Αλέκος Συσσοβίτης κατά Master Chef: «Εμένα με ενοχλεί πολύ αυτή η συμπεριφορά – Σκ@τοεγωιστές και παρτάκηδες…»..!!

Kαι για την τηλεόραση μίλησε, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Gala του Πρώτου Θέματος ο Αλέκος Συσσοβίτης.

Σε ερώτηση για το λόγο που «δεν θέλει να κάνει εκπομπή ή να γίνει μέλος σε κριτική επιτροπή κάποιου show;» απάντησε: «Όλα μου τα έχουν προτείνει. Και εκπομπές να παρουσιάσω, και πρωινά μαγκαζίνο, και στο Survivor το πρώτο να πάω. Υπάρχει κάτι ουσιώδες που με προβληματίζει και με απωθεί. Υπάρχει ένας δυτικός τρόπος διαπαιδαγώγησης μέσω της τηλεόρασης έντονου ανταγωνισμού και ατομικισμού».

»Ο Έλληνας είναι ατομικιστής και δεν έχει συλλογική συνείδηση. Στα τηλεπαιχνίδια και τα ριάλιτι υιοθετείται η νοοτροπία ότι εγώ πρέπει να πατήσω πάνω στους άλλους και να επικρατήσω σε αντίθεση με την ασιατική νοοτροπία όπου μιλούν σε συλλογικό επίπεδο και αυτοί κυριαρχούν στον πλανήτη. Εμένα με ενοχλεί αυτό πολύ. Είναι και η μεγάλη ανοησία που κάνει η τηλεόραση. Βλέπω στο «MasterChef» και τα άλλα σόου που κάθονται τέσσερις κριτές και τους κάνουν κουρέλια. Ένας αριβισμός και μία έπαρση άνευ προηγουμένου. Έλα στη θέση του, ρε φίλε! Γιατί μιλάς έτσι; Αν είναι ακατάλληλος μην τον βγάλεις, όπως γίνεται με τις οντισιόν στο θέατρο. Όταν όμως τον βάζεις στο παιχνίδι, τον θες. Δεν μπορεί ένας ηθοποιός να αποδώσει αν τον ξεφτιλίσει ο σκηνοθέτης. Εμένα με ενοχλεί πολύ αυτή η συμπεριφορά. Σκατοεγωιστές και παρτάκηδες είμαστε», είπε.

Πηγή: topontiki.gr