Ευ Ζην

Κιμ Καρντάσιαν, ετών 44: Οι ευχές, η κραυγαλέα σιωπή των αδελφών της και ο ακτιβισμός που την άλλαξε | in.gr

Η Κιμ Καρντάσιαν των 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων -σύμφωνα με το Forbes- γιόρτασε τα 44α γενέθλια της με ένα βουτηγμένο στην πολυτέλεια και τη συντροφικότητα διήμερο στο  Λας Βέγκας.

Η επιχειρηματίας, ριάλιτι σταρ, επιδραστική περσόνα στις ΗΠΑ και εκτός και ιδρύτρια της fashion αυτοκρατορίας των SKIMS, Κιμ Καρντάσιαν γιόρτασε τη μεγάλη της μέρα έχοντας κυρίως (πέρα από το entourage της) τις φίλες της παρέα.

Η Kιμ Καρντάσιαν αναδημοσίευσε τις ευχετήριες αναρτήσεις για τα 44α γενέθλια της στα κοινωνικά της δίκτυα, όπως προβλέπεται.

Ανάμεσα σε αυτούς οι Γκλέν Κλόουζ, Ναόμι Γουάτς και Σάρα Πόλσον.

Η συμμορία της οικογένειας των Καρντάσιαν που έχει αλλάξει τη βιομηχανία του θεάματος δεν ήταν εκεί.

«Δυνατή, σοφή, γενναία»

Μόνο δύο μέλη από την οικογένεια των Καρντάσιαν ευχήθηκαν δημόσια στην influencer και επιχειρηματία Καρντάσιαν.

«Χρόνια πολλά στην όμορφη Κίμπερλι μου!!!» έγραψε η μητέρα της οικογένειας Κρις Τζένερ συνοδεύοντας τις ευχές με μια παλιά οικογενειακή φωτογραφία των δύο.

«Η δύναμη και η αποφασιστικότητά σου είναι απαράμιλλη και ο τρόπος που παλεύεις συνεχώς για όσους χρειάζονται τη βοήθειά σου και πάντα δίνεις την ενέργεια και την αγάπη σου σε όλους γύρω σου» συνέχισε σε δεύτερη ανάρτησή της καταλήγοντας: «Είμαι τόσο περήφανη για σένα κάθε μέρα. Είσαι η πιο εκπληκτική μητέρα, κόρη, αδερφή, θεία και φίλη. Είσαι ένα τεράστιο κομμάτι της καρδιάς μου και λατρεύω κάθε πολύτιμη ανάμνηση που έχουμε ποτέ ζήσει μαζί».

Από τις αδελφές της οικογένειας, μόνο η Κλόε Καρντάσιαν έκανε ανάρτηση για να ευχηθεί στην Κιμ Καρντάσιαν δημοσιεύοντας ένα καρουζέλ φωτογραφιών των δύο από διακοπές, gala και οικογενειακές συγκεντρώσεις. Στην εκτενή λεζάντα της η Κλόε αποκάλεσε την Κιμ «έναν από τους πιο εντυπωσιακούς και εξαιρετικούς ανθρώπους που γνωρίζω».

«Το να ακούω τις ιστορίες ανθρώπων που είναι παγιδευμένοι αποτελεί κίνητρο για να αξιοποιήσω το βήμα μου, προκειμένου να βοηθήσω να αλλάξουν ζωές και νόμοι»

«Κάθε χρόνος που περνάει σε κάνει πιο δυνατή, πιο ήρεμη, πιο σοφή, πιο γενναία, πιο αποφασισμένη να υποστηρίξεις σθεναρά τα πιστεύω σου. Κίμπερλι, νιώθω τιμή και προνομιούχα που έχω την ευλογία να σε έχω αδελφή και την καλύτερη μου φίλη. Σ’αγαπώ περισσότερο από όσο θα καταλάβεις ποτέ» κατέληξε.

«Είσαι η καλύτερη αδελφή όλων! Σε αγαπώ τόσο πολύ!» έγραψε η Κιμ Καρντάσιαν ως απάντηση στην Κλόε Καρντάσιαν.

