Ευ Ζην

Εικαστική παρέμβαση της Γεωργίας Λαλέ για την δολοφονία της 11χρονης – «Μιλήστε και μην ξεχάσετε» | in.gr

Οργή και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η δολοφονία του 11χρονου κοριτσιού στην Ηλεία.

Το άτυχο κοριτσάκι έπεσε θύμα άγριας δολοφονίας από τον θείο της ο οποίος στο παρελθόν είχε συλληφθεί για το έγκλημα του βιασμού ανήλικης, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Με τρόπο κυνικό, ο θείος της 11χρονης παραδέχθηκε ότι την σκότωσε, όταν το κοριτσάκι του είπε πως θα μιλήσει στους γονείς της

Ο 37χρονος χτύπησε το μικρό κορίτσι με το κατσαβίδι σε καρδιά και σπλήνα.

Από την ιατροδικαστική εξέταση δεν προέκυψαν ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης. Υπήρχαν, όμως, τραύματα στα χέρια του παιδιού, γεγονός που φανερώνει πως η ανήλικη προσπαθούσε να αμυνθεί.

Η Βασιλική έδωσε μάχη με τον δολοφόνο της για να κρατηθεί στην ζωή.

Ο δολοφόνος της 11χρονης κυκλοφορούσε ελεύθερος, παρά το γεγονός ότι ήδη από τον Μάρτιο του 2017 είχε καταδικαστεί για τον βιασμό ενός άλλου 14χρονου τότε κοριτσιού και πάλι από το συγγενικό του περιβάλλον.

Επί 7 χρόνια ο 37χρονος δολοφόνος της 11χρονης κυκλοφορούσε ελεύθερος, ενώ είχε βιάσει ένα κοριτσάκι 14 ετών πάλι στο ίδιο χωριό, στη Μυρτιά Ηλείας, πάλι από το οικογενειακό του περιβάλλον.

Επί 7 χρόνια όχι μόνο δεν είχε τιμωρηθεί, αλλά έμελλε να γίνει και ο δολοφόνος της άτυχης 11χρονης.

Η εικαστική παρέμβαση της Γεωργίας Λαλέ

Με μία εικαστική παρέμβασή της, η καλλιτέχνις της «ροζ ελληνικής σημαίας» που είχε υποστεί λογοκρισία, Γεωργία Λαλέ, ζητά να μην ξεχαστεί της 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία.

«Το σύστημα, η αστυνομία και η κοινωνία επιμένει να αφήνει γυναίκες και θηλυκότητες εκτεθειμένες στην κακοποίηση» έγραψε η καλλιτέχνις δημοσιεύοντας την εικαστική της παρέμβαση.


Πηγή: www.in.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Στην Ευρώπη στρέφονται οι Έλληνες για διακοπές – Ο Κρητικός που έχει ταξιδέψει σε 128 χώρες | in.gr

admin

Γιατί αξίζει να βάλετε τα μύρτιλα στην διατροφή σας | in.gr

admin

Συνταγή για πανακότα κεράσι

admin