Ελλάδα

Η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» επέστρεψε μετά από 100 ημέρες στην επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» στην Ερυθρά Θάλασσα

Η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» κατέπλευσε το πρωί της Πέμπτης (06/06/2024) στο ναύσταθμο Σαλαμίνας έχοντας ολοκληρώσει με απόλυτη επιτυχία την αποστολή της στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» στην Ερυθρά Θάλασσα.

Πlέον, η φρεγάτα «ΨΑΡΑ» ετοιμάζεται να την αντικαταστήσει και θα βάλει πλώρη τις επόμενες εβδομάδες προς την Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν.

Μετά τον κατάπλου της φρεγάτας στον Ναύσταθμο, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, επέβη στο πλοίο συνοδευόμενος από τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Πολυχρόνη Κουλούρη ΠΝ και καλωσόρισαν τον Κυβερνήτη καθώς και το πλήρωμα της Φ/Γ, συγχαίροντας τους για την επιτυχή ολοκλήρωση της αποστολής.

Το ελληνικό πλοίο συμπλήρωσε τρεις μήνες περιπολώντας και συνοδεύοντας δεκάδες εμπορικά πλοία ευρωπαϊκών συμφερόντων σε μια περιοχή υψηλού κινδύνου και πολλαπλών απειλών.

Κορυφαία στιγμή για την ελληνική φρεγάτα ήταν η κατάρριψη ενός εχθρικού drone με το το πυροβόλο των 5 ιντσών.

Το πλήρωμα της φρεγάτας ΥΔΡΑ, εκτός από τις ελάχιστες μέρες που είχε τη δυνατότητα να πάρει «ανάσες» στο λιμάνι του Τζιμπουτί, βρισκόταν σε απόλυτη εγρήγορση 24 ώρες το 24ωρο.

Χθες, και μόλις πέρασε στην περιοχή ευθύνης του ΓΕΕΘΑ, η ελληνική φρεγάτα συμμετείχε στην άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού με την κωδική ονομασία «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 24», η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Θρίλερ στα Κύθηρα: Γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη

admin

Καύσωνας: Οι αρχαιολογικοί χώροι που θα ανοίξουν στις 5 το απόγευμα – Ποιοι λειτουργούν κανονικά

admin

Καύσωνας: Θερμική κάμερα στην Ομόνοια κατέγραψε θερμοκρασία 96,2 βαθμούς Κελσίου

admin