Με απόφαση του ΣτΕ η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, έπεσε από τη θέση της για το τραγικό δυστύχημα που έγινε τον Αύγουστο του 2024 σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης Καμπαϊλής.
Το Πειθαρχικό Συμβούλιο, στις αρχές Μαρτίου, αποφάσισε την έκπτωσή της από το αξίωμα της δημάρχου Κασσάνδρας καθώς το μοιραίο λούνα παρκ στη Χαλκιδική λειτουργούσε χωρίς την απαραίτητη νόμιμη άδεια αν και η αστυνομία είχε ενημερώσει τον δήμο πριν το δυστύχημα.
Η δήμαρχος προχώρησε σε προσφυγή στο ΣτΕ για την αναστολή της ποινής με αποτέλεσμα το Συμβούλιο να την απορρίψει και να τεθεί σε ισχύ η έκπτωσή της.
Η δήμαρχος Κασσάνδρας σε γραπτή της δήλωσε ανέφερε:
«Θα τοποθετηθώ με υπευθυνότητα, όπως επιβάλλει ο σεβασμός στους θεσμούς που είναι αταλάντευτη αρχή μου, όταν δια της νόμιμης οδού κοινοποιηθεί σε εμένα η συγκεκριμένη απόφαση.
Η ίδια επισημαίνει χαρακτηριστικά:
«Για άλλη μια φορά πληροφορούμαι μέσω δημοσιευμάτων του τύπου, τα οποία μάλιστα περιλαμβάνουν λεπτομέρειες αλλά ακόμη και δηλώσεις παραγόντων της υπόθεσης, το περιεχόμενο της προσωρινής κρίσης του ΣτΕ επί της απόφασης του Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοικήσεως Μακεδονίας – Θράκης που με αφορά».
Αναφέρει, μάλιστα, ότι την πρώτη φορά εξεπλάγη ωστόσο σήμερα της δημιουργούνται «εύλογα ερωτηματικά για το πως είναι δυνατόν κάτι τέτοιο να συμβαίνει κατ΄ επανάληψη στην περίπτωσή» της, ποιοι κρύβονται πίσω από αυτό και ποιες σκοπιμότητες πραγματικά εξυπηρετούν.
Πηγή: www.newsit.gr