Media

10 ταινίες για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που είναι διαθέσιμες στο Ertflix και αξίζει να δείτε

Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος διήρκεσε από το 1939 έως το 1945 και ήταν η πιο καταστροφική σύγκρουση την ιστορία της ανθρωπότητας. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, πάνω από 55 εκατ. άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, τόσο στρατιώτες, όσο και άμαχοι. 

Όσοι λατρεύτε ταινίες που είναι βασισμένες σε πραγματικά γεγονότα,  δεν έχετε παρά να δείτε τις ταινίες που είναι διαθέσιμες στο Ertflix και που είναι αφιερωμένες στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Τα Καλύτερά μας Χρόνια

Μια ερωτική ιστορία που διαδραματίζεται, από τα μέσα της δεκαετίας του 1930 έως τη δεκαετία του 1950, με φόντο την αμερικανική ζωή σε εποχές εξωτερικού πολέμου, εγχώριας ευημερίας και παράνοιας, την εποχή Μακ Κάρθι στο Χόλιγουντ.

Η Κέιτι Μορόσκι είναι μια ιδεαλίστρια και λάτρης του Στάλιν, πολιτική ακτιβίστρια. Ο Χάμπελ Γκάρντινερ είναι ένας άνετος, αθλητικός τύπος και ταλαντούχος συγγραφέας.

Βλέπουμε τις διαφορετικές προσωπικότητές τους, να επηρεάζουν τη σχέση τους και πώς τα καταφέρνουν παρά τις διαφορές τους.

Πρωταγωνιστούν: Μπάρμπρα Στράιζαντ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Μπράντφορντ Ντίλμαν, Λόις Τσάιλς, Πάτρικ Ονίλ

Σκηνοθεσία: Σίντνεϊ Πόλακ

Σενάριο: Άρθουρ Λόρεντς, Φράνσις Φορντ Κόπολα, Ντάλτον Τράμπο

Δείτε την ταινία στο Ertflix 

Ο Δρόμος της Διαφυγής 

Στην υπό γερμανική κατοχή Γαλλία, δύο νεαρά αδέλφια, εβραϊκής καταγωγής, ο Μορίς και ο Ζοζέφ θα βρεθούν μόνοι τους απέναντι στους θανάσιμους κινδύνους που εγκυμονεί το πολεμικό κλίμα στη χώρα. Θα επιδείξουν απίστευτο θάρρος, κουράγιο και εφευρετικότητα, ώστε να ξεφύγουν από τον ναζιστικό βαρβαρισμό και να προσπαθήσουν να επανενωθούν με την οικογένειά τους.

Πρωταγωνιστούν:  Πατρίκ Μπριέλ, Έλσα Ζιλμπερστάιν, Κριστιάν Κλαβιέ, Ντοριάν Λε Κλες, Μπατίστ Φλεριάλ Παλμιερί

Σκηνοθεσία: Κριστιάν Ντιγκέ

Δείτε την ταινία στο Ertflix 

Eπιχείρηση Ανθρωποειδές 

Τσεχοσλοβακία 1942. Ο Γιόσεφ Γκάμπτσικ και ο Γιαν Κούμπις, φθάνουν στην κατεχόμενη Πράγα με σκοπό να φέρουν εις πέρας την επιχείρηση «Ανθρωποειδές». Η αποστολή έχει στόχο να δολοφονήσει τον αξιωματικό των SS Ράινχαρντ Χάιντριχ, τον τρίτο κατά σειρά ισχυρότερο αξιωματικό του 3ου Ράιχ, μετά τον Χίτλερ και τον Χίμλερ. Ο Χάιντριχ, ήταν επίσης επί κεφαλής των Ναζί στην Τσεχοσλοβακία και γνωστός ως «Ο σφαγέας της Πράγας».

Εκεί οι δύο άντρες, θα έρθουν σε επαφή με την τοπική αντίσταση και με πολλές δυσκολίες θα προσπαθήσουν να οργανώσουν την επιχείρησή τους, η οποία ίσως να είναι η τελευταία της ζωής τους.

Πρωταγωνιστούν: Κίλιαν Μέρφι, Τζέιμι Ντόρναν, Σαρλότ Λε Μπον, Άνα Γκεϊσλέροβα, Χάρι Λόιντ, Τόμπι Τζόουνς, Ντέτλεφ Μπότε

Σκηνοθεσία : Σον Έλις

Σενάριο: Άντονι Φρεβίν, Σον Έλις

Δείτε την ταινία στο Ertflix 

Μη Χαμηλώνεις το Βλέμμα

Στη μεταπολεμική Ανατολική Γερμανία ο νεαρός φοιτητής καλών τεχνών Κουρτ, ερωτεύεται την Έλλη μια συμφοιτήτριά του. Ο πατέρας της, ο Καθηγητής Σίμπαντ, ένας διάσημος γιατρός, απορρίπτει την επιλογή της κόρης του και ορκίζεται να καταστρέψει τη σχέση τους.

