Οικονομία

Douleutaras: Επέκταση σε νέες αγορές και έμφαση στην ανάπτυξη του B2B

Στόχος της ελληνική startup παροχής υπηρεσιών και λύσεων για το σπίτι, Douleutaras, είναι η επέκτασή της στην ελληνική και τη διεθνή αγορά.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες (21.10.2024) στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής Ανδρέας Γραμμάτης, η Douleutaras ανοίγει περαιτέρω τους ορίζοντες της εξωστρέφειάς της «σκανάροντας» νέες αγορές προς επέκταση και παράλληλα επενδύει στην ανάπτυξη του B2B τομέα, τόσο σε συνεργασία με άλλα δημοφιλή brands όσο και για την ανάληψη μεσαίου και μεγάλου μεγέθους κατασκευαστικών έργων (ανακαινίσεις γραφείων και οικιών, νεόδμητα κτήρια κ.λπ.).

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της καθετοποίησης της δραστηριότητάς της, η εταιρεία ξεκίνησε πρόσφατα ένα νέο εγχείρημα, τη spin off Piney, μια εταιρεία καθαρισμού Airbnd, η οποία σε συνεργασία με real estate managers με χαρτοφυλάκιο 50 σπιτιών και άνω προσφέρει υπηρεσίες καθαρισμού σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Η εταιρεία Douleutaras ιδρύθηκε το 2015 και έχει προσελκύσει στρατηγικούς επενδυτές όπως ο Όμιλος Olympia (συμφερόντων Πάνου Γερμανού) και το LATSCO Family Office (συμφερόντων Μαριάννας Λάτση), ο Απόστολος Αποστολάκης καθώς και το επενδυτικό fund της τράπεζας Πειραιώς, PJ Catalyst.

Το 2020 επεκτάθηκε εκτός συνόρων, στην Κύπρο, και την επόμενη χρονιά (2021) στην Ιρλανδία (με την επωνυμία YourPro) και στην Πορτογαλία (με την επωνυμία YourHero). Σήμερα δραστηριοποιείται σε 9 ευρωπαϊκές πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο, Δουβλίνο, Λισαβόνα και Πόρτο. Επόμενο στόχο αποτελεί η επέκταση σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης όπως είναι η Ισπανία και η Γερμανία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο πλαίσιο της παρουσίασης, η Douleutaras το 2023 παρουσίασε τζίρο 50 εκατ. ευρώ ενώ για το 2024 οι προβλέψεις δείχνουν αύξηση στα 60 εκατ. ευρώ, με ποσοστό ανάπτυξης 20%. Στις χώρες του εξωτερικού (Κύπρος, Ιρλανδία, Πορτογαλία) ο στόχος είναι καταρχάς η επίτευξη λειτουργικής κερδοφορίας και κατά δεύτερον, ο τζίρος των τριών αυτών χωρών να αποτελεί τουλάχιστον το 1/3 των συνολικών εσόδων της εταιρείας.

Την ίδια ώρα πρόκληση για την εταιρεία αποτελεί ο τομέας Business to Business. Σημειώνεται ότι από την Άνοιξη του 2024 υπάρχει στενή συνεργασία με το Skroutz και την Elpedison, πραγματώνοντας τη φιλοσοφία του One Stop Shop για τους καταναλωτές, ως μια υπηρεσία που προμηθεύονται την ίδια στιγμή που αγοράζουν ένα προϊόν ή ένα πρόγραμμα.

Όσον αφορά το Skroutz οι επαγγελματίες της Douleutaras πραγματοποιούν συναρμολογήσεις επίπλων, ηλεκτρολογικών, υδραυλικών, συστημάτων smart home, ενώ στο άμεσο μέλλον θα γίνει επέκταση και σε άλλες κατηγορίες. Σε σχέση με την Elpedison, παρέχονται πιστοποιητικά ηλεκτρολογικής εγκατάστασης σε κάθε νέο συμβόλαιο (π.χ. σε ένα νεόδμητο σπίτι).

