Ελλάδα

Ηλεία: Πειθαρχικός έλεγχος στους δικαστές που άφησαν ελεύθερο τον 37χρονο που είχε καταδικαστεί για βιασμό το 2020

Διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου αρχίζει με εντολή του Αρείου Πάγου για τους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ζακύνθου, που άφησαν ελεύθερο τον 37χρονο καθ΄ ομολογίαν δράστη της δολοφονίας της 11χρονης, Βασιλικής στην Ηλεία.

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 11χρονης στην Ηλεία καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ζακύνθου το 2020 για βιασμό 14χρονης ανήλικης σε κάθειρξη εννέα ετών.

Το δικαστήριο, όπως προκύπτει από την απόφαση, την οποία ζήτησε άμεσα η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα, χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία του χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση με περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ζούσε στον νομό Ηλείας και απαγόρευση να πλησιάζει το θύμα, δηλαδή την 14χρονη.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου έδωσε ζήτησε άμεσα τον πειθαρχικό έλεγχο και των τριών δικαστών που μετείχαν στη σύνθεση του δικαστηρίου που χορήγησε την αναστολή στον 37χρονο.

Επιπλέον, η δίκη του 37χρονου σε δεύτερο βαθμό είχε προσδιοριστεί για το 2022, όμως καθώς ο κατηγορούμενος δεν είχε δικηγόρο, το δικαστήριο προχώρησε στον διορισμένο και ανέβαλε τη δίκη για τον περασμένο Φεβρουάριο. Και πάλι όμως αναβλήθηκε λόγω της δικηγορικής αποχή και πήρε αναβολή για το 2025.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Πειραιάς: Ένας νεκρός και ένας βαριά τραυματίας μετά από ένοπλη συμπλοκή στην Ακτή Μουτσοπούλου

admin

Οργισμένη αντίδραση του Κώστα Κωστόπουλου μετά τις δηλώσεις της Έλενας Αθανασοπούλου – Θα κινηθεί νομικά

admin

Παραμένουν τα ισόβια για τους δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη

admin