Media

5 ταινίες για να γιορτάσετε το Halloween

To Χάλογουιν (Halloween) εορτάζεται την νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, κυρίως στις αγγλοσαξωνικές χώρες, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, η γιορτή έχει εξαπλωθεί και στην Ελλάδα.

Κατά την διάρκεια του Χάλογουιν, τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται με τρομακτικές στολές και επισκέπτονται σπίτια, μαζεύοντας γλυκά, ενώ στους δρόμους αντηχεί η περίφημη φράση «trick or treat» («φάρσα ή κέρασμα»).

Παράλληλα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που παρακολουθούν ταινίες τρόμου για να τιμήσουν την ημέρα ή επισκέπτονται «στοιχειωμένα» αξιοθέατα. Αν θέλετε και εσείς να μπείτε σε κλίμα Χάλογουιν, σας προτείνουμε πέντε ταινίες για να δείτε το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου.

Halloween (1978)

Η ταινία «Halloween», με ελληνικό τίτλο «Η Νύχτα με τις Μάσκες» είναι μια από τις κορυφαίες slasher ταινίες σε σκηνοθεσία του Τζον Κάρπεντερ. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται οι ηθοποιοί : Ντόναλντ Πλέζανς, Τζέιμι Λι Κέρτις, Νικ Καστλ, Νάνσι Λούμις και Μπράιαν Άντριους.

Τη νύχτα του Halloween στη φανταστική πόλη του Χάντονφιλντ του Ιλινόι, ο 6χρονος Μάικλ Μάγιερς μαχαιρώνει βάναυσα την αδερφή του, Τζούντιθ, μέχρι θανάτου στο σπίτι τους. Δεκαπέντε χρόνια αργότερα ο ψυχίατρος του Μάικλ, Δρ. Σάμιουελ Λούμις, και η συνεργάτιδα του, Μάριον Τσέιμπερς, φτάνουν στο ψυχιατρείο για να συνοδεύσουν το Μάικλ στο δικαστήριο για μια ακρόαση.

Ωστόσο, αφού ο Λούμις βγαίνει από το αυτοκίνητο για να ξεκλειδώσει τη κύρια πύλη, ο Μάικλ ξαφνικά επιτίθεται στη Μάριον. Καθώς εκείνη τρέχει μακριά από το αυτοκίνητο, ο Μάικλ κλέβει το όχημα και απομακρύνεται. Ο Μάικλ κατευθύνεται προς το Χάντονφιλντ σκοτώνοντας στο δρόμο του ένα μηχανικό για τη φόρμα του και κλέβει μια λευκή και ανέκφραστη μάσκα από ένα κατάστημα. Η ταινία είναι γνωστή για τη χαρακτηριστική μουσική της, η οποία ακούγεται σε αρκετά σημεία, τόσο στην αρχή όσο και στα τελευταία πλάνα.

Α Nightmare on Elm Street (1984)

Ο «Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες» είναι επίσης μια εκπληκτική slasher ταινία σε σκηνοθεσία του Γουές Κρέιβεν. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται οι ηθοποιοί : Χέδερ Λάνγκενκαμπ, Τζον Σάξον, Ρόνι Μπλέικλι, Αμάντα Γουις, Τζσου Γκαρσία, Ρόμπερτ Ίνγκλαντ, και ο Τζόνι Ντεπ, στην πρώτη του εμφάνιση σε ταινία. Η έφηβη Τίνα Γκρέι ξυπνά από ένα τρομακτικό εφιάλτη στον οποίο ένας παραμορφωμένος άνδρας (Φρέντυ Κρούγκερ) που φορούσε ένα γάντι με λεπίδες της επιτίθεται σε ένα λεβητοστάσιο.

Η μητέρα της παρατηρεί τέσσερα μυστηριώδη κοψίματα στο νυχτικό της. Το επόμενο πρωί, η καλύτερη φίλη της Τίνα, Νάνσι Τόμσον, και το αγόρι της Νάνσι, Γκλεν Λαντζ, την παρηγορούν, αποκαλύπτοντας πως και οι ίδιοι είδαν έναν εφιάλτη τη προηγούμενη νύχτα. Οι δυο τους μένουν στο σπίτι της Τίνα όταν η μητέρα της Τίνα φεύγει από τη πόλη, όπου μαθαίνει ότι η Νάνσι είχε δει έναν εφιάλτη με τον παραμορφωμένο άνδρα.