Oι άλλες αδερφές της Kιμ Καρντάσιαν, Kένταλ, Κάιλι και Κόρτνεϊ δεν είχαν δημοσιεύσει κάτι σχετικά με τα γενέθλιά της στους λογαριασμούς τους στο Instagram, στο X (πρώην Twitter) ή στο TikTok μέχρι χθες αναφέρει η USA Today.

«Πνεύμα, καρδιά, ορμή»

Την Τρίτη, η σταρ του This is Paris και κληρονόμος της δυναστείας των Χίλτον, Πάρις Χίλτον δημοσίευσε μερικές φωτογραφίες με την παιδική της φίλη στο Instagram.

«Χρόνια πολλά @KimKardashian! Τόσες πολλές διασκεδαστικές και απίστευτες αναμνήσεις μαζί σου! Σου στέλνω αγάπη για την ξεχωριστή σου μέρα και σου εύχομαι την καλύτερη χρονιά!» έφεαψε στη λεζάντα της ανάρτησης της.

«Σου αξίζει όλη η ευτυχία, η επιτυχία και η χαρά που υπάρχει στον κόσμο. Είμαι τόσο περήφανη για σένα και για όλα όσα έχεις καταφέρει. Συνέχισε να λάμπεις αδελφή μου! Σε αγαπώ» είπε η μητέρα δύο παιδιών Πάρις Χίλτον.

Η Κίμπερλι Καρντάσιαν αναδημοσίευσε ευχές στα stories της, με μία να φέρει την υπογραφή της Ιβάνκα Τραμπ.

«Χρόνια πολλά @kimkardashian! Το απίστευτο πνεύμα, η τεράστια καρδιά, η υπέροχη αίσθηση του χιούμορ και η ασταμάτητη ορμή σου εμπνέουν τους πάντες γύρω σου. Είσαι μια ευγενική και στοργική φίλη. Να σε γιορτάζουμε σήμερα και πάντα!» κατέληξε η η Ιβάνκα Τραμπ, η Αμερικανίδα επιχειρηματίας και συγγραφέας και πρώην σύμβουλος του πατέρα της, Ντόναλντ Τραμπ.

Αυτή είναι η πραγματική τόλμη της Κιμ Καρντάσιαν

Οι ευχές που εξαίρουν τη δυναμικότητα και την ατζέντα της Κιμ Καρντάσιαν υπογραμμίζουν έναν καίριο ρόλο που η 44χρονη έχει αναλάβει. Τον ακτιβισμό και την μάχη της για μεταρρύθμιση του σωφρονιστικού συστήματος στις ΗΠΑ.

Τον Σεπτέμβριο η Κιμ Καρντάσιαν επισκέφθηκε τον Έρικ και τον Λάιλ Μενέντεζ λίγες ημέρες μετά την πρεμιέρα της σειράς «Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story» του Ράιαν Μέρφι.

Συνοδευόμενη από τον Κούπερ Κοχ, ο οποίος υποδύεται τον Έρικ στη σειρά του Netflix, η Καρντάσιαν πέρασε λίγο χρόνο στο Σαν Ντιέγκο στο σωφρονιστικό ίδρυμα Ρίτσαρντ Τζ. Ντόνοβαν, όπου και τα δύο αδέλφια Μενέντεζ είναι έγκλειστα από τότε που καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη το 1996 για τη δολοφονία των γονιών τους.

Μετά την επίσκεψη της η Κιμ Καρντάσια υπέργραψε ένα op-ed τπέρ της επανεξέτασης των ποινών ισόβιας κάθειρξης των Έρικ και Λάιλ Μενέντεζ στο NBC News.

Σε αυτό υπερασπίζεται δημόσια τους αδερφούς, ζητώντας την αποφυλάκισή τους, ενώ τονίζει πως ο χαρακτηρισμός τους ως «τέρατα» είναι άδικος.

Η Κιμ Καρντάσιαν για τους Μενέντεζ

«Είμαστε όλοι προϊόντα των εμπειριών μας. Διαμορφώνουν αυτό που ήμασταν, αυτό που είμαστε και αυτό που θα γίνουμε. Φυσιολογικά και ψυχολογικά, ο χρόνος μας αλλάζει και αμφιβάλλω αν κάποιος θα ισχυριζόταν ότι είναι το ίδιο άτομο που ήταν στα 18 του. Εγώ ξέρω ότι δεν είμαι!», έγραψε η Κιμ Καρντάσιαν.