Αυτό που δεν ξέρει κανείς είναι ότι οι ζωές τους είναι ήδη συνδεδεμένες με ένα σκοτεινό οικογενειακό μυστικό.

Πρωταγωνιστούν: Τομ Σίλινγκ, Σεμπάστιαν Κοχ, Πόλα Μπερ, Σάσκια Ρόζενταλ, Όλιβερ Μασούτσι

Σκηνοθεσία: Φλόριαν Χένκελ φον Ντόνερσμαρκ

Δείτε την ταινία στο Erftlix

Summerland

Η Άλις είναι μια απομονωμένη συγγραφέας, που ζει σε μια παραθαλάσσια περιοχή της Νότιας Αγγλίας, ενώ ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος μαίνεται στη Μάγχη. Όταν μια μέρα ανοίγει την εξώπορτά της και μαθαίνει, ότι πρέπει να φιλοξενήσει έναν νεαρό από το Λονδίνο, τον Φρανκ, αντιστέκεται.

Δεν αργεί, όμως, να συνειδητοποιήσουν οι δυο τους ότι έχουν περισσότερα κοινά στο παρελθόν τους απ’ ό,τι είχε υποθέσει η Άλις.

Πρωταγωνιστούν: Τζέμα Άρτερτον, Γκούγκου Μπάθα-Ρο, Λούκας Μποντ, Τομ Κόρτνευ, Ντίξι Έγκεριξ, Πενέλοπε Γουίλτον

Σκηνοθεσία: Τζέσικα Σουέιλ

Δείτε την ταινία στο Εrtflix

Έξι Λεπτά Πριν τα Μεσάνυχτα

1939. Ο Τόμας Μίλερ είναι δάσκαλος και τελευταία στιγμή προσλαμβάνεται από ένα Αγγλικό κολέγιο για να διδάξει Αγγλικά στις κόρες υψηλόβαθμων στελεχών των Ναζί. Κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της διευθύντριας και της αφοσιωμένης της βοηθού τα κορίτσια εξασκούν τα αγγλικά τους προκειμένου στο μέλλον να αντιπροσωπεύσουν το ιδανικό της Γερμανίδας γυναίκας.

Όταν εντοπίζεται το πτώμα ενός πρώην δασκάλου πυροδοτεί μια σειρά από γεγονότα με τελική κατάληξη ο Τόμας να κατηγορείται για φόνο.

Πρωταγωνιστούν: Τζούντι Ντεντς, Έντι Ίζαρντ, Τζιμ Μπροντμπέντ, Κάρλα Γιούρι, Σέλιν Τζόουνς

Σκηνοθεσία : Άντι Γκόνταρντ

Δείτε την ταινία στο Ertflix

The Royal Game

1938. Ενώ τα ναζιστικά στρατεύματα εισβάλλουν στη Βιέννη, ο δικηγόρος Γιόζεφ Μπάρτοκ, προσπαθεί βιαστικά να διαφύγει στις ΗΠΑ με τη σύζυγό του, αλλά συλλαμβάνεται από την Γκεστάπο. Ο Μπάρτοκ παραμένει ακλόνητος και αρνείται να συνεργαστεί, όταν εκείνη απαιτεί εμπιστευτικές πληροφορίες από αυτόν. Ρίχνεται στην απομόνωση και βασανίζεται ψυχολογικά για μήνες, μέχρι που αρχίζει να αποδυναμώνεται.

Ωστόσο, όταν κλέβει ένα παλιό βιβλίο για το σκάκι, το ηθικό του αναπτερώνεται, μέχρι που αρχίζει να του γίνεται επικίνδυνη εμμονή.

