Μουσική

BTS: Η Ένωση Τραγουδιστών της Κορέας καλεί το συγκρότημα να επανεξετάσει την απόφασή του να αποσυρθεί – Hit Channel

Τον κώδωνα του κινδύνου ότι οποιοδήποτε παρατεταμένο διάλειμμα των BTS θα βλάψει τη μουσική βιομηχανία της χώρας έκρουσε η Ένωση Τραγουδιστών της Κορέας.

Η πρόεδρος της Ένωσης Τραγουδιστών της Κορέας κάλεσε τους BTS να αναθεωρήσουν την απόφασή τους και να μην προχωρήσουν σε «διάλειμμα επ’ αόριστον» για να επικεντρωθούν στις σόλο καριέρες τους.

Με την αλματώδη άνοδό τους στην pop σκηνή κατά τη διάρκεια των τελευταίων εννέα ετών τους, οι BTS έχουν πουλήσει πάνω από 32 εκατομμύρια άλμπουμ, έχουν πραγματοποιήσει sold out συναυλίες στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχουν βάλει την K-Pop στον διεθνή χάρτη.

Τώρα, όμως, αφού ανακοίνωσαν επίσημα νωρίτερα αυτό τον μήνα (στις 14 Ιουνίου) ότι θα απομακρυνθούν από τα φώτα της δημοσιότητας ως συγκρότημα για να ασχοληθούν με τις προσωπικές καριέρες τους, η Lee Ja-yeon, πρόεδρος της Ένωσης Τραγουδιστών της Κορέας, υποστήριξε ότι οποιοδήποτε παρατεταμένο διάλειμμα των BTS θα βλάψει τη μουσική βιομηχανία της χώρας.

«Ανησυχώ ότι το κορεατικό κύμα με επίκεντρο τους BTS, το οποίο έχει την ισχυρότερη πολιτιστική ήπια δύναμη στην Κορέα και στον κόσμο, μπορεί να εξασθενίσει», σημείωσε η Lee σε δήλωσή της.

«Όπως δεν πρόκειται να εμφανιστούν εύκολα “δεύτεροι Beatles”, έτσι είναι απίθανο να υπάρξουν “δεύτεροι BTS”, οπότε ανησυχώ ότι το hallyu μπορεί να διακοπεί», συνέχισε.

Ο όρος «hallyu» αναφέρεται στην αύξηση της παγκόσμιας δημοτικότητας της νοτιοκορεατικής κουλτούρας από τη δεκαετία του 1990, με τους BTS να αποτελούν μία από τις πιο επιτυχημένες περιπτώσεις.

«Μπορεί να πήρατε την απόφαση μετά από βαθιά σκέψη, αλλά θα μπορούσατε να την επανεξετάσετε για το καλό της μουσικής βιομηχανίας της Κορέας;», παρακάλεσε στη συνέχεια το συγκρότημα.

BTS - Festa 2022

Η Lee Ja-yeon υπαινίχθηκε επίσης ότι το διάλειμμα των BTS θα επηρέαζε αρνητικά μία άλλη πτυχή της οικονομίας της χώρας και υποστήριξε ότι η απόφαση του συγκροτήματος πιθανότατα οδηγεί «στην πτώση του τουρισμού που σχετίζεται με το hallyu».

Ίσως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η δήλωση έγινε δεκτή με σκωπτική διάθεση από τους φανατικούς θαυμαστές του συγκροτήματος.

«Δεν συμφώνησα να γίνω ιεραπόστολος του Hallyu και της κορεατικής κουλτούρας!» έγραψε ο χρήστης @skBTSenthusiast του Twitter.

«Είμαι εδώ ως θαυμάστρια των BTS και είμαι σίγουρη ότι δεν πρόκειται να πάω πουθενά και εκ μέρους των BTS, όχι δεν θα σκεφτούν να επιστρέψουν για να σώσουν τη βιομηχανία σας που καταρρέει! Αφήστε τους BTS μόνους», συνέχισε, πριν προσθέσει το υποστηρικτικό hashtag #BTSItsOkayToRest (BTS είναι εντάξει να ξεκουραστείτε).

Το συγκρότημα ήταν αφοπλιστικά ειλικρινές όταν ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα την απόφασή του να εγκαταλείψει τη δράση.

Ο Jimin παραδέχτηκε ότι οι BTS περνούσαν μία «δύσκολη περίοδο» καθώς προσπαθούσαν να «βρουν την ταυτότητά τους, και αυτό είναι μία εξαντλητική και μακρά διαδικασία».

Ο Suga, εν τω μεταξύ, εξήγησε: «Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να γράφεις στίχους», είπε. «Πρέπει να μιλήσω για κάτι που πραγματικά νιώθω, αλλά αυτή τη στιγμή, απλά το πιέζω γιατί πρέπει να ικανοποιήσουμε τα θέλω του κόσμου και των ακροατών. Είναι τόσο επώδυνο, αλλά έτσι είναι αυτή η δουλειά».

Πηγή: www.hit-channel.com

googlenews

Ακολουθήστε το Radio Secret  στο Google News