«Νομίζετε ότι γνωρίζετε την ιστορία του Λάιλ και του Έρικ Μενέντεζ. Σίγουρα νόμιζα ότι την ήξερα: Το 1989, τα αδέρφια, ηλικίας 21 και 18 ετών αντίστοιχα, πυροβόλησαν και σκότωσαν άγρια τους γονείς τους στο σπίτι τους στο Μπέβερλι Χιλς. Το 1996, μετά από δύο δίκες, καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αναστολής. Όπως συμβαίνει συχνά, η ιστορία αυτή είναι πολύ πιο περίπλοκη από ό,τι φαίνεται στην επιφάνεια. Και τα δύο αδέρφια δήλωσαν ότι είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά, σωματικά και συναισθηματικά για χρόνια από τους γονείς τους» συνέχισε.

Αναφερόμενη στην πρώτη δίκη των αδερφών, η Κιμ Καρντάσιαν έγραψε ότι «μεταδόθηκε από την τηλεόραση για να τη δουν όλοι, και η υπόθεση του Έρικ και του Λάιλ έγινε ψυχαγωγία για το έθνος, τα βάσανά τους και οι ιστορίες κακοποίησης γελοιοποιήθηκαν σε σκετς στο Saturday Night Live. Τα μέσα ενημέρωσης μετέτρεψαν τα αδέρφια σε τέρατα και σε εντυπωσιασμό για τα μάτια – δύο αλαζονικά, πλούσια παιδιά από το Μπέβερλι Χιλς που σκότωσαν τους γονείς τους από απληστία. Δεν υπήρχε χώρος για ενσυναίσθηση, πόσο μάλλον για συμπάθεια».

Επίσης, σημείωσε ότι οι Μενέντεζ «δεν είχαν καμία πιθανότητα δίκαιης δίκης σε αυτό το πλαίσιο» και ότι «υπήρχαν περιορισμένοι πόροι για τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης» εκείνη την εποχή.

«Δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου συστήματα για την υποστήριξη των επιζώντων και η ευαισθητοποίηση του κοινού για το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης από άνδρες ήταν ελάχιστη, συχνά θολωμένη από προκαταλήψεις και ομοφοβία», υπογράμμισε.

«Δεν είναι τέρατα – Είναι ευγενικοί, έξυπνοι και ειλικρινείς»

Η Καρντάσιαν συμπλήρωσε: «Έχω περάσει χρόνο με τον Λάιλ και τον Έρικ – δεν είναι τέρατα. Είναι ευγενικοί, έξυπνοι και ειλικρινείς άνδρες. Στη φυλακή, και οι δύο έχουν υποδειγματικό πειθαρχικό μητρώο».

«Οι δολοφονίες δεν δικαιολογούνται. Θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό. Ούτε η συμπεριφορά τους πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά το έγκλημα. Αλλά δεν πρέπει να αρνηθούμε ποιοι είναι σήμερα στα 50 τους χρόνια. Η δίκη και η τιμωρία που έλαβαν αυτά τα αδέρφια ταιριάζει περισσότερο σε έναν κατά συρροή δολοφόνο παρά σε δύο άτομα που υπέστησαν χρόνια σεξουαλικής κακοποίησης από τους ίδιους τους ανθρώπους που αγαπούσαν και εμπιστεύονταν», πρόσθεσε.

«Το οφείλουμε σε εκείνα τα μικρά αγόρια που έχασαν την παιδική τους ηλικία, που δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να ακουστούν, να βοηθηθούν ή να σωθούν»

Η Κιμ Καρντάσιαν έκλεισε το κείμενό της σημειώνοντας: «Με την υπόθεσή τους ξανά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος – και λαμβάνοντας υπόψη την αποκάλυψη μιας επιστολής του 1988 από τον Έρικ προς τον ξάδελφό του που περιγράφει την κακοποίηση – η ελπίδα μου είναι να επανεξεταστούν οι ποινές ισόβιας κάθειρξης του Έρικ και του Λάιλ Μενέντεζ. Το οφείλουμε σε εκείνα τα μικρά αγόρια που έχασαν την παιδική τους ηλικία, που δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να ακουστούν, να βοηθηθούν ή να σωθούν».

