Σαρωτικούς ελέγχους στην παραλιακή οδό της Αττικής πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου (28.06.2025) έως τα ξημερώματα της Κυριακής η Τροχαία- οι ένστολοι διαπίστωσαν πως ένας στους τέσσερις ελεγχόμενους οδηγούς βρέθηκαν παραβάτες.
Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έγιναν έλεγχοι στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων της Τροχαίας με ιδιαίτερη έμφαση στην αποτροπή αυτοσχέδιων αγώνων, την επικίνδυνη οδήγηση και την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Νοτιοανατολικής Αττικής.
Συνολικά διενεργήθηκαν 1.076 έλεγχοι σε κεντρικές οδικές αρτηρίες (Λ. Ποσειδώνος, Λ. Αλίμου, Λ. Αθηνών-Σουνίου) και βεβαιώθηκαν 266 παραβάσεις, για τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων, επικίνδυνους ελιγμούς, επίδειξη ικανοτήτων, μη χρήση κράνους και ζώνης ασφαλείας και υπερβολική ταχύτητα. Επιπλέον, αφαιρέθηκαν 37 διπλώματα οδήγησης, 18 άδειες κυκλοφορίας και 37 πινακίδες.
Η Τροχαία επισημαίνει ότι οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση και θα διενεργούνται σε περιοχές της Αττικής που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.
Πηγή: www.newsit.gr