Επίσης, το Φθινόπωρο του 2024 ξεκίνησε η συνεργασία με την IKEA, για τη συναρμολόγηση επίπλων και τοποθέτηση αντικειμένων (κάδρα, στόρια, κουρτίνες κ.ά.), μια συνεργασία που μπορεί επίσης να χαρακτηριστεί κομβική, δεδομένου του ηγετικού ρόλου της ΙΚΕΑ στην κατηγορία της συναρμολόγησης επίπλων.

Επιπλέον, η Douleutaras βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων για ανάλογες συνεργασίες με ελληνική εταιρεία μίσθωσης επιπλωμένων διαμερισμάτων, με κορυφαία αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, αλλά και με ηγετικές εταιρείες από τον χώρο της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών και της ασφάλισης, έτσι ώστε το δίκτυο των B2B συνεργασιών να έχει επεκταθεί υπολογίσιμα ως τα τέλη του 2025.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Γραμμάτης, η Douleutaras έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα στην αγορά και σήμερα αποτελεί τον νούμερο ένα πάροχο υπηρεσιών και λύσεων για το σπίτι, με μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών που διαρκώς μεγαλώνει.

Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν σε όλους τους τελικούς χρήστες (ιδιώτες και επιχειρήσεις), ενώ οι επαγγελματίες που φιλοξενούνται στην πλατφόρμα καταβάλουν ένα μικρό ποσοστό επί του τζίρου που πραγματοποιούν. Έτσι δημιουργείται ανταποδοτικότητα και μια σχέση επωφελής και για τις δύο πλευρές.

Ο συνολικός τζίρος που πραγματοποίησαν οι επαγγελματίες στην Ελλάδα μέσω της πλατφόρμας το 2023 ανήλθε σε περίπου 33 εκατ. ευρώ ενώ στην Κύπρο την ίδια χρονιά τα έσοδα ήταν περίπου 7,5 εκατ. ευρώ. Και στις δύο χώρες ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης τρέχει με ένα ποσοστό που υπερβαίνει το 20%. Οι προβλέψεις για το 2024 είναι 41 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα και 10 εκατ. ευρώ για την Κύπρο.

Σημειώνεται ότι μέσω των εργασιών που αναρτώνται στην εφαρμογή για κινητά που είναι διαθέσιμη σε App Store & Google Play προέρχεται περίπου το 10% του συνολικού τζίρου.

Σήμερα εργάζονται στην εταιρεία συνολικά και στις 4 χώρες πάνω από 100 άτομα, διπλάσιος αριθμός σε σχέση με τα άτομα 50 που εργάζονταν το 2021. Οι συνεργαζόμενοι επαγγελματίες σε Ελλάδα και Κύπρο πλησιάζουν τους 2.000 και δραστηριοποιούνται σε πάνω από 90 διαφορετικές κατηγορίες εργασιών. Το ίδιο μέγεθος πλησιάζει τους 3.000 σε όλες τις χώρες δραστηριοποίησης (περίπου 500 επαγγελματίες στην Κύπρο, 600 στην Πορτογαλία και 400 στην Ιρλανδία).

Καθημερινά διεκπεραιώνονται περί τα 1.000 αιτήματα εργασιών, με το εύρος κόστους μέσο όρο της κάθε εργασίας να κυμαίνεται ανάμεσα σε 50 – 50.000 ευρώ. Από το 2015 μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί πάνω από ένα εκατομμύριο εργασίες και έχουν εξυπηρετηθεί πάνω από 400.000 πελάτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

bluePass: Νέα υπηρεσία από τη ΔΕΗ για φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου σε δημόσιους φορτιστές ΔΕΗ blue και στο σπίτι 

admin

Αυξήθηκαν κατά 4,2%οι αφίξεις  σε τουριστικά καταλύματα τον Αύγουστο φέτος

admin

ΔΕΔΔΗΕ: Διπλάσια «ποινή» συν το κόστος αποκατάστασης για όσους κάνουν ρευματοκλοπές

admin