Media

Ιεροκλής Μιχαηλίδης: «Έπαιξα σε ταινία στην Αμερική και όταν γύρισα στην Ελλάδα ήθελα να κλάψω»

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης μίλησε για τα επαγγελματικά του και τις συζητήσεις που γίνονται για την σάτιρα. Ο ηθοποιός ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να μπει στην πολιτική.

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης βρέθηκε καλεσμένος στο «Χαμογέλα και Πάλι» του Mega και μίλησε για την ζωή του και τα επαγγελματικά του. Ο ηθοποιός έκατσε στον καναπέ της εκπομπής και μίλησε για την εμπειρία και την συμμετοχή του σε ταινία αμερικάνικης παραγωγής.

«Το επίπεδο σε υλικό και προσοχή είναι καμία σχέση με την Ελλάδα. Με τις συνθήκες που σου παρέχουν όταν γυρνάς στην Ελλάδα θες λίγο να «κλάψεις». Εδώ έχουμε κάλους τεχνικούς. Ήταν Έλληνες οι τεχνικοί. Ήταν έντονη ελληνική παρουσία. Στο εξωτερικό θεωρείσαι ως ένα υλικό που πρέπει να σε «πουλήσει» ο παραγωγός, οπότε και σε προσέχει. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει αυτό», είπε αρχικά ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης για τα γυρίσματα που κάνει στην Μύκονο για ταινία.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην σάτιρα: «είναι «τζάμπα» κουβέντα αυτό που γίνεται. Συζητάμε για κάτι που δεν προσεγγίζεται σε αυτόν τον τρόπο. Οπότε ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, πρώτα όμως είναι υπόλογος στον εαυτό και στην συνείδησή του και μετά στο κοινό που τον παρακολουθεί.

Αν το κοινό που τον αγαπάει τον παρακολουθεί, είναι δικαίωμά του. Τώρα το τι θα μείνει στην ιστορία από όλο αυτό δεν ξέρω. Όλες αυτές οι διαμάχες για την σάτιρα είναι λίγο για την τηλεόραση και τα social media. Όταν στεναχωρείς όμως ανθρώπους χωρίς λόγο, που δεν απασχολούν στον δημόσιο βίο, τους «αδύναμους» δεν χρειάζεται να τους σατιρίζεις. Ο χαβαλές και οι ύβρεις δεν είναι σάτιρα», σχολίασε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

«Αυτολογοκρίνομαι πολύ πριν το political correct. Πρέπει να γίνει με προσεκτικό τρόπο. Δεν γίνεται να μην υπάρχει αυτολογοκρισία. Υπάρχει και το προσωπικό γούστο, η «αισθητική»», συνέχισε.

«Δεν θέλω να μπω στην πολιτική. Δεν κάνω γι΄αυτήν την δουλειά. Μου είχε προτείνει το ΠΑΣΟΚ. δεν κάνω γι’ αυτό. Δεν κάνω πολιτικές αναφορές, θεωρώ ότι είμαι «πίσω». Πολιτικά σχόλια κάνουμε στους «Άγαμους Θύτες». Ο Σταρόβας είναι πολύ καλά, ήρθε και παίζει και φοβερή κιθάρα», ανέφερε κλείνοντας ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Τζώρτζια Συρίχα: «Ο Γιώργος Λιάγκας περνάει ζόρια, μαθαίνω πως ο ΑΝΤ1 δεν τον στήριξε»

admin

Τάσος Ιορδανίδης: Η συγκίνηση του ηθοποιού για το έπος του 1940 – Σκούπισε τα δάκρυα από τα μάτια του

admin

Ρένια Λουιζίδου: Μετά από 12 χρόνια στη δουλειά, σκεφτόμουν αν έκανα καλά, που έγινα ηθοποιός

admin