Ευ Ζην

Τέσσερα μαγαζιά στην Αθήνα που «τρεντάρουν» στο TikTok | in.gr

Όσο και αν θέλουμε να περιορίσουμε τα social media από την καθημερινότητά μας, δεν μπορούμε να αρνηθούμε το γεγονός πως μεταξύ άλλων, προσφέρουν μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για εξόδους στην Αθήνα.

Το περιεχόμενο βέβαια που κυκλοφορεί είναι ατελείωτο, και μέσα σε αυτόν τον χαμό, υπάρχουν ορισμένα spots που αξίζουν το hype που συμβαίνει γύρω από το όνομά τους και δικαίως αναδεικνύονται σε top προτάσεις για την πόλη.

Αυτή τη φορά, κάνουμε ένα γρήγορο scroll στο TikTok και μοιραζόμαστε μαζί σου τα μαγαζιά της Αθήνας που αξίζει να επισκεφθείς ξανά -αν το έχεις κάνει ήδη μια φορά-, είτε αξίζει να επισκεφθείς για πρώτη φορά και να νιώσεις την εμπειρία που χαρίζουν.

Polyamorous

Όπως και να το κάνουμε, τα Σάββατα είναι για το κέντρο. Και συγκεκριμένα για τα Εξάρχεια -στις οδούς Ασκληπιού, Ιπποκράτους μέχρι Μαυρομιχάλη και Ζωοδόχου Πηγής. Αυτοί οι δρόμοι τραβούν διαρκώς την προσοχή μας, καθώς ανάμεσα στα μπαρ και τα εστιατόρια, υπάρχουν και προτάσεις που υπόσχονται να κάνουν την ημέρα μας καλύτερη.

Ξεκινάς με υπέροχο καφέ από Behold the man, συνεχίζεις με αλμυρές γεύσεις από Black Salami και καταλήγεις στο υπέροχο Polyamorous για λουλούδια, εκλεπτυσμένα και σπάνια κρασιά, ακόμη και sex toys.

Αν το «selfcare» ήταν μαγαζί, θα ήταν αυτό. Ο χώρος στο Polyamorous από μόνος του είναι ικανός να ανανεώσει τη διάθεσή σου, αφού χάρη στα φυτά και τα λουλούδια, οι μυρωδιές θα σου θυμίσουν κάτι από εξοχή και φύση. Η αισθητική του μαγαζιού κερδίζει τις εντυπώσεις, ενώ ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η κάβα του Polyamorous με ετικέτες κρασιών από όλο τον κόσμο, που πιθανότατα δύσκολα θα βρεις στην Αθήνα.

Αν σας ενδιαφέρει να ξεκινήσετε να ασχολείστε με τα φυτά και να προσθέσετε ακόμη περισσότερα στον χώρο σας, οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού είναι οι ιδανικοί για να σας βοηθήσουν σε αυτό και να σας προτείνουν λύσεις για τα ήδη ταλαιπωρημένα φυτά σας.

Με λίγα λόγια, το Polyamorous είναι ο ιδανικός προορισμός για να νιώσεις τους ρυθμούς της Αθήνας, μέσα σε λουλούδια και κρασιά που θα κάνουν τις ημέρες σου πιο ρομαντικές και ευχάριστες. Μην ξεχάσεις να ρίξεις και μια ματιά στα υπέροχα κεραμεικά, που θα δώσουν άλλη αισθητική στον χώρο σου.

Μαυρομιχάλη 72-74, Εξάρχεια

Peggy Sue

Επίσης γνώριμη επιλογή, με πολλά viral πιάτα στο TikTok. Στο Peggy Sue, αν το επελέξεις Σαββατοκύριακα, θα χρειαστεί να περιμένεις λιγάκι μέχρι να αδειάσει κάτι, καθώς είναι πολλοί οι Αθηναίοι που καταφθάνουν μέχρι τη Νέα Σμύρνη για να απολαύσουν το brunch τους.

Βest seller πιάτο του, δεν είναι άλλο από το ζαχαρένιο Jenga, με τις τραγανές αυγόφετες, βουτηγμένες σε ζάχαρη και κανέλα –αν είσαι του γλυκού. Από την άλλη, αν προτιμάς μια πιο healthy επιλογή, η ομελέτα με τα ασπράδια, το αβοκάντο και το σπανάκι, είναι η go to επιλογή σου.

