Αθλητικά Νέα

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο 3ος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στο ΝΒΑ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποτελεί ένα από τους κορυφαίους παίκτες στο ΝΒΑ, με τον αστέρα των Μιλγουόκι Μπακς μάλιστα να είναι ο 3ος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην λίγκα, πίσω μόνο από τους Στεφ Κάρι και Λεμπρόν Τζέιμς.

Την τιμητική του έχει για μια ακόμη σεζόν στο ΝΒΑ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, καθώς ο «Greak Freak» μετά από έρευνα της «Sportico» βρίσκεται στο Top3 των πιο ακριβοπληρωμένων παικτών, στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη.

Ο Έλληνας σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, όπως αναφέρει σχετική έκθεση της εξειδικευμένης ιστοσελίδας, υπολογίζεται να κερδίσει 103,8 εκατομμύρια δολάρια και βρίσκεται πίσω μόνο από τον Στεφ Κάρι (155,8) των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και τον ΛεΜπρον Τζέιμς (133,7) των Λος Άντζελες Λέικερς.

Την πρώτη 5αδα συμπληρώνουν οι Κέβιν Ντουράντ (97,9 εκατομμύρια δολάρια) και Ντέμιαν Λίλαρντ (66,8 εκατομμύρια δολάρια).

Ο Τζέιμς ήταν ο κορυφαίος στη σχετική κατάταξη σε κάθε μία από τις τελευταίες 11 σεζόν, με τον Κόμπι Μπράιαντ το 2012-13 τον τελευταίο παίκτη που τερμάτισε μπροστά από τον ΛεΜπρόν πριν το κάνει ο Στεφ Κάρι τώρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κάρι θα έχει τον υψηλότερο μισθό στο ΝΒΑ για όγδοη συνεχόμενη χρονιά. Η συμφωνία του με το Γκόλντεν Στέιτ ανέρχεται σε 55,8 εκατομμύρια δολάρια αυτή τη σεζόν. Αυτό το καλοκαίρι, υπέγραψε επέκταση ενός έτους με τους Ουόριορς που θα πληρώσει τον δύο φορές MVP του NBA 62,6 εκατομμύρια δολάρια για τη σεζόν 2026-27 και θα ωθήσει τα κέρδη της καριέρας του από τους μισθούς και τις συνεργασίες να ξεπεράσουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Ο Κάρι ήταν ένας από τους πιο εμπορεύσιμους παίκτες του ΝΒΑ την τελευταία δεκαετία και τα κέρδη του εκτός γηπέδου ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων αυξήθηκαν φέτος, λόγω της μακροπρόθεσμης επέκτασης του συμβολαίου του με την Under Armour. Οι άλλες συνεργασίες χορηγίας του Κάρι είναι οι, JPMorgan Chase, Callaway, Rakuten, Panini, USA Sports Marketing, Fanatics και Simplicity. Επίσης το 2018, ίδρυσε την Unanimous Media για να κυκλοφορήσει ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές, βιβλία και podcast.

Το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο του Τζέμς είναι η SpringHill Company, η οποία περιλαμβάνει την εταιρεία παραγωγής SpringHill Entertainment, την πλατφόρμα πολυμέσων Uninterrupted και την εταιρεία συμβούλων επωνυμίας Robot. Το 2021, η SpringHill πούλησε ένα μειοψηφικό μερίδιο σε μια κοινοπραξία υπό την ηγεσία της RedBird Capital Partners που αποτίμησε την εταιρεία στα 725 εκατομμύρια δολάρια.

Κι όλα αυτά ενώ αρκεί να σημειωθεί ότι το NBA είχε τον πρώτο του παίκτη με 1 εκατομμύριο το χρόνο το 1979, όταν τόσο ο Μόουζες Μαλόουν όσο και ο Μπιλ Ουόλτον υπέγραψαν νέα συμβόλαια. Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, το NBA απέκτησε το πρώτο του αστέρι με 10 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο στο πρόσωπο του Μάτζικ Τζόνσον.

Τον Ιούλιο, το NBA ανακοίνωσε συμφωνίες με το ESPN, το NBC και την Amazon αξίας 77 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε 11 χρόνια. Τα νέα έσοδα πιθανότατα διασφαλίζουν ότι το ανώτατο όριο αποδοχών του NBA θα αυξηθεί στο 10% που επιτρέπεται για το άμεσο μέλλον.

Το ανώτατο όριο φέτος είναι 140,6 εκατομμύρια δολάρια και θα φτάσει τα 301,4 εκατομμύρια δολάρια το 2032-33 με κέρδη 10%.


Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Euroleague: Η Βίρτους Μπολόνια κέρδισε την Παρτιζάν στο Βελιγράδι

admin

Champions League: Η Μπαρτελόνα σάρωσε την Μπάγερν Μονάχου, αναπάντεχη ήττα της Ατλέτικο Μαδρίτης από την Λιλ

admin

Βραζιλία: Σκηνές τρόμου στο Ρίο ντε Τζανέιρο πριν τον αγώνα Μποταφόγκο – Πενιαρόλ, πάνω από 200 συλλήψεις

admin