Ελλάδα

Ισθμός: Ολοκληρώθηκε η κατεδάφιση της γέφυρας στην παλαιά Αθηνών Κορίνθου – Παραδίδεται μία λωρίδα κυκλοφορίας

Η γέφυρα κατεδαφίστηκε αφού κρίθηκε επικίνδυνη μετά την ανατροπή, έκρηξη και ανάφλεξη του βυτιοφόρου στην Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου το βράδυ της Παρασκευής (07.06.2024).

Μέσα σε διάστημα 48 ωρών ολοκληρώθηκε η καθαίρεση της γέφυρας, μετά την απόφαση που επήλθε έπειτα από αυτοψία της πολιτικής ηγεσίας και κλιμακίου της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και της παραχωρησιούχου εταιρείας, που μετέβησαν άμεσα στο σημείο της Αθηνών – Κορίνθου, ενώ δρομολογήθηκαν και ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Η κατεδάφιση έγινε με γρήγορους ρυθμούς αφού υπέστη ανεπανόρθωτη ζημιά όταν βυτιοφόρο γεμάτο καύσιμα ανετράπη και τυλίχθηκε στις φλόγες.

Μέχρι τα μεσάνυχτα απόψε, Κυριακή, αναμένεται η παράδοση στην κυκλοφορία μιας λωρίδας του κλάδου προς Ισθμό της Ολυμπίας Οδού και της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης. Η πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας στον κλάδο θα ολοκληρωθεί έως νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, 10 Ιουνίου.

Την ολοκλήρωση της καθαίρεσης θα ακολουθήσουν οι διοικητικές διαδικασίες, προκειμένου να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν η αποκατάστασή της. Πρόκειται για μία παρέμβαση για την αντιμετώπιση ενός εκτάκτου συμβάντος που ολοκληρώθηκε σε χρόνο – ρεκόρ.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Φωτιά στη Λέσβο στην περιοχή Νυφίδα: Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο

admin

Πειθαρχική έρευνα για τις ομοφοβικές δηλώσεις του Αλέξη Κούγια για τον Στέφανο Κασσελάκη

admin

Φωτιά στη Νέα Μάκρη στην περιοχή Ζούγκλα, ήχησε το 112

admin