Μουσικά νέα

Demi Lovato: Αυτοπροσδιορίζεται ως μη-δυαδικό άτομο

Η pop star θα αντωνυμίες που είναι ουδέτερες ως προς το φύλο.

Η Demi Lovato αποκαλύπτει ότι αυτοπροσδιορίζεται ως μη-δυαδικό άτομο και τονίζει ότι προτιμά να χρησιμοποιούνται για τις αναφορές στον εαυτό της αντωνυμίες που είναι ουδέτερες ως προς το φύλο.

Η 28χρονη τραγουδίστρια ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα ένα απόσπασμα από το νέο της podcast «4D» στο οποίο ανακοινώνει την ουδετερότητα του φύλου της.

«Σήμερα είναι μια ημέρα που είμαι τόσο χαρούμενη που μοιράζομαι περισσότερα από τη ζωή μου με όλους σας. Είμαι υπερήφανη που σας ενημερώνω ότι αυτοπροσδιορίζομαι ως μη δυαδικό άτομα και ότι θα αλλάξω επίσημα τις αντωνυμίες μου προχωρώντας», έγραψε στη λεζάντα.

«Αυτό έγινε μετά από πολλή δουλειά θεραπείας και αυτοστοχασμού. Μαθαίνω ακόμα και βρίσκω τον εαυτό μου και δεν ισχυρίζομαι ότι είμαι ειδικός ή εκπρόσωπος αυτής της κοινότητας», συνέχισε.

«Το γεγονός ότι το μοιράζομαι αυτό μαζί σας ανοίγει τώρα ένα άλλο επίπεδο ευαισθησίας για μένα. Το κάνω αυτό για εκείνους που δεν μπόρεσαν να μοιραστούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα το ποιοι είναι πραγματικά», εξήγησε.

Η Demi Lovato αναφέρεται επίσης στην επιλογή της να αυτοπροσδιορίζεται ως μη-δυαδικό άτομο στο πρώτο επεισόδιο του νέου της podcast «4D», στο οποίο συζητά με τον μη συμμορφούμενο με τα φύλα συγγραφέα, ερμηνευτή και ομιλητή Alok Vaid-Menon.

Στην εισαγωγή του επεισοδίου η τραγουδίστρια τονίζει ότι ήθελε να χρησιμοποιήσει την εκπομπή για να «μοιραστεί τι σημαίνει αυτό για μένα και πώς μπορεί να φαίνεται στους άλλους ανθρώπους».

Η Demi Lovato πρόσθεσε ότι η συνομιλία με τον Vaid-Menon θα σταθεί «στην ταυτότητα γενικά, αλλά θα χρειαστεί επίσης χρόνος για να σκεφτώ προσωπικά πώς ανακάλυψα την αλήθεια μου, έτσι ώστε, όπως και πολλοί άλλοι, να μπορούμε να ζήσουμε τη ζωή μας αυθεντικά».

Εξαιτίας του γεγονότος τα ελληνικά είναι μια γλώσσα έντονα έμφυλη, είναι δύσκολη η χρήση ουδέτερων λέξεων για τα μη-δυαδικά άτομα.

Ωστόσο είναι προτιμότερη η χρήση του ουδέτερου άρθρου ενικού αριθμού (το) αντί των αντωνυμιών πληθυντικού αριθμού (they / them) που χρησιμοποιούνται στην αγγλική γλώσσα.

Σχετικές αναρτήσεις

Φόρτωση....

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookie