Ένα άτομο έχασε τη ζωή του και ακόμα τέσσερα τραυματίστηκαν σε σφοδρό τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (05.02.2025) στην πλατεία Αγίας Σοφίας, στο Νέο Ψυχικό.
Η 88χρονη οδηγός του οχήματος, που «σκόρπισε» τον τρόμο στο Νέο Ψυχικό με το τροχαίο δυστύχημα που προκάλεσε, συγκρούστηκε αρχικά με ένα φορτηγάκι, που ανετράπη, και στη συνέχεια προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα και σε δύο μοτοσικλέτες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο οδηγός της μίας μοτοσικλέτας.
Από το τροχαίο τραυματίστηκαν τρεις γυναίκες και ένας άνδρας, ανάμεσα σε αυτούς και η 88χρονη οδηγός, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Γεννηματάς». Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως η 88χρονη πάτησε το γκάζι αντί για το φρένο.
«Εργαζόταν 25 χρόνια ως ντελιβεράς. Πήγε σε φαρμακευτική να φύγει από αυτόν τον κίνδυνο και να που του έτυχε τώρα», είπε ο τραγικός πατέρας του 41χρονου θύματος, μιλώντας το μεσημέρι του Σαββάτου (08.02.2025) στην εκπομπή του MEGA, «Ακόμα δεν είδες τίποτα».
«Δεν είχε πειράξει μύγα, όλοι τον καλύτερο λόγο είχαν για αυτόν. Δεν είχε οικογένεια. Η φίλη του ήταν πάνω στο μηχανάκι και τραυματίστηκε και αυτή. Δεν κινδυνεύει η ζωή της».
«Η συγγνώμη είναι πάντα συγγνώμη αλλά μπορεί να μου φέρει το παιδί πίσω; Δεν μπορεί. Οδηγούσα και εγώ και τα παράτησα. Αυτή γιατί να μην κάνει το ίδιο; Ανευθυνότητα. Ένα όριο ηλικίας δεν μπορεί να μπει;», κατέληξε.
«Προς συζύτηση ο νέος ΚΟΚ»
Ο υφυπουργός Μεταφορών, Βασίλης Οικονόμου, μίλησε στην ίδια εκπομπή, για την ανανέωση των διπλωμάτων οδήγησης μετά από κάποια ηλικία.
«Το νομικό πλαίσιο λέει πως μετά τα 65 έτη υπάρχει η 3ετής εξέταση των οδηγών, όπου περνούν από 2 γιατρούς, παθολόγο και οφθαλμίατρο και πάνω από τα 80 έτη ανά δύο χρόνια είναι τρεις οι γιατροί. Θα μπει στη Βουλή μέχρι 20 Φεβρουαρίου ο νέος ΚΟΚ».
Πηγή: www.newsit.gr