Auto-Moto

WRC: Τους διέλυσε ο Ροβάνπερα στο ράλι Γκραν Κανάρια

Θα θυμούνται πολλοί την εμφάνιση του Κάλε Ροβάνπερα στο 4ο ράλι της χρονιάς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος WRC στο ισπανικό νησί Γκραν Κανάρια.

Ο Φινλανδός, δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής από την πρώτη στιγμή ήταν ασυναγώνιστος, αφήνοντας τους υπόλοιπους οδηγούς με μεγάλες διαφορές πίσω του.

Την Παρασκευή ήταν ο ταχύτερος όλων και στις 6 ειδικές διαδρομές, το Σάββατο κέρδισε τις 6 από τις 7 (έχασε την τελευταία της ημέρας) και σήμερα πήρε τις 3 από τις 5. Δηλαδή σε σύνολο 18 ειδικών διαδρομών ήταν ταχύτερος στις 15.

Μάλιστα, ο Ροβάνπερα έλεγξε την τελευταία ημέρα τον αγώνα, έχοντας μια διαφορά 45 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Οζιέ, ομόσταβλό του στην Toyota, όμως δεν καμία περίπτωση δεν πήγε χαλαρά και το έδειξε στην τελευταία υπερειδική διαδρομή που έκανε τον καλύτερο χρόνο για να πάρει τους έξτρα βαθμούς που έδινε αυτή η διαδρομή.

 

Τερμάτισε με 53,5 δευτ. διαφορά από τον Οζιέ και συνολικά μάζεψε 35 πόντους σήμερα, φτάνοντας τους 66, όντας στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και μπαίνοντας ξανά σε τροχιά τίτλου, μολονότι 43 βαθμούς πίσω από τον Ελφιν Εβανς, κι αυτός της Toyota, που είναι επικεφαλής και σήμερα ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Ο 8 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπαστιάν Οζιέ, που επανεμφανίστηκε για πρώτη φορά μετά τη νίκη στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Μόντε Κάρλο, κάνει επιλεγμένους αγώνες φέτος. Πήρε τη δεύτερη θέση και είναι τέταρτος στη βαθμολογία με 58 βαθμούς.

Ωστόσο, με τριπλέτα Toyota στο βάθρο, οι οδηγοί της δίνουν υπερπολίτιμους βαθμούς στην ιαπωνική ομάδα, προκειμένου να κατακτήσει τον τίτλο κατασκευαστών, που πιθανότατα θα κάνει στο τέλος της χρονιάς (τώρα έχει 49 βαθμούς διαφορά από τη Hyundai).

 

Ο Κατούτα με ένα από GR Yaris Rally1 πήρε την 4η θέση και ακολούθησαν στις τρεις επόμενες θέσεις οι οδηγοί της Hyundai, Φορμό, Τάνακ και Νεβίλ, με τον Φορμό να έχει πάνω από 2,5 λεπτά διαφορά από τον Ροβάνπερα, μια ασύλληπτη διαφορά για 300 χλμ. αγώνα στην άσφαλτο.

Πάντως ο Τάνακ αντιμετώπισε πρόβλημα καθώς η ομάδα άλλαξε κινητήρα το Σάββατο.

Ο επόμενος αγώνας του WRC θα είναι σε χωμάτινο έδαφος, τον επόμενο μήνα στην Πορτογαλία, με έδρα τη βορειοδυτική πόλη Matosinhos, από τις 14 έως τις 19 Μαΐου.


Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

LED φωτισμός και νέος χρωματισμός στις σήραγγες της Ακράτας

admin

BMW: Η νέα R 1300 R πιο σπορ σε εμφάνιση και τεχνολογία

admin

WRC: O Ροβάνπερα κέρδισε τις 12 από τις 13 ειδικές διαδρομές στο Γκραν Κανάρια

admin