Ευ Ζην

Οι υπέροχες διαδρομές του Πηλίου | in.gr

Φιδογυριστοί στενοί δρόμοι διατρέχουν όλο το Πήλιο. Οι διαδρομές του Πηλίου μπορεί να ταλαιπωρούν τους οδηγούς, όμως αποκαλύπτουν τις μοναδικές ομορφιές της εύφορης φύσης του και ενώνουν μεταξύ τους τα πετρόκτιστα χωριά με την αξιοθαύμαστη πηλιορείτικη αρχιτεκτονική.

Οι ωραιότερες διαδρομές του Πηλίου:

Ξεχωρίζουμε μερικές από τις ωραιότερες διαδρομές που μπορείτε να κάνετε, ανάλογα με το χωριό όπου θα επιλέξετε να μείνετε.

ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΙΝΑΚΑΤΕΣ | SHUTTERSTOCK

Στο Βόρειο Πήλιο:

Άνω και Κάτω Κερασιά-Κεραμίδι-Βένετο και Χάνια-Ζαγορά-Χορευτό-Πουρί.

Στο κεντρικό Πήλιο:

Τη βασική διαδρομή Πορταριά-Μακρινίτσα -Χάνια. Από τα Χάνια μπορείτε να κάνετε παράκαμψη για να γνωρίσετε τη Δράκεια και από το ύψος του χιονοδρομικού στρίβετε προς το όμορφο χωριό του Αγίου Λαυρεντίου.

Από τα Χάνια θα οδηγήσετε προς Μακρυρράχη-Ανήλιο και Μούρεσι, κάνοντας παράκαμψη προς το ωραίο χωριό του Κισσού. Από το Μούρεσι, θα κατέβετε προς τη Νταμούχαρη και την παραλία του Αϊ-Γιάννη.

ΝΤΑΜΟΥΧΑΡΗ, ΠΗΛΙΟ | SHUTTERSTOCK

Με αφετηρία την Τσαγκαράδα θα πάτε προς Μηλιές με τον σταθμό του Μουτζούρη, και την Βυζίτσα με τα περίφημα πηλιορείτικα αρχοντικά. Από εκεί συνεχίζετε προς Πινακάτες και Άγιο Γεώργιο Νηλείας.

Οδηγώντας παραλιακά από τον Βόλο προς τα ΝΑ: θα περάσετε μια σειρά οικισμών όπως η Αγριά, τα Άνω και τα Κάτω Λεχώνια, τα Καλά Νερά, η ‘Αφυσσος, το Λεφόκαστρο και άλλους. Μπορεί να είναι κυρίως καλοκαιρινοί προορισμοί, αλλά αξίζουν και τον χειμώνα γιατί έχουν καλές ψαροταβέρνες και τσιπουράδικα πάνω στη θάλασσα. Από διάφορα σημεία αυτής της διαδρομή, που καταλήγει στο Τρίκερι του νότιου Πηλίου, έχετε ευκολότερη πρόσβαση προς διάφορα χωριά του κεντρικού Πηλίου.

Πηγή: diakopes.gr

Πηγή: www.in.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Μια Αθηναία λέει στους New York Times πώς διοργανώνεται ένα ελληνικό, καλοκαιρινό πάρτι | in.gr

admin

Lufthansa: Μέχρι και 72 ευρώ επιπλέον στα εισιτήρια για να καλύψει τα βιώσιμα καύσιμα

admin

«Νησί των νεκρών»: Το πιο «creepy» μέρος στην Ελλάδα με την απόκοσμη ησυχία | in.gr

admin