Ελλάδα

Καιρός – Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Θερμές αέριες μάζες προκαλούν αβεβαιότητα – Νέο κύμα ζέστης από εβδομάδα»

Μία πολύ θερμή αέρια μάζα από τη Βόρειο Αφρική να πλήξει την Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα (10-16.06.2024), όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, ανεβάζοντας σημαντικά την θερμοκρασία.

«Όπως θα έχετε ενημερωθεί, η νέα εβδομάδα αναμένεται αρκετά έως πολύ ζεστή. Παρόλα αυτά πολλά κρίσιμα σημεία ως προς την πρόγνωση δεν έχουν ξεκαθαρίσει και γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην πληροφορία που μεταφέρουμε προς τον κόσμο», λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφορικά με την έντονη αύξηση της θερμοκρασίας.

Προσθέτοντας: «Δεν υπάρχει λόγος να βάζουμε τον κόσμο στα κάγκελα σχεδόν μια εβδομάδα πριν για κάτι του οποίου η ένταση και η διάρκεια βρίσκονται ακόμη μέσα σε ομίχλη.

Στο βίντεο που ανέβασε ο μετεωρολόγος, αναφέρει πως φαίνεται στα βόρεια της Ιταλίας, ο σχηματισμός ενός βαρομετρικού χαμηλού του οποίο η πορεία είναι ακόμη απροσδιόριστη. Αυτό σαν αποτέλεσμα έχει 2 σενάρια: Στο πρώτο το βαρομετρικό απομακρύνεται από την Ελλάδα και «επιτρέπει» στην θερμή αέρια μάζα να κατακλύσει τη χώρα δημιουργώντας έντονο και διαρκή καύσωνα.

Στο δεύτερο σενάριο, το βαρομετρικό μπορεί να κινηθεί κοντά στην Ελλάδα, περιορίζοντας τη μάζα και κάνοντας τη διάρκεια του καύσωνα πολύ μικρότερη».

Τα μελτέμια, τις επόμενες μέρες θα κυριαρχήσουν στο Αιγαίο περιορίζοντας τη ζέστη σε συγκεκριμένες περιοχές, όπου ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Γλυπτά του Παρθενώνα: Συγκινητική η στάση της Τουρκίας στην UNESCO, λέει ο Νικόλαος Σταμπουλίδης

admin

Παραδόθηκε ο Απόστολος Λύτρας

admin

Εμπρησμό αποκάλυψε ο Βασίλης Κικίλιας για τη Βάρης – Κορωπίου – Όλα τα μέτωπα που έχουν σημάνει συναγερμό στην Πυροσβεστική

admin