Ευ Ζην

3 απλοί τρόποι για να ελέγξετε πόσο γεμάτη είναι η πτήση σας

Τα καλοκαιρινά ταξίδια με αεροπλάνο είναι στα φόρτε τους από δω και στο εξής πράγμα που σημαίνει συχνά ότι θα βρεθείτε σε πολυσύχναστα αεροδρόμια και sold-out πτήσεις. Είναι αρκετό για να κάνει οποιονδήποτε να νιώσει κλειστοφοβία – όταν έρθει η ώρα της επιβίβασης, πολλοί θα αναρωτιούνται και λογικό, πόσο γεμάτη θα είναι η πτήση μου;

Το να πετάς σε ένα εντελώς γεμάτο αεροπλάνο είναι σίγουρα μια ταλαιπωρία – από το να στοιβάζεις χειραποσκευές (και να μη χωράνε κιόλας) μέχρι να προσπαθείς να κοιμηθείς, για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι οι ήδη στριμωχτές θέσεις των αεροπορικών εταιρειών μοιάζουν ακόμη πιο στενές όταν κάθε σημείο είναι κατειλημμένο. Μετά την πανδημία, γνωρίζουμε επίσης τη διάδοση μικροβίων που συμβαίνει όταν περνάμε ώρες σε απόσταση λίγων εκατοστών από ξένους ανθρώπους.

Υπάρχουν ωστόσο μέτρα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προστατέψετε “το χώρο σας” στην επόμενη πτήση σας. Όλα ξεκινούν με τον έλεγχο του πόσο γεμάτη θα είναι η πτήση σας εκ των προτέρων – και στη συνέχεια προχωρήστε ανάλογα.

Υπάρχουν αρκετοί εύκολοι τρόποι για να λάβετε μια εκτίμηση του πόσοι επιβάτες θα είναι στο αεροπλάνο σας πριν φτάσετε στην επιβίβαση. Αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι καμία από αυτές τις στρατηγικές δεν είναι πανάκεια για να ξεπεράσετε τα πολυσύχναστες πτήσεις. Οι πίνακες θέσεων των αεροπορικών εταιρειών μπορούν πάντα να αλλάξουν –ακόμα και μέχρι την τελευταία στιγμή– καθώς οι επιβάτες που περιμένουν σε αναμονή αποδεσμεύονται για επιβίβαση, μεταφέρονται από άλλες ακυρωμένες ή καθυστερημένες πτήσεις ή το αρχικό αεροσκάφος αλλάζει με διαφορετικό αεροπλάνο με λιγότερες θέσεις…

Έχοντας αυτές τις προειδοποιήσεις κατά νου, ακολουθούν τρεις απλοί τρόποι για να δείτε πόσο γεμάτο είναι ένα αεροπλάνο πριν επιβιβαστείτε, έτσι, τουλάχιστον, μπορείτε να προετοιμαστείτε διανοητικά και ψυχολογικά πριν από την πτήση σας!

Συνδεθείτε στην εφαρμογή της αεροπορικής εταιρείας

Πολλές αεροπορικές εταιρείες παρέχουν πληροφορίες, όπως χάρτες θέσεων που είναι προσβάσιμοι μέσω των εφαρμογών και των ιστότοπών τους κατά την κράτηση. Αυτοί οι χάρτες θα σας δείξουν τη διάταξη κάθε θέσης στο αεροπλάνο και αν έχει γίνει κράτηση ή όχι.

Η British Airways, για παράδειγμα, επιτρέπει στους επιβάτες να συνδεθούν στην εφαρμογή ή τον ιστότοπό της και να βλέπουν πόσο πλήρεις είναι οι χάρτες των θέσεων για τις πτήσεις τους. «Κάθε πελάτης (ανεξαρτήτως τύπου καμπίνας και εισιτηρίου) έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τη θέση του 24 ώρες πριν από την αναχώρηση, ώστε να μπορεί να συνδεθεί στο Manage My Booking στο ba.com και να δει ποιες θέσεις είναι διαθέσιμες»,είπε εκπρόσωπος της British Airways.

Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες σάς επιτρέπουν να προβάλετε την πιο πρόσφατη έκδοση του χάρτη θέσεων της πτήσης, συνδέοντας με το επώνυμο και τον κωδικό επιβεβαίωσης του επιβάτη. (Θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες για να αλλάξετε θέση, αλλά μπορείτε να δείτε τον χάρτη χωρίς να επιβεβαιώσετε την αλλαγή θέσης.)

Αυτά τα εργαλεία θα δώσουν μια αξιόπιστη ένδειξη για το πόσο γεμάτη μπορείτε να περιμένετε να είναι η πτήση. Αλλά θυμηθείτε, οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες συνεχίζουν να εκχωρούν θέσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του check-in και οι θέσεις ενδέχεται να ανακατεύονται από τους πράκτορες πύλης για να φιλοξενήσουν οικογένειες και άλλους ταξιδιώτες που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή.

Κρατήστε ή αγοράστε θέση κατά το check-in

Ανάλογα με την αεροπορική σας εταιρεία, είναι σχεδόν βέβαιο ότι μπορείτε να πετύχετε μια καλύτερη θέση στον χάρτη θέσεων κατά τη διαδικασία check-in, το οποίο ξεκινά 24 ώρες πριν από την αναχώρηση. Αυτό έρχεται συνήθως με την ευκαιρία να επιλέξετε ή να αγοράσετε θέσεις και ως εκ τούτου θα σας δείξει πόσες ανοιχτές θέσεις είναι διαθέσιμες την ημέρα πριν από την πτήση σας.

Εάν το αεροπλάνο φαίνεται πολύ γεμάτο για άνεση, θα έχετε ακόμα χρόνο να μεταβείτε σε μια νέα πτήση – αν και, ενώ στις ΗΠΑ πολλές αεροπορικές εταιρείες έχουν καταργήσει τα τέλη αλλαγής για τις περισσότερες κατηγορίες καμπίνας, στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης αυτό δεν ισχύει.

Για όσους κατέχουν elite status στην αεροπορική, μπορεί να έχετε ακόμη περισσότερες επιλογές. Η United Airlines, για παράδειγμα, προσφέρει μια υπηρεσία επιβεβαίωσης αυθημερόν σε επιλεγμένες πτήσεις για όλους τους επιβάτες με elite status – αυτό σημαίνει ότι μπορούν να μεταβούν σε προηγούμενη πτήση στην ίδια κατηγορία καμπίνας χωρίς χρέωση, χωρίς να πληρώσουν διαφορά στον ναύλο. Δυστυχώς, οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες δεν επιτρέπουν στους πελάτες να πληρώνουν για τα τέλη αλλαγής θέσης με αεροπορικά μίλια.

Επικοινωνήστε με την εξυπηρέτηση πελατών της εταιρείας σας

Σε περίπτωση αμφιβολίας, καλέστε τη γραμμή εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας και ζητήστε από έναν πράκτορα να ελέγξει πόσο γεμάτη είναι η πτήση. Μπορεί να μην είναι η πιο βολική επιλογή, αλλά θα δώσει μια απάντηση. Εάν φοβάστε την ιδέα της αναμονής, πολλές αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν λειτουργίες συνομιλίας εξυπηρέτησης πελατών. Οι British Airways, easyJet και Virgin Atlantic έχουν όλες επιλογές ζωντανής συνομιλίας και οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης έχουν επιλογή chat για βοήθεια στην εξυπηρέτηση πελατών.

Δείτε επίσης

Πηγή: www.travelstyle.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Lufthansa: Μέχρι και 72 ευρώ επιπλέον στα εισιτήρια για να καλύψει τα βιώσιμα καύσιμα

admin

«Νησί των νεκρών»: Το πιο «creepy» μέρος στην Ελλάδα με την απόκοσμη ησυχία | in.gr

admin

Oι ΕΙΚΟΝΕΣ με τον Τάσο Δούση αυτό το Σαββατοκύριακο με τρία επεισόδια!

admin