Εδώ θα βρεις ό,τι πραγματικά επιθυμείς σε ένα πρωινό, από bagel με σολομό, μέχρι κροκ μαντάμ και old fashioned pancakes ή τσουρέκια. Το σίγουρο είναι πως οι ήχοι της πόλης, αλλά και του κόσμου που είτε περνάει ψάχνοντας θέση, είτε συναντιέται με την παρέα του, ίσως σου κακοφανεί αν προτιμάς την ησυχία σου. Γι’ αυτό καλύτερα να το επισκεφθείς καθημερινή.

Από την άλλη, αν δεν έχεις τέτοια θέματα αποτελεί ένα spot της Αθήνας γεμάτο ζωή και νεανικό κόσμο, που αξίζει μια επίσκεψη και καλύπτει όλα τα γευστικά γούστα.

Σπαθάρη 2, Νέα Σμύρνη

Φίλινγκς

Δεν γίνεται να μην σκολάρεις στο TikTok και να μην «πέσεις» πάνω σε κάποιο βίντεο που αφορά το Φίλινγκς, στο Παγκράτι. Το έχουμε δει εδώ και καιρό να πρωταγωνιστεί και ο κόσμος δικαίως δεν το έχει βαρεθεί καθόλου. Πώς να βαρεθείς άλλωστε ένα new age ζαχαροπλαστείο, “με dopamine decor” αισθητική, pop χρώματα, γλυκές λιχουδιές, και υπέροχες μυρωδιές και εξυπηρέτηση.

Το Φίλιγνκς, φημίζεται για την lemon pie του με πρόβειο γιαούρτι, την μηλόπιτα-μιλφέιγ, τα μαντλέν ή ρολά με μπέικον και σιρόπι σφενδάμου. Και αυτά είναι μόνο η αρχή.

Με τον Αλέξανδρο Κόνιαρη στα ηνία, η βιτρίνα ανανεώνεται συνεχώς από νέες προτάσεις και γεύσεις, με τον ίδιο να παραμένει δημιουργικός και να ακολουθεί τις πρώτες ύλες της εποχής. Αν σου αρέσει η κρέμα φιστικιού, εδώ θα δικαιωθείς και μπορεί να δοκιμάσεις και από τις καλύτερες που κυκλοφορούν στην πόλη.

Πύρρωνος 23, Παγκράτι

Walk In

Οι ψαγμένοι Αθηναίοι του TikTok προτιμούν Εξάρχεια και δεν μας κάνει καθόλου εντύπωση. Θα κλείσουμε με ένα μαγαζί στην ίδια οδό με αυτή που ξεκινήσαμε. Πάμε πάλι στη Μαυρομιχάλη, για το «Walk In», το οποίο άνοιξε σχετικά πρόσφατα και από την πρώτη στιγμή προκάλεσε αίσθηση, αφού πίσω του κρύβεται μια ήδη πετυχημένη ομάδα για την εστίαση.

Αν σου αρέσει το Line στα Πετράλωνα, τώρα θα μπορείς να απολαμβάνεις κάτι αντίστοιχο και στο κέντρο. Ο λόγος για το «Walk In Athens» με ολιστική προσέγγιση στο sustainability και πολλές zero waste διεργασίες.

Κρασί, craft cocktails, σπουδαίος καφές και πολλά ακόμη, καθιστούν το συγκεκριμένο spot ως μια ιδανική επιλογή για όλες τις ώρες της ημέρας. Εδώ, με οδηγό την εποχικότητα και τις πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς θα γευτείς ψαγμένο bar food και φοβερά προζυμένια ψωμιά από την baker Φαίδρα Μαυροειδή Σβανά.

Από την ατμόσφαιρα, την αισθητική, το φαγητό, τα drinks και την εξυπηρέτηση, το «Walk In» δεν απογοητεύει πουθενά.

Μαυρομιχάλη 56, Εξάρχεια

* Πηγή: Grace


Πηγή: www.in.gr

Σχετικές αναρτήσεις

OnlyFans, Mέση Ανατολή και εσωτερικός μισογυνισμός: η γυμνή αλήθεια της Μία Καλίφα στους NYT | in.gr

admin

Δίαιτα: Το διατροφικό πλάνο που θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σου τώρα που ο χειμώνα πλησιάζει

admin

Κακοποίηση γυναικών στο σύστημα «Made In India» – Η σκοτεινή πλευρά της γρήγορης μόδας, με ευρωπαϊκή συνενοχή | in.gr

admin