Οικονομία

Λέιν (ΕΚΤ): Ο αποπληθωρισμός στην Ευρωζώνη βρίσκεται σε καλό δρόμο

Η διαδικασία μείωσης του πληθωρισμού στην ευρωζώνη σημειώνει πρόοδο, σύμφωνα με τον επικεφαλή οικονομολόγο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Φίλιπ Λέιν.

Οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ έχουν επισημάνει ότι «υπάρχει μεγάλη αυτοπεποίθηση ότι θα συνεχιστεί η μείωση του πληθωρισμού αλλά την ίδια στιγμή έχουμε προβλέψεις ότι η ανεργία θα παραμείνει χαμηλή», «η κατανάλωση θα ενισχυθεί και οι επενδύσεις θα ανακάμψουν», ανέφερε ο Λέιν σήμερα (23.10.2024) στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Σε δηλώσεις που έκανε στην ετήσια συνάντηση του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF), ο Λέιν υπογράμμισε ότι ενώ κάποια πρόσφατα στοιχεία έχουν δημιουργήσει αμφιβολίες σχετικά με τις προβλέψεις για την ανάπτυξη, η οικονομία της ευρωζώνης δεν δείχνει σημάδια «δραματικής αποδυνάμωσης».

«Δεν δεσμευόμαστε σε ένα συγκεκριμένο μονοπάτι για τα επιτόκια» ανέφερε o Λέιν. «Αυτό ίσως είναι εκνευριστικό για κάποιον που θέλει να ξέρει τις εκτιμήσεις μας ανά πάσα στιγμή. Αλλά πιστεύω ότι η γενικότερη δέσμευσή μας είναι ότι θα είμαστε σε εγρήγορση και θα απαντήσουμε με τρόπο συστηματικό και προσαρμοσμένο στο ρίσκο σε αυτό που βλέπουμε μπροστά μας» σημείωσε.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κλείσιμο με πτώση 0,53%, στα 119,73 εκατ. ευρώ ο τζίρος

admin

McDonald’s: Μεγάλη πτώση για τις μετοχές της λόγω του θανάτου ενός ατόμου από χάμπουργκερ

admin

Reuters: Η Metlen διεκδικεί μερίδιο σε ενεργειακό hub στην Ιταλία

admin