Οικονομία

Σε άνοδο του δολαρίου και πτώση των ασιατικών μετοχών οδηγούν οι δασμοί Τραμπ στο χάλυβα και στο αλουμίνιο

Φωτογραφία: iStock




Σε άνοδο του δολαρίου και πτώση των ασιατικών μετοχών οδηγούν οι δασμοί 25% τους οποίους επέβαλε χθες (10.2.25) ο Τραμπ στο χάλυβα και στο αλουμίνιο

Οι ασιατικές μετοχές και τα futures των αμερικανικών χρηματιστηριακών δεικτών υποχώρησαν, ενώ το δολάριο και ο χρυσός ενισχύθηκαν, κάτι που αποτελεί ένδειξη επιφυλακτικότητας των επενδυτών μετά την παρουσίαση από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ των δασμών στις αμερικανικές εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ένας δείκτης των ασιατικών μετοχών υποχώρησε, επιβαρυνόμενος από τις πιέσεις πώλησης για τις μετοχές στο Χονγκ Κονγκ και την ηπειρωτική Κίνα. Οι ιαπωνικές αγορές είναι κλειστές. Τα συμβόλαια για τον S&P 500 και τον Nasdaq 100 υποχώρησαν αμφότερα, όπως και εκείνα για τον Euro Stoxx 50 σε επίπεδο περιφέρειας.

Η ζήτηση για περιουσιακά στοιχεία-καταφύγια ώθησε έναν δείκτη του δολαρίου υψηλότερα για τρίτη συνεχή συνεδρίαση. Ο χρυσός ανήλθε για λίγο πάνω από τα 2.940 δολάρια για να σημειώσει νέο υψηλό.

Οι κινήσεις αυτές αποτελούν το τελευταίο σημάδι ότι οι επενδυτές αγωνίζονται να διακρίνουν την απειλή από τη δράση στο πλαίσιο των δασμών του Τραμπ, ενώ παράλληλα μετράνε τις πιθανές επιπτώσεις για το παγκόσμιο εμπόριο, τα εταιρικά κέρδη και τον πληθωρισμό. Ενώ οι δασμοί στην Κίνα έχουν τεθεί σε ισχύ, η αβεβαιότητα για περισσότερες εισφορές έχει προκαλέσει νέες ανησυχίες ότι τα αντίποινα θα εντείνουν έναν παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο.


Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

ΟΔΔΗΧ: Αύριο η επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου

admin

Ο ΔΟΕ φτιάχνει παρατηρητήριο για την κατανάλωση ενέργειας από την Τεχνητή Νοημοσύνη

admin

Τι φέρνουν οι εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία για τον ελληνικό τουρισμό

admin