Auto-Moto

Volkswagen: Πιο φθηνά τα ηλεκτρικά της στην Ελλάδα

Μείωσε τις τιμές των ηλεκτρικών της μοντέλων ID. στην Ελλάδα η Kosmocar, εισαγωγική εταιρεία της VW, σε συνεργασία με το εργοστάσιο στη Γερμανία. Η κίνηση αυτή είναι απόρροια και του σκληρού ανταγωνισμού που υπάρχει. Αυτό, βέβαια, είναι προς όφελος των καταναλωτών.

Συγκρίνοντας τους τιμοκαταλόγους της VW, πριν και μετά, η μείωση των τιμών είναι περίπου 2.000 ευρώ σε κάθε μοντέλο.

Κατά συνέπεια, η αρχική τιμή για το ID.3 Pure ορίζεται στις 25.215 ευρώ, για το ID.4 στις 31.500 ευρώ και για το ID.5 στις 33.900 ευρώ.

Σημειώνω ότι οι συνολικές πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στο διάστημα 2019-2024 ανήλθαν σε 20.800 οχήματα, με το μερίδιο αγοράς για το 2024 να διαμορφώνεται σε 5,2% (έως το 2027 ίσως αγγίξει το 10%). Την ίδια στιγμή το μερίδιο της Volkswagen είναι 9,15%, κατέχοντας τη δεύτερη θέση.

Η συνεχής αύξηση των πωλήσεων των ηλεκτρικών οχημάτων στην ελληνική αγορά οφείλεται αφενός στην κρατική επιδότηση, που είναι γενναία, στα πολλά διαθέσιμα μοντέλα αλλά και, αφετέρου, στην αύξηση των διαθέσιμων σημείων φόρτισης που είναι πάνω από 6.500 σημεία.

Volkswagen ID.3

Η Kosmocar ενδυναμώνει τα μοντέλα της ID. σειράς με τις νέες εκδόσεις More, που προσφέρονται και με μπαταρία με ωφέλιμη χωρητικότητα 52kWh, με επιπλέον 1.500 ευρώ αλλά με περισσότερο εξοπλισμό που αποδίδει όφελος στον υποψήφιο αγοραστή 2.500 ευρώ.

Ο επιπρόσθετος εξοπλισμός από την βασική έκδοση περιλαμβάνει: ζάντες αλουμινίου “East Derry” 7.5J x 18, Light Assist – Υποβοήθηση μεγάλης σκάλας, σκούρα θερμομονωτικά κρύσταλλα στα πίσω πλευρικά παράθυρα και το πίσω παρμπρίζ, θερμαινόμενο πολυλειτουργικό τιμόνι με touch control, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, κάμερα οπισθοπορείας, αυτόματο κλιματισμό Air Care Climatronic 2 ζωνών, σύστημα Infotainment “Discover Pro” με σύστημα πλοήγησης και Comfort Telephony με ασύρματη (επαγωγική) φόρτιση κινητού τηλεφώνου.

Διαθέσιμο και το πιο ισχυρό ID.3 GTX Performance, με ενισχυμένες επιδόσεις, καθώς και πλουσιότερο εξοπλισμό σε σύγκριση με το ID.3 GTX.

Volkswagen ID.4 & ID.5 GTX

Στην έκδοση More που προσφέρεται με 2.000 ευρώ επιπλέον της βασικής, το όφελος εξοπλισμού είναι αξίας 7.500 ευρώ. Η έκδποση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων: εμπρός ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα ergoActive με λειτουργία μνήμης και ρυθμιζόμενη υποστήριξη των μηρών, εμπρός καθίσματα με ρύθμιση οσφυϊκής υποστήριξης και λειτουργία μασάζ, πολλά συστήματα υποβοήθησης οδηγού, Keyless Access – Σύστημα κλειδώματος/ ξεκλειδώματος και εκκίνησης κινητήρα χωρίς και αντικλεπτικό σύστημα συναγερμού κ.ά.

Δωρεάν πακέτο φόρτισης ΑΚΕΤΟ ΦΟΡΤΙΣΗΣ VOLKSWAGEN ID.

Η εισαγωγική εταιρεία για κάθε παραγγελία ηλεκτρικού οχήματος στην λιανική ή Fleet B έως τις 31/12/2024, προσφέρει δωρεάν το πακέτο φόρτισης VW ID. Που περιλαμβάνει: Wallbox Elli Charger Connect καθώς και μελέτη και τοποθέτηση του Wallbox.

 

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

MotoGP: Ρεκόρ πίστας έκανε στην Ταϊλάνδη ο Μαρκ Μάρκες

admin

ACTION Fuels: Η νέα γενιά εξελιγμένων καυσίμων της AVIN

admin

MotoGP: Στην Ταϊλάνδη αναμένεται μεγάλη μάχη

admin