Ξέρεις από Vespa; Ο αείμνηστος Θανάσης Βέγγος έκανε συνώνυμο το όνομά της ιταλικής μάρκας, με την τρέλα, την απελευθέρωση της ψυχής ενός ανθρώπου που ανεβαίνει σε μια μοτοσυκλέτα.
Αυτή τη τρέλα, που έχει μετουσιωθεί σε πάθος, ακολουθούν εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο που έχουν αποκτήσει Vespa, από το 1946 που βγήκε από την παραγωγή, όμως μερικές χιλιάδες από αυτούς καταφέρνουν να συμμετέχουν στις ετήσιες συναντήσεις εθνικών Vespa Club από όλο τον κόσμο.
Φέτος ήταν η σειρά της Χιχόν, στην Ισπανία, να φιλοξενήσει την εκδήλωση Vespa World Days 2025, που συνεχίσει την παράδοση του EuroVespa, μιας εκδήλωσης που γεννήθηκε το 1954, με το μεγάλο Raduno Internazionale στο Παρίσι.
Στην πόλη της Αστούριας συμμετείχαν πάνω από 4.000 Vespa κάθε εποχής, προερχόμενες από 38 διαφορετικές χώρες. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, πραγματοποιήθηκε και φέτος το Vespa Trophy, μια πρόκληση για τους πιο τολμηρούς αναβάτες, οι οποίοι έφτασαν στη Χιχόν με τις Vespa τους, καταγράφοντας το δρομολόγιό τους με φωτογραφίες και επίσημες σφραγίδες στο ταξιδιωτικό τους βιβλίο, από κάθε στάδιο του ταξιδιού προς τη βόρεια Ισπανία. Στους δρόμους της Ευρώπης, το επίσημο Δίκτυο Piaggio καλωσόριζε τους αναβάτες Vespa, λειτουργώντας ως σημεία ελέγχου, για οποιαδήποτε υποστήριξη.
Ανάμεσα στις πολλές ομάδες που συμμετείχαν ξεχώρισε το Vespa Club Ferrara, με τους τέσσερις φανταστικούς αναβάτες της. Στο βάθρο ανέβηκαν επίσης το Vespa Club Roma, στη δεύτερη θέση, και το Vespa Club Trento. Το βραβείο Lone Rider έλαβε ο Carmine Sapio του Vespa Club Melfi.
Εκτός από το εντυπωσιακό Concours d’Elegance, τηρώντας την παράδοση που ξεκίνησε πέρυσι, πραγματοποιήθηκε και το Παγκόσμιο Κύπελλο Gymkhana, ως πραγματική δοκιμασία δεξιοτήτων οδήγησης της αγαπημένης Vespa.
Πηγή: www.newsit.gr