Ζωή μέσα από τον θάνατό του έδωσε ο 3χρονος Άγγελος, το αγγελούδι από το Ηράκλειο που σκότωσαν μέσα στο ίδιο του το σπίτι εκείνοι που έπρεπε να το προστατεύουν. Οι νεφροί και η καρδιά του δολοφονημένου παιδιού θα «χτυπάνε» στο σώμα συνανθρώπων μας.
Ήδη, η καρδιά και οι νεφροί του 3χρονου Άγγελου που κακοποιείτο συστηματικά από τη μητέρα και τον σύντροφό της στο Ηράκλειο και κηρύχτηκε κλινικά νεκρός, θα μεταμοσχευθούν σε ένα παιδί και έναν ενήλικα 37 ετών αντίστοιχα.
Το πρωί της Τρίτης (04.02.2025), εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές στο ΠΑΓΝΗ όταν οι γιατροί τήρησαν ενός λεπτού σιγή για να τιμήσουν το παιδί, που έχασε τη μάχη για τη ζωή μετά την κακοποίησή του από την 26χρονη μητέρα του και τον πατριό του.
Ο επικεφαλής χειρουργός, που αφαίρεσε τα όργανα του 3χρονου, μίλησε στο Star.
Αναφέρθηκε στη συνταρακτική στιγμή που αντίκρυσε το σώμα του παιδιού, αλλά και στη στιγμή, που όπως χαρακτηριστικά είπε, «πρέπει να μιλήσει το καθήκον και η εμπειρία γιατί με αυτά τα όργανα θα σωθούν άλλοι άνθρωποι».
«Εγώ πρώτος όταν είδα το μικρό κορμάκι του είπα, ω Θεέ μου, τι πάμε να κάνουμε τώρα; Πώς μπορούμε να αφαιρέσουμε ζωτικά μοσχεύματα από ένα τόσο μικρό κορμί;», λέει ο Βασίλης Βούγας, Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Μεταμοσχεύσεων.
«Η μεγάλη συγκίνηση που νιώθει ένας άνθρωπος, ένας πατέρας, που βλέπει ένα κορμάκι πάνω στο χειρουργικό τραπέζι για αφαίρεση οργάνων. Είναι συνταρακτική στιγμή αλλά και μια στιγμή που πρέπει να μιλήσει το καθήκον και η εμπειρία γιατί με αυτά τα όργανα θα σωθούν άλλοι άνθρωποι. Ένας μικρός ήρωας, ήταν ένας άγγελος επί γης και τώρα είναι ένας άγγελος στον ουρανό», περιέγραψε συγκινημένος.
Η τελευταία πράξη του δράματος αναμένεται να γραφτεί στην Αθήνα, όπου θα γίνει η κηδεία του.
Πηγή: www.newsit.gr