Ελλάδα

Οι σεισμοί στη Σαντορίνη βασικό θέμα στα τουρκικά ΜΜΕ – Καθησυχαστικοί οι Τούρκοι επιστήμονες

Eurokinissi φωτογραφία αρχείου




Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι Τούρκοι σεισμολόγοι για τους σεισμούς στη Σαντορίνη, που σήμερα Δευτέρα (3.2.25) είναι ένα από τα βασικά θέματα που απασχολούν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

«Οι σεισμοί στη Σαντορίνη μονοπωλούν τα τουρκικά ΜΜΕ και τον τουρκικό Τύπο σήμερα, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον», μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

«Σήμερα (σ.σ χθες) στο Αιγαίο σημειώθηκαν 200 σεισμοί. Στην Ελλάδα η κυβέρνηση έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό, έχουν γίνει πολλές προειδοποιήσεις προς τους πολίτες και σε κάποια νησιά έκλεισαν τα σχολεία» δήλωσε η παρουσιάστρια του τηλεοπτικού δικτύου Haber Global Ντιλαρά Σαγιάν. 

«O σεισμός ουσιαστικά τώρα πήγε λίγο πιο ανατολικά. Αν είχε συμβεί μόνο γύρω από τη Σαντορίνη θα μπορούσαμε να το ερμηνεύσουμε πως είναι αποτέλεσμα των εκρήξεων του ηφαιστείου, που βρίσκεται δίπλα από τη Σαντορίνη. Όμως ενώ έχουμε 200 σεισμούς, κάποιοι από αυτούς πάνω από 4 Ρίχτερ, τους βλέπουμε μεταξύ της Αμοργού και της Σαντορίνης» σχολίασε ο καθηγητής του πανεπιστημίου Γιντίζ Σουκρού Ερσόι.

 

«Πράγματι κάποιες φορές σε τέτοιες περιοχές το κύμα των σεισμών ερμηνεύεται πως συμβαίνει λόγω του ηφαιστείου. Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση επικρατεί η άποψη πως αυτή η σεισμική δραστηριότητα έχει σχέση με τα ρήγματα, και όχι με το ηφαίστειο. Αλλά χρειάζεται κι άλλη παρακολούθηση» τόνισε ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κωνσταντινούπολης Οκάν Τουγσιούζ. 


Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Χρήστος Μάστορας: Ποινική δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση στον γνωστό τραγουδιστή που συνελήφθη υπό την επήρεια αλκοόλ

admin

Τέμπη: «Δεν είμαι σίγουρος αν μου έδωσαν το παιδί μου» λέει ο Παύλος Ασλανίδης

admin

Χρήστος Μάστορας: Έστριψε απότομα το τιμόνι και βύθισε το πόδι του στο γκάζι για να γλιτώσει το αλκοτέστ

admin