Πρωταγωνιστούν: Όλιβερ Μασούτσι, Μόριτζ φον Τρόιενφελς, Άλμπερτ Σουκ, Μπίργκιτ Μίνισμάγερ, Ρολφ Λασγκαρντ, Σάμιουελ Φίνζι

Σκηνοθεσία: Φιλίπ Στολτσλ

Σενάριο: Ελνταρ Γκριγκόριαν, Στέφαν Τσβάιχ

Δείτε την ταινία στο Ertflix 

Τ’ Απομεινάρια μιας Μέρας

Ο κόσμος των τρόπων και της ευπρέπειας του μπάτλερ Στίβενς, δοκιμάζεται από την άφιξη της οικονόμου μις Κέντον, η οποία τον ερωτεύεται, στη Βρετανία, πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Εκτιμώντας πάνω απ’ όλα τη διακριτικότητα και την εξυπηρέτηση, ο Στίβενς συνειδητοποιεί, καθώς κοιτάζει πίσω στη ζωή του, ότι η άνευ όρων πίστη του στον λόρδο Ντάρλινγκτον, του έχει κοστίσει ακριβά. Βυθισμένος στην ενορχήστρωση των μεγάλων δεξιώσεων και συνεδρίων του εργοδότη του -που αποδεικνύεται ότι περιλαμβάνουν μια συμφωνία με τους Ναζί- αναγκάστηκε να παραμελήσει τον ετοιμοθάνατο πατέρα του και να αρνηθεί τα συναισθήματά του για την ελκυστική νεαρή οικονόμο.

Πρωταγωνιστούν: Άντονι Χόπκινς, Έμμα Τόμσον, Χιου Γκραντ, Κρίστοφερ Ριβ , Τζέιμς Φοξ, Μπεν Τσάπλιν, Πίτερ Βόγκαν

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Άιβορι

Δείτε την ταινία στο Ertflix

Επιστροφή από το Μέτωπο

Η Άννα ζει μια ήσυχη και ευτυχισμένη ζωή με τον σύζυγό της και το μικρό της αγόρι στην Αθήνα, λίγο πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Νότης, που εργάζεται στο σπίτι της και είναι κρυφά ερωτευμένος μαζί της, κάνει ό,τι μπορεί για να καταστρέψει την ευτυχία της.

Ο πόλεμος και τα βάσανα θα επιδεινώσουν τη ζωή της Άννας.

Πρωταγωνιστούν: Ελένη Χατζηαργύρη, Νίκος Τζόγιας, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Τάκης Μηλιάδης, Έλσα Ρίζου, Λέλα Πατρικίου, Κώστας Μεντής, Γιώργος Οικονομίδης, Δημήτρης Γρηγορίου, Θόδωρος Μορίδης, Κώστας Σταυρινουδάκης, Πάρις Πάππης, Νίκος Τσαχιρίδης, Δημήτρης Σκορδίλης, Διονυσία Ρώη, Νίκος Πετανίδης

Σκηνοθεσία : Γιάννης Πετροπουλάκης

Σενάριο: Βασίλης Μπέτσος

Δείτε την ταινία στο Ertflix 

Αγώνας Επιβίωσης

Ο Χάρι Χαφτ, είναι ένας πυγμάχος ο οποίος τα κατάφερε στο Ολοκαύτωμα παλεύοντας στα στρατόπεδα συγκέντρωσης με συγκρατούμενους του μέχρι θανάτου, σε αγώνες που στήνονταν προς τέρψη των ναζιστών αξιωματικών του στρατοπέδου, οι οποίοι στοιχημάτιζαν για το αποτέλεσμα.

Μετά το τέλος του πολέμου, ο Χάρι στοιχειωμένος από αναμνήσεις και ενοχές, προσπαθεί να χρησιμοποιήσει αγώνες υψηλού προφίλ εναντίον θρύλων της πυγμαχίας, όπως ο Ρόκι Μαρσιάνο, για να ξαναβρεί την πρώτη του αγάπη.

Πρωταγωνιστούν: Μπεν Φόστερ , Βίκι Κρίεπς, Μπίλι Μάγκνουσεν, Ντάνι Ντε Βίτο, Πίτερ Σάρσγκαρντ, Τζον Λεγκιζάμο

Σκηνοθεσία: Μπάρι Λέβινσον

Σενάριο: Τζαστίν Ζουέλ Γκίλμερ, Άλαν Σκοτ Χαφτ

Δείτε την ταινία στο Ertflix 

www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

The Chase: Το μεγαλύτερο αρνητικό σερί στο τηλεπαιχνίδι – Τι είπε η Μαρία Μπεκατώρου στον παίκτη

admin

Τζώρτζια Συρίχα: «Ο Γιώργος Λιάγκας περνάει ζόρια, μαθαίνω πως ο ΑΝΤ1 δεν τον στήριξε»

admin

Τάσος Ιορδανίδης: Η συγκίνηση του ηθοποιού για το έπος του 1940 – Σκούπισε τα δάκρυα από τα μάτια του

admin