Ελλάδα

Πρόστιμο 40.000 ευρώ στη ΝΔ για την διαρροή των email στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου – Το σκεπτικό της απόφασης

Καμπάνα» ύψους 40.000 ευρώ επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) στη Νέα Δημοκρατία μετά την ολοκλήρωση της έρευνάς της για την υπόθεση που αφορά τη διαρροή e-mail αποδήμων στην πρώην ευρωβουλευτή της ΝΔ Αννα Μισελ Ασημακοπούλου.

Κατά πληροφορίες, η Αρχη Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κατέληξε στο συμπέρασμα πως στην διαρροή δεν εμπλέκεται η Νέα Δημοκρατία, εντούτοις, επιβλήθηκε στο κόμμα πρόστιμο 30.000 ευρώ καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν λάμβανε επαρκή μέτρα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία της Αρχής κατέληξε στο συμπέρασμα πως το αρχείο στον πρώην γ.γ. Αποδήμων της ΝΔ Νίκο Θεοδωρόπουλο εστάλη από τον Οργανωτικό Γραμματέα Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων της Ν.Δ. Μένιο Κορομηλά, καθώς το παραδέχτηκε και ο ίδιος υποστηρίζοντας ότι σε εκείνον το είχε στείλει ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας του υπουργείου. Η Αρχή κατέληξε πως ο κ. Κορομηλάς έστειλε το αρχείο στον κ. Θεοδωρόπουλο ως ιδιώτης και όχι ως στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, επιβάλλοντας του πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Τελικά, όπως κρίθηκε ο κ. Θεοδωρόπουλος χρησιμοποίησε το αρχείο για στατιστικούς λόγους σχετικά με τις εκλογές του Μαΐου του 2023 και στη συνέχεια το κράτησε για έξι μήνες, αν και έπρεπε να το είχε διαγράψει, και το έστειλε στην τότε ευρωβουλευτή Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου ως ιδιώτης. Κατά συνέπεια του επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ για ενέργεια του ως ιδιώτης, αλλά απαλλάχθηκε η Νέα Δημοκρατία για την οποία η Αρχή δέχεται ότι χρησιμοποίησε τα στοιχεία για στατιστικούς λόγους και δεν έκανε αυτή την διαρροή.

Η Αρχή απάλλαξε πλήρως τον τότε γενικό γραμματέα του υπουργείου εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη.

Από την άλλη, δυο μέλη της αρχής που μειοψήφισαν είχαν την άποψη πως πρέπει η να απαλλαγούν όλοι οι εμπλεκόμενοι λόγω αμφιβολιών καθώς έγινε μεν παραβίαση αλλά δεν προκύπτει ξεκάθαρα από ποια πρόσωπα.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Αμαλιάδα: Kαι τέταρτο μωρό νεκρό στα χέρια της ίδιας γυναίκας – «Οι συμπτώσεις με έβαλαν σε υποψία»

admin

Ναύπλιο: Το σχολείο είχε ενημερώσει τους γονείς του 14χρονου που έπεσε στο κενό ότι είχε τάσεις αυτοκτονίας

admin

Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον  Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων

admin