Ελλάδα

Μαίνονται οι φωτιές στη Χίο: Μπαράζ μηνυμάτων του 112 για εκκένωση οικισμών – Παραδόθηκαν στις φλόγες τουλάχιστον 3 σπίτια

Με ένα νέο μήνυμα μέσω του 112, η Πολιτική Προστασία ζήτησε λίγο μετά τις 06:00 το πρωί (23.06.2025) την εκκένωση της περιοχής Ρεστά της Χίου λόγω των μεγάλων φωτιών που μαίνονται στην περιοχή από το μεσημέρι της Κυριακής.

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Ρεστά της Περιφερειακής Ενότητας Χίου. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ρεστά απομακρυνθείτε προς την πόλη της Χίου. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», ανέφερε το μήνυμα για τη μία από τις 3 φωτιές.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παλεύουν από την πρώτη στιγμή να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές που ξέσπασαν σε Κοφινά, Αγία Άννα και Άγιο Μακάριο Χίου αλλά ο άνεμος δυστυχώς ήταν εναντίον τους. Μετά από ολονύχτια μάχη που έδωσαν οι πυροσβέστες, πλέον τα ενεργά μέτωπα είναι στην περιοχή Ρεστά και στην Αγία Παρασκευή Καρυών.

Στην περιοχή Καρυές κάηκαν τουλάχιστον 3 σπίτια ενώ οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες.

Συνολικά έχουν εκκενωθεί 16 οικισμοί καθώς οι φωτιές έφτασαν στο σημείο να περικυκλώσουν περιοχές της Χίου.

Πληροφορίες από τοπικά μέσα αναφέρουν πως κάηκαν αρκετά στρέμματα, κοπάδια και κολώνες της ΔΕΗ με αποτέλεσμα πολλές περιοχές της Χίου να μείνουν χωρίς ρεύμα.

Στο σημείο επιχειρούν πάνω από 100 πυροσβέστες ενώ με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν και τα εναέρια μέσα.

Δυστυχώς στο σημείο οι άνεμοι συνεχίζουν και πνέουν θυελλώδεις.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

«Καταπέλτης» η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα καταστήματα: Το 50% που βγάζουν έξω τραπεζοκαθίσματα δεν έχει άδεια

admin

Κίνηση στους δρόμους: Χάος στην Αττική Οδό λόγω τροχαίου στο ρεύμα προς Ελευσίνα – Ουρές χιλιομέτρων στον Κηφισό

admin

Άγριο έγκλημα στη Λαμία: Δολοφόνησαν ιδιοκτήτη καφετέριας – Τον βρήκαν μαχαιρωμένο μέσα σε λίμνη αίματος

admin