Μεγάλη κινητικότητα εξακολουθεί να υπάρχει στην ανάπτυξη των δημόσιων σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων και μάλιστα υψηλής ισχύος.
Η νεότερη και πολύ σημαντικό προσθήκη είναι της εταιρείας Electric, η οποία εγκαινίασε στην Τρίπολη, στην Πελοπόννησο, τον πιο ισχυρό ενεργό σταθμό υπερταχείας φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα και τη Νότια Ευρώπη.
Ουσιαστικά πρόκειται για ένα hub με δύο ταχυφορτιστές ισχύος 400 kW, που μπορεί να φορτίσει ταυτόχρονα έως και 4 οχήματα με υψηλές ταχύτητες φόρτισης.
Μάλιστα, το συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται στον χώρο του Edrive Café (Σπάρτης 60–62, Τρίπολη), σε ένα ιδανικό σημείο.
Σημειώνω ότι το νέο υπερσύγχρονο hub ενσωματώνεται πλήρως στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα Hubject, προσφέροντας διαλειτουργικότητα με πάνω από 50 CPO (Charging Point Operators) σε όλη την Ευρώπη έχοντας προσελκύσει πελάτες διεθνώς. Η λειτουργία Auto Charge επιτρέπει τη φόρτιση χωρίς ανάγκη ταυτοποίησης, ενώ η εργονομική εφαρμογή Electrip (από το Google Play ή το Apple Store) προσφέρει σχεδιασμό διαδρομής και ευέλικτη διαχείριση φόρτισης. Επιπλέον, η έξυπνη ενεργειακή διαχείριση βελτιστοποιεί τη χρήση ισχύος, μειώνει το κόστος και εξασφαλίζει ανταγωνιστικές τιμές για τους χρήστες της εφαρμογής.
Για όσους δεν γνωρίζουν ήδη την Electrip, αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ της Wren House Infrastructure, θυγατρική εταιρεία του Kuwait Investment Authority – ενός από τους παλαιότερους και πιο έγκριτους κρατικούς επενδυτικούς φορείς παγκοσμίως – και της Zorlu Energy, θυγατρικής εταιρείας του ομίλου Zorlu.
Η εταιρεία, η οποία έχει γραφείο και στην Ελλάδα, έχει εδραιωθεί στον τομέα των ενεργειακών επενδύσεων και των υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV) σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Με παρουσία σε 9 χώρες: Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Πολωνία, Κροατία, Βουλγαρία, Σερβία, Τουρκία και Μαυροβούνιο, και κεντρικά γραφεία στο Λονδίνο, η Electrip υλοποιεί ταχεία και στοχευμένη ανάπτυξη, με ιδιαίτερη έμφαση στην ευρωπαϊκή αγορά μετρώντας πάνω από 6000 σημεία φόρτισης.
«Αυτή είναι μόνο η αρχή του μεγάλου επενδυτικού μας πλάνου στην Ελλάδα. Η στρατηγική μας επικεντρώνεται αποκλειστικά σε φορτιστές υπερυψηλής ισχύος, με σαφή δέσμευση για εγκατάσταση πολλών φορτιστών ανά σημείο, ώστε να προσφέρουμε την πιο αποδοτική και άνετη εμπειρία φόρτισης στους χρήστες μας.
Από την κατασκευή του δικού μας εξοπλισμού έως και την ανάπτυξη της ιδιόκτητης πλατφόρμας μας, προσφέρουμε τις πιο ανταγωνιστικές και ολοκληρωμένες λύσεις στην αγορά. Παράλληλα, μέσα στον επόμενο χρόνο σχεδιάζουμε να παρουσιάσουμε μια νέα γενιά υπερταχείας φόρτισης, με ισχύ από 720 kW έως και 1 MW, εξοπλισμένη με ενσωματωμένη αποθήκευση ενέργειας και φωτοβολταϊκά (PV) συστήματα. Η εγκατάσταση αυτών των καινοτόμων μονάδων αναμένεται να ξεκινήσει σε επιλεγμένες τοποθεσίες από το 2026», ανέφερε η Elcin Trakadas, Country Manager της Electrip Global.
Πηγή: www.newsit.gr