Παλεύοντας για το δίκαιο

Τον Απρίλιο του 2023 οι Κιμ και Κλόε Καρντάσιαν επισκέφθηκαν σωφρονιστικό ίδρυμα των ΗΠΑ μαζί με εκπροσώπους της οργάνωσης REFORM Alliance, προκειμένου να μιλήσουν με κρατούμενους και να μάθουν για τις εμπειρίες τους.

«Πάντα είναι τιμή να μπορώ να επισκέπτομαι άνδρες και γυναίκες που ζουν πίσω από τους τοίχους των φυλακών μας», δήλωσε μετά την επίσκεψη η Κιμ Καρντάσιαν, η οποία τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να βοηθήσει φυλακισμένους στους οποίους έχουν επιβληθεί υπερβολικά σκληρές ποινές.

«Το να ακούω τις ιστορίες ανθρώπων που είναι παγιδευμένοι στο σωφρονιστικό σύστημα είναι αυτό που δίνει κίνητρο στη δέσμευσή μου να υποστηρίξω τη μεταρρύθμιση και να βρω τρόπους να αξιοποιήσω το βήμα μου, προκειμένου να βοηθήσω να αλλάξουν ζωές και νόμοι», συμπλήρωσε. Έκτοτε και οι δύο ρίχνουν φως στην αλήθεια πίσω από τις φυλακές.

Ο ράπερ Meek Mill ίδρυσε το 2018 την οργάνωση REFORM Alliance μαζί με αρκετούς άλλους, ανάμεσά τους ο Jay-Z. Στόχος τους είναι να μεταρρυθμιστεί το σύστημα της αναστολής και της αποφυλάκισης υπό όρους, με την αλλαγή νόμων.

Τον Φεβρουάριο της ίδια χρονιάς, Κιμ Καρντάσιαν και RA δημιούργησαν το Future Shapers Advisory Council, προκειμένου να ενταχθεί μια νέα γενιά υποστηρικτών στο κίνημα για τη μεταρρύθμιση της ποινικής δικαιοσύνης.

Ανάμεσα στα μέλη είναι οι σταρ του TikTok Ντίξι Ντ’Αμέλιο και Τζακ Ράιτ, οι οποίοι επισκέφθηκαν μαζί με τις Καρντάσιαν τη φυλακή στο Λος Άντζελες.

Η τηλεπερσόνα έχει επισκεφθεί πολλές φορές τον Λευκό Οίκο για να συζητήσει τη μεταρρύθμιση των φυλακών, ενώ πρόσφατα συμμετείχε σε συζήτηση με την υποψήφια πρόεδρο Κάμαλα Χάρις για το θέμα αυτό τον Απρίλιο.

Η Καρντάσιαν συναντήθηκε ακόμη με την Gypsy Rose Blanchard, η οποία αποφυλακίστηκε τον Δεκέμβριο του 2023, αφού εξέτισε περισσότερα από οκτώ χρόνια, σε ένα επεισόδιο του Ιουλίου της σειράς «The Kardashians» για να μιλήσουν για τις αλλαγές που θα μπορούσαν να γίνουν στο νομικό σύστημα και για το πώς η 33χρονη Blanchard θα μπορούσε να έχει επιρροή σε αυτόν τον χώρο.

Eπιρροή, μια λέξη είναι όλη δική της.


Πηγή: www.in.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Στις αμερικανικές επιχειρήσεις ο λευκός άνδρας CEO είναι και πάλι της μόδας | in.gr

admin

Γάλα αρακά: Η γεύση του είναι τέλεια, αλλά υπάρχουν κι άλλοι λόγοι για να το εντάξεις στην καθημερινότητά σου

admin

Ο παράδεισος των κρεατοφάγων: Ανοίγει το πρώτο μουσείο μπάρμπεκιου στον κόσμο

admin