και διερευνώνται» αναφέρει η ανακοίνωση της ναυτιλιακής στη Γλυφάδα».


«Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους εργαζόμενους μας τόσο στην ξηρά όσο και στα υπό διαχείριση της εταιρείας μας πλοία ότι η εταιρία μας, υπό την καθοδήγηση της κας Δέσποινας Καρνέση, θα επιβιώσει και μετά από αυτή την εφιαλτική τραγωδία και θα συνεχίσει την λειτουργία της, επιτυγχάνοντας και στο μέλλον τα ίδια λαμπρά αποτελέσματα με το παρελθόν.

Παρακαλούμε όλους να σεβαστούν τη μνήμη του Καπετάν Ηλία Κουκουλάρη, καθώς και των Μαρίας Καρνέση και Αντώνη Βλασσάκη που τελικά -κυριολεκτικά και όχι μόνο μεταφορικά έδωσαν τη ζωή τους για την εταιρία μας και τον ναυτιλιακό μας όμιλο. Να σεβαστούν όλοι επίσης τον πόνο της Δέσποινας που μέσα σε μία στιγμή έχασε τα πάντα από έναν ψυχρό και αμετανόητο δολοφόνο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Καπτάν Ηλία, της Μαρίας και στην κυρία Δέσποινα και τους οικείους τους».

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Μονή Βαρλαάμ στα Μετέωρα: Η ιστορική μονή που τα έβαλε με τον Τζέιμς Μποντ

admin

Καιρός σήμερα: Ισχυρές βροχές σε Κεντρική και Ανατολικό Αιγαίο

admin

Καιρός: Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα – Οι περιοχές σε «κόκκινο» συναγερμό

admin
Φόρτωση....