Ελλάδα

Χαλκιδική: Φωτιά στον Στανό – Καθηλώθηκαν τα αεροσκάφη

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Στανός της Χαλκιδικής από το απόγευμα της Παρασκευής (13.5.2022) με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να έχουν σπεύσει στο σημείο.

Η φωτιά στη Χαλκιδική ξέσπασε σε εξαιρετικά δύσβατο σημείο, όπως αναφέρει το voria.gr, και η πυροσβεστική έχει κινητοποιηθεί με ισχυρή δύναμη στο σημείο, καταφέρνοντας να τη θέσει υπό έλεγχο πριν τα μεσάνυχτα.

Υπενθυμίζεται ότι επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 10 οχήματα και 2 αεροσκάφη, όπως αναφέρει η επίσημη ενημέρωση του Σώματος, αν και τα αεροσκάφη μπόρεσαν να βοηθήσουν μέχρι τη δύση του ηλίου.

Δεν απειλούνται κατοικίες

Μιλώντας στη Voria.gr ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, ανέφερε ότι, λόγω της δύσβατης περιοχής, δεν έχουν πρόσβαση τα πυροσβεστικά οχήματα, με αποτέλεσμα τα λάστιχα πυρόσβεσης να πρέπει να πρέπει να απλωθούν σε απόσταση 400 με 500 μέτρων. Τα καναντέρ έκαναν επτά γύρους ρίψεων νερού βελτιώνοντας κατά πολύ την εικόνα του μετώπου, σύμφωνα με τον κ. Βαλιάνο.

Από την πυρκαγιά δεν απειλούνται κατοικίες, «και δεν πρόκειται να απειληθούν», όπως σημειώνει ο κ. Βαλιάνος. Ακόμα δεν υπάρχει εικόνα από τα πόσα στρέμματα έχουν καεί, ωστόσο αύριο θα δοθεί μία πρώτη εκτίμηση από την πυροσβεστική. Ο δήμαρχος Αριστοτέλη εκφράζει την πεποίθηση ότι μέχρι το βράδυ η φωτιά θα έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής, πύραρχος Αριστείδης Κατιρτζίδης, επισήμανε στη Voria.gr ότι γίνεται ακόμα μεγάλη προσπάθεια ώστε να τεθεί η πυρκαγιά υπό έλεγχο και ότι υπάρχουν πυροσβεστικά οχήματα, πεζοπόρα τμήματα που εξακολουθούν να επιχειρούν για την κατάσβεση.


Πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Radio Secret  στο Google News