ΕΚΤΑΚΤΟ: «Μπαρούτι» σε Αιγαίο-Κύπρο – Στο τεμάχιο 8 της κυπριακής ΑΟΖ με πολεμική συνοδεία το Barbaros – Βίντεο..!!

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης η στρατιωτική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα», η οποία παρουσιάζεται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ως η μεγαλύτερη άσκηση στην Ιστορία της χώρας και θα βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι και τις 8 Μαρτίου.

Το σενάριο της άσκησης περιλαμβάνει δράσεις του πολεμικού ναυτικού, της αεροπορίας και του στρατού ξηράς, με τα πλέον σύγχρονα αμυντικά συστήματα της Τουρκίας να λαμβάνουν μέρος.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί, στην άσκηση λαμβάνουν μέρος 103 πλοία, ενώ τα τουρκικά ΜΜΕ τη χαρακτηρίζουν ως «πρόβα πολέμου» που στέλνει μήνυμα σε όποιον επιβουλεύεται τα τουρκικά συμφέροντα.

Και ενώ η στρατιωτική άσκηση επιχειρεί επίδειξη δύναμης τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό της χώρας, την ίδια στιγμή τα τουρκικά ΜΜΕ επιχειρούν και αυτά με τη σειρά τους έναν επικοινωνιακό πόλεμο με ζωντανές συνδέσεις και ρεπορτάζ, ενώ και οι χρήστες του διαδικτύου αναπαράγουν τα σχετικά βίντεο, δηλώνοντας και εξαιρετικά περήφανοι για όσα βρίσκονται σε εξέλιξη στο twitter.

Δείτε βίντεο:

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ BARBAROS

Σε πολλά επίπεδα εξελίσσονται οι προκλήσεις της Τουρκίας, προς την Κυπριακή Δημοκρατία, με αιχμή το ενεργειακό της πρόγραμμα και την προσπάθεια δημιουργίας νευρικότητας στη Λευκωσία.

Tην Τετάρτη το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Barbaros βρέθηκε να πλέει προς την κατεχόμενη Αμμόχωστο μαζί με τα πλοία συνοδείας του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το τουρκικό ερευνητικό πλοίο πραγματοποιούσε παράνομες έρευνες για υδρογονάνθρακες κυρίως στο ανατολικό μισό του τεμαχίου 8, πραγματοποιώντας σαρώσεις στην κατεύθυνση βορρά – νότου, όπως και σε κάποιες περιπτώσεις στα τεμάχια 9 και 1, φτάνοντας πολλές φορές σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από τις ακτές της Λεμεσού.

Δείτε χάρτη:

Πηγή: pentapostagma.gr