Πριν λίγους μήνες, η είδηση ότι η Βρετανίδα Lily Phillips, η οποία δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο OnlyFans, έγινε viral επειδή κοιμήθηκε με 100 άντρες μέσα σε μια μέρα «κοσμούσε» περιοδικά και ιστοσελίδες, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν την ακρότητα αυτού του σεξουαλικού challenge για να επιτεθούν στις σεξεργάτριες και να ξεβράσουν έναν χιλιοειπωμένο οχετό περί ηθικής.
Έπειτα από λίγο καιρό τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, βρήκαν και πάλι την κατάλληλη ευκαιρία για ηθικολογία: η συνάδελφος της Phillips, η Bonnie Blue, ισχυρίστηκε ότι κοιμήθηκε με 1.000 άντρες μέσα σε δώδεκα ώρες σε ένα βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε λίγο μετά την υποτιθέμενη πραγματοποίηση του challenge. Στο εν λόγω απόσπασμα η Blue εμφανίστηκε να κάθεται σε ένα κρεβάτι με μπουρνούζι και κρατώντας μια ταμπέλα που έφερε τον αριθμό «1.000» -δηλαδή όσοι και οι άνδρες που υποστηρίζει ότι κοιμήθηκε.
Τώρα, όπως αποκάλυψε το US Weekly, η Annie Knight, η οποία είναι δημιουργός περιεχομένου στο OnlyFans, νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο αφού κοιμήθηκε με 583 άντρες μέσα σε έξι ώρες.
Η Knight δήλωσε στο Μέσο ότι είναι «εξαντλημένη» και πως «φαίνεται ότι θα πρέπει να πάρω μια εβδομάδα άδεια, να προσπαθήσω να χαλαρώσω λίγο, να καθίσω στον ήλιο, να ηρεμήσω για λίγο. Αλλά σίγουρα θα είμαι εντάξει. Δεν θα το αφήσω να με καταβάλει».
Το πρόβλημα με αυτά τα challenge δεν είναι ηθικό, κύριοι
Αυτά τα challenge έχουν ένα και μόνο σκοπό: να κάνουν σκι πάνω στον αλγόριθμο όχι μόνο επειδή είναι ακραία, αλλά και διότι έχουν σχεδιαστεί για να απασχολήσουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τα οποία σκάβουν διαρκώς ένα χωράφι με διαδικτυακές ακρότητες για να κρεμάσουν στα μανταλάκια ανθρώπους οι οποίοι θεωρούνται ηθικά κατώτεροι. Κοινώς: τα εύκολα θύματα.
Στην αντίπερα όχθη, από πλευράς δημιουργού, η ακρότητα είναι ένας σίγουρος τρόπος για να διαφοροποιηθείς από τους ανταγωνιστές, ανεξάρτητα από το είδος του περιεχομένου: από τον Mr. Beast μέχρι την Bonnie Blue και την Lilly Phillips ένα τσιγάρο δρόμος.


Στιγμιότυπο από το ντοκιμαντέρ «I SLEPT WITH 100 MEN IN ONE DAY»
Ωστόσο, στην περίπτωση των σεξουαλικών challenge από περφόρμερ του OnlyFans πολλές φορές διαπιστώνουμε ένα πρόβλημα: την παράκαμψη τεστ για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, απουσία προφυλακτικών για στοματικό σεξ και μηδενικοί έλεγχοι ιστορικού -προαπαιτούμενα που η βιομηχανία του πορνό έχει θεσπίσει εδώ και χρόνια.
Όπως έχει γράψει η Jackie Jennings του Jezebel, αυτά τα challenge υποδηλώνουν μια κουλτούρα ερασιτεχνισμού, όπου «οι δημιουργοί περιεχομένου αναμένεται να τα κάνουν όλα», ακόμη και αν δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι γι’ αυτό. Η Jennings επισημαίνει διάφορα σημεία όπως η έλλειψη ασφαλείας στο εσωτερικό, η έλλειψη ελέγχων ιστορικού και μια επιπόλαιη στάση απέναντι στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.
Σεξουαλικοποίηση στην ανδρική σεξουαλικοποίηση
Από όταν η Philips μίλησε για το πρότζεκτ της -δηλαδή να κάνει σεξ με εκατό άνδρες μέσα σε μια ημέρα- στο ντοκιμαντέρ του YouTuber Josh Pieters, δέχτηκε προσβολές τόσο από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όσο και άτομα που δραστηριοποιούνται στην πλατφόρμα του OnlyFans, οι οποίοι την κατηγόρησαν ότι έχει απολέσει κάθε ηθική αλλά και ότι από τη δίψα της για προσοχή βάζει τον ευατό της σε κίνδυνο.
Στο ντοκιμαντέρ, η Philips, η οποία «αποκαλεί τον εαυτό της αυτοσαρκαστικά τσούλα» όπως σχολιάζει η Jessie Sage στο Rolling Stone, καθιστά επίσης σαφές ότι πρόκειται για εργασία.
«Κάνω [πορνό] επειδή το απολαμβάνω. Νιώθω ενδυναμωμένη μόνο από το γεγονός ότι βγάζω χρήματα από κάτι που όλοι οι άντρες θα κάνουν ούτως ή άλλως- όλοι οι άντρες θα με σεξουαλικοποιήσουν[…]Δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι συνειδητοποιούν πόσο ευτυχισμένη με κάνει αυτό», υποστηρίζει.
Ο λόγος της Philips μας κατευθύνει στην ιδέα ότι το σεξουαλικό πρότζεκτ που έφερε εις πέρας ήταν φαντασίωση της. Ωστόσο, όπως σχολιάζει και η Sage, δεν αποσαφηνίζει αν όνειρο της ήταν το κομμάτι της ηδονής, του να αντλείς χρήματα από άνδρες οι οποίοι ούτως η άλλως σε σεξουαλικοποιούν ή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τα οποία αρέσκονται στο να δαιμονοποιούν τη σεξεργασία.
Μίσησε και μια φορά το παιχνίδι
Η αγαπημένη μου φράση τον τελευταίο καιρό είναι «μην μισείς τον παίκτη, μίσησε το παιχνίδι» και θαρρώ πως και αυτά τα -πολλές φορές αποκρουστικά- challenge με αυτόν τον τρόπο πρέπει να τα προσεγγίσουμε.
Είναι εύκολο να κατηγορεί κανείς τις σεξεργάτριες και τις δημιουργούς του OnlyFans, οι οποίες λόγω του νεαρού της ηλικίας τους, της δίψας τους για χρήματα και δόξα -σε μια εποχή που ο καπιταλισμός σφίγγει καθημερινά όλο και περισσότερο τα δεσμά μας- επιδίδονται στη δημιουργία ακραίου content, αλλά είναι δύσκολο να κατεβάσουμε κάτω το επικριτικό μας δάχτυλο και να αναλογιστούμε την ευθύνη των μέσων μαζικής ενημέρωσης που τόσο καιρό καλλιεργούν την πεποίθηση ότι η αρνητική διαφήμιση θα σε φέρει στο προσκήνιο και της ευρύτερης κοινωνίας που δημιουργεί δίπολα περί ηθικού-ανήθικου, καλού-κακού και καλεί τις γυναίκες να χωρέσουν σε αυτά, ώστε να τις κρίνει χαλαρά από τον καναπέ της.
*Με πληροφορίες από: Rolling Stone | Dazed
Πηγή: www.in.gr