Ελλάδα

Καπνογόνα έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ σε πορεία υπέρ της Παλαιστίνης: «Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία στη Γάζα»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ πραγματοποίησαν σήμερα, Σάββατο (17.05.25) μέλη της Παλαιστινιακής παροικίας μαζί με συλλογικότητες και σωματεία, ζητώντας «να σταματήσει τώρα η γενοκτονία στη Γάζα».

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι στο Πάρκο Ελευθερίας, δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής, κρατώντας σημαίες της Παλαιστίνης και φωνάζοντας συνθήματα πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ όπου και παρέμειναν για κάποια ώρα. 

Η πορεία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την 77η επέτειο της Νάκμπα, τη μεγάλη Καταστροφή του Παλαιστινιακού λαού.

 

Η Νάκμπα -στα αραβικά «Η Καταστροφή»- αναφέρεται στον εκτοπισμό της πλειοψηφίας των Παλαιστινίων Αράβων και την καταστροφή της παλαιστινιακής κοινωνίας κατά τα γεγονότα του 1948, που περιλάμβαναν τον Αραβο-Ισραηλινό Πόλεμο και την ίδρυση του Κράτους του Ισραήλ. Για τους Παλαιστινίους η Νάκμπα είναι η απαρχή μιας μακράς περιόδου δεινών, απώλειας, προσφυγιάς και διάλυσης της κοινωνικής συνοχής.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Λέκκας: Καμιά ανησυχία για τις πρόσφατες σεισμικές δονήσεις σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθου  

admin

Ειρήνη Μουρτζούκου: Επικοινώνησε με την γιαγιά του Παναγιωτάκη μετά την ομολογία της – «Το μωράκι φαίνονταν νεκρό» αποκαλύπτει η σπιτονοικοκυρά

admin

Εορτολόγιο: Του Αγίου Παϊσίου και της Αγίας Βερονίκης σήμερα 12 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν

admin