Οικονομία

Trade Estates: Κάλυψη ομολογιακού δανείου της Evitenco, ύψους 9 εκατ. ευρώ

Η Trade Estates ανακοίνωσε ότι θα καλύψει το ομολογιακό δάνειο ύψους 9 εκατ. ευρώ της Evitenco.

Στόχος της απόφασης της Trade Estates είναι να καλύψει η Evitenco την κατασκευή συγκροτήματος κτιρίων αποθήκευσης και διανομής (κέντρο logistics), στη βιομηχανική ζώνη Ασπροπύργου στο Δήμο Ασπροπύργου, Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, για την δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Διανομής της InterIkea. Οι βασικοί όροι του εν λόγω Ομολογιακού δανείου θα έχουν ως εξής: διάρκεια τρία (3) έτη, σταθερό επιτόκιο 5% ετησίως και εφάπαξ αποπληρωμή κεφαλαίου και τόκων στη λήξη του.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, οι εταιρείες TRADE ESTATES ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ και EVITENCO ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, οι οποίες πρόκειται να υπογράψουν Πρόγραμμα Κοινού Ομολογιακού Δανείου και τη Σύμβαση Κάλυψης Ομολογιακού Δανείου, ως άνω, αξιολογούνται ως συνδεδεμένα μέρη υπό την έννοια του άρθρου 99 Ν. 4548/2018 και ΔΛΠ 24.

Η κάλυψη του εν λόγω δανείου κρίνεται προς το συμφέρον της Εταιρείας καθότι αφορά στην κατασκευή σημαντικότατου έργου για το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων ακινήτων της εταιρείας, με μακροχρόνια μίσθωση με την εταιρεία «TRADE LOGISTICS A.E.».

Περαιτέρω και εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος, η Εταιρεία, η οποία ήδη συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της EVITENCO ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με ποσοστό 44,69%, πρόκειται να αποκτήσει το σύνολο του μετοχικού της κεφαλαίου.

Έχει περαιτέρω ληφθεί, η από 8 Οκτωβρίου 2024 έκθεση (fairness opinion) του ανεξάρτητου ορκωτού ελεγκτή λογιστή κ. Αντωνίου Προκοπίδη, της PΚF ΕΥΡΩΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΑΕ. (ΑΜ ΣΟΕΛ 14511), η οποία αξιολογεί το δίκαιο και εύλογο των προτεινόμενων όρων και έγινε αποδεκτή από το Δ.Σ. της εταιρείας και αποφασίστηκε περαιτέρω η παροχή εξουσίας στους Ανδρέα Σκύρλα του Ιωάννη, Οικονομικό Διευθυντή και Γεώργιο Τασσόπουλο του Λεωνίδα, Προϊστάμενο Λογιστηρίου, όπως, ενεργώντας από κοινού ή ο καθένας χωριστά, στο όνομα και για λογαριασμό της Εταιρείας, προβούν σε οποιαδήποτε απαραίτητη ενέργεια ή/και πράξη για την τήρηση των σύμφωνα με το άρθρο 101 Ν. 4548/2018 προβλεπόμενων διατυπώσεων δημοσιότητας της ανακοίνωσης για την παροχή της παρούσας ειδικής άδειας του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Η υπογραφή της Σύμβασης Κάλυψης και του Προγράμματος μετά των σχετικών Παραρτημάτων, θα λάβει χώρα μετά την τήρηση των κάτωθι διατυπώσεων, ώστε να ικανοποιούνται οι διατυπώσεις των αρ. 99 επ.: 1) μετά την προαναφερόμενη ανάρτηση της σχετικής Ανακοίνωσης στη μερίδα της εταιρείας στο ΓΕΜΗ («Πρώτη Ανακοίνωση»), άπρακτη παρέλευση δέκα (10) ημερών, χωρίς να ζητηθεί από μετόχους που εκπροσωπούν το 1/20 του κεφαλαίου η σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης για το ίδιο θέμα. 2) Απόφαση ΔΣ με την οποία θα πιστοποιείται το γεγονός της άπρακτης παρέλευσης δεκαημέρου από τη δημοσίευση της Πρώτης Ανακοίνωσης, να καταχωρηθεί η εν λόγω απόφαση ΔΣ στο Γ.Ε.ΜΗ. και να δημοσιευτεί η σχετική Ανακοίνωση καταχώρισης («Δεύτερη Ανακοίνωση»).

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Γενική συνέλευση ΣΕΒ: «Μαζί πετυχαίνουμε περισσότερα»

admin

Πούτιν: Oι χώρες της ομάδας BRICS θα εμβαθύνουν τους τραπεζικούς τους δεσμούς

admin

Γερμανία: Αναμένονται 12,6 δισ. ευρώ λιγότερα φορολογικά έσοδα έως το 2028

admin