Death Becomes Her  (1992)

Ο «Θάνατος Σου Πάει Πολύ» είναι μια μαύρη κωμωδία σε σκηνοθεσία του Ρόμπερτ Ζεμέκις που γνώρισε τεράστια επιτυχία, όταν βγήκε στις αίθουσες. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι οι ηθοποιοί Μέριλ Στριπ, Γκόλντι Χον και Μπρους Γουίλις. Ο Έρνεστ Μένβιλ είναι πλαστικός χειρουργός και αρραβωνιασμένος με τη συγγραφέα Χέλεν Σαρπ. Λίγο καιρό πριν το γάμο τους, ο Έρνεστ θα γνωρίσει την ατάλαντη αλλά εντυπωσιακή ηθοποιό και φίλη της Χέλεν, Μάντελιν Άστον. Η Χέλεν με τη Μάντελιν από τα παιδικά τους χρόνια βρίσκονται σε κόντρα.

Ο Έρνεστ θα διαλύσει τον αρραβώνα του με την Χέλεν και θα παντρευτεί τη Μάντελιν. Μετά από το χωρισμό τους, η Χέλεν θα παραμελήσει τον εαυτό της και θα γίνει υπέρβαρη. Μετά από ένα νευρικό κλονισμό θα αποφασίσει να πάρει εκδίκηση. Επτά χρόνια μετά, ο γάμος του Έρνεστ και της Μάντελιν διανύει τη χειρότερη περίοδο. Η Μάντελιν προσπαθεί μάταια να σταματήσει το χρόνο που περνάει και αφήνει τα σημάδια του.

Η Χέλεν πλήρως ανανεωμένη και νεότερη επιστρέφει αποφασισμένη να κερδίσει πίσω τον Έρνεστ και να δολοφονήσει τη Μάντελιν. Έτσι οι ζωές των τριών ξανασμίγουν και ένα μαγικό φίλτρο θα φέρει τα πάνω κάτω.

Hocus Pocus (1993)

Η ταινία «Οι Τρεις Μάγισσες» είναι κωμωδία τρόμου και φαντασίας σε σκηνοθεσία του Κένι Ορτέγκα. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται οι ηθοποιοί: Μπετ Μίντλερ, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Κάθι Νάτζιμι, Όμρι Κατζ, Θόρα Μπερτς και Βινέσα Σο. Η ταινία διηγείται την ιστορία ενός έφηβου, του Μαξ που άθελά του ανασταίνει τρεις μάγισσες (τις αδερφές Σάντερσον) μετά από 300 χρόνια.

O Μαξ πρέπει να ρισκάρει την ίδια του τη ζωή, να προστατέψει την αδερφή του και να νικήσει τις μάγισσες με τη βοήθεια μιας συμμαθήτριας του, ενός φιλικού ζόμπι και μιας ομιλούσας μαύρης γάτας.

Sleepy Hollow (1999)

H ταινία «Ο μύθος του ακέφαλου καβαλάρη» είναι ταινία τρόμου σε σκηνοθεσία του Τιμ Μπάρτον. «Ο μύθος του ακέφαλου καβαλάρη» είναι εμπνευσμένος από το διήγημα «The Legend of Sleepy Hollow» του Γουάσινγκτον Ίρβινγκ.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Τζόνι Ντεπ στο ρόλο του Ίκαμποντ Κρέιν, ενός επιθεωρητή από τη Νέα Υόρκη που αναλαμβάνει να ερευνήσει μια σειρά δολοφονιών που διαπράττονται στο χωριό Σλίπι Χόλοου από έναν μυστηριώδη Ακέφαλο Καβαλάρη. Στην ταινία συμμετέχουν, επίσης, οι ηθοποιοί: Κριστίνα Ρίτσι, Μιράντα Ρίτσαρντσον, Μάικλ Γκάμπον, Μαρκ Πίκερινγκ, Τζέφρεϊ Τζόουνς, Κάσπερ Βαν Ντίεν, Ίαν ΜακΝτίαρμιντ, Μάικλ Γκόου και Κρίστοφερ Γουόκεν.

www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Τριήμερο στο ERTFLIX με αμέτρητες επιλογές – Τι να δείτε

admin

Νιόβη Μιχαλοπούλου, Χρήστος Πλαΐνης, Σταυρίνα Ψιμοπούλου και Μάρθα Λαμπίρη Φεντόρουφ στις «Μαμά-δες» με την Τζένη Θεωνά

admin

5 ταινίες που ανάγκασαν τους θεατές να αποχωρήσουν από τις κινηματογραφικές αίθουσες

admin