Lifestyle

Στίβεν Κινγκ: Οι καλύτερες κινηματογραφικές μεταφορές βιβλίων του που αξίζει να δείτε

To 1974 κυκλοφόρησε το πρώτο μυθιστόρημα τρόμου του Στίβεν Κινγκ, με τίτλο «Carrie», από τις εκδόσεις «Doubleday & Co.», το οποίο έγινε μέσα σε λίγο διάστημα best seller.

Έκτοτε, ο Στίβεν Κινγκ διέγραψε μια λαμπρή πορεία, γράφοντας 65 μυθιστορήματα, συμπεριλαμβανομένων επτά με το ψευδώνυμο Richard Bachman και πάνω από 200 διηγήματα.

Πολλά από τα έργα του διαδραματίζονται στην πατρίδα του, το Μέιν (HΠΑ).

Τα βιβλία του «βασιλιά του τρόμου», όπως τον αποκαλούν, έχουν πουλήσει πάνω από 400 εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ αρκετά εξ’ αυτών έχουν μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη.

The Shining (1980)

Η «Λάμψη» θεωρείται ως μία από τις σπουδαιότερες ταινίες τρόμου όλων των εποχών. Πρόκειται για δραματική ταινία τρόμου σε σκηνοθεσία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

Προβλήθηκε το 1980, και είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ. Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Τζακ Νίκολσον ως ο επιστάτης Τζακ Τόρανς, η Σέλεϊ Ντιβάλ ως η σύζυγος Γουέντυ Τόρανς, και ο Ντάνυ Λόυντ ως Ντάνυ Τόρανς.

Carrie (1976)

Η ταινία «Κάρι, Έκρηξη οργής» είναι ο τίτλος της κινηματογραφικής μεταφοράς του μυθιστορήματος «Carrie» του Στίβεν Κινγκ (1976) σε σκηνοθεσία του Μπράιαν Ντε Πάλμα και σενάριο του Λόρενς Κόεν.

Πρωταγωνιστεί η Σίσι Σπέισεκ στον ρόλο της Κάρι,  ενώ η Πάιπερ Λόρι υποδύεται την μητέρας της. H ταινία παρουσιάζει τον (τότε) άγνωστο Τζον Τραβόλτα στο κινηματογραφικό του ντεμπούτο. Στην πρώτη σκηνή της ταινίας, η τάξη της Κάρι παίζει volleyball την ώρα της γυμναστικής.

Η ομάδα της νεαρής μαθήτριας είναι εξοργισμένη λόγω της κακής απόδοσης της Κάρι στο παιχνίδι. Όταν η Κάρι ανακαλύπτει αίμα στα χέρια της, στην στιγμή που βρίσκεται στο ντους, καθώς της έρχεται η πρώτη περίοδος, ζητά βοήθεια από τα υπόλοιπα κορίτσια, τα οποία αρχίζουν να την εξευτελίζουν, πετώντας της, πετσέτες.

Misery (1990)

H ταινία «Misery» είναι θρίλερ (1990) σε σκηνοθεσία του Ρομπ Ράινερ. Το σενάριο έγραψε ο Γουίλιαμ Γκόλντμαν και είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Στίβεν Κινγκ.

Πρωταγωνιστούν οι Τζέιμς Κάαν και Κάθι Μπέιτς. Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός διάσημου συγγραφέα, του Πολ Σέλντον, ο οποίος στο δρόμο για το σπίτι τρακάρει και τραυματίζεται σοβαρά. Την περίθαλψη του, όμως, αναλαμβάνει η νοσοκόμα και φανατική του θαυμάστρια του, Άννι Γουίλκς, που τον μεταφέρει στο απομονωμένο σπίτι της.

It (Chapter One – 2017 & Chapter Two- 2019)

H ταινία «Αυτό» (Chapter One) είναι ταινία τρόμου του 2017 σε σκηνοθεσία του Άντι Μουσιέτι, που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ (1986). Το σενάριο είναι γραμμένο από τους Τσέις Πάλμερ Κάρι Φουκουνάγκα και Γκάρυ Νταυμπερμαν.

H ταινία αφηγείται την ιστορία επτά παιδιών από το Ντέρι, τα οποία τρομοκρατούνται από το ομώνυμο ον, που φέρει συνήθως τη μορφή ενός κλόουν, και με τη βοήθεια του αντιμετωπίζει ο καθένας ξεχωριστά τους προσωπικούς του δαίμονες.

Το «Αυτό» (Chapter Two) αποτελεί συνέχεια της ταινίας του 2017 και προβλήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019. Αυτή η ταινία είναι σε σκηνοθεσία του Andy Muschietti και σενάριο του Gary Dauberman.

The Shawshank Redemption (1994)

H ταινία «Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ» είναι δραματική ταινία παραγωγής 1994 σε σενάριο και σκηνοθεσία του Φρανκ Ντάραμποντ. Πρωταγωνιστούν οι Τιμ Ρόμπινς και Μόργκαν Φρίμαν.

Η ταινία βασίζεται στη νουβέλα του Στίβεν Κινγκ με τον τίτλο «Rita Hayworth and Shawshank Redemption» και εξιστορεί τη ζωή του Άντι Ντουφρέιν, ενός τραπεζίτη, ο οποίος περνάει άδικα δύο δεκαετίες στη φυλακή Σώσανκ. Εκεί, αναπτύσσει φιλία με τον λαθροδιακινητή Ρεντ, εργάζεται για τον διεφθαρμένο διευθυντή Σάμιουελ Νόρτον, και μαθαίνει να προσαρμόζεται στις σκληρές συνθήκες των φυλακών.

Stand by Me (1986)

Η ταινία «Στάσου Πλάι Μου» είναι δραματική περιπέτεια παραγωγής 1986 σε σκηνοθεσία του Ρομπ Ράινερ. Η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα «The Body» του Στίβεν Κινγκ και ο τίτλος προέρχεται από το ομώνυμο τραγούδι του Μπεν Ε. Κινγκ, που ακούγεται στους τίτλους τέλους.

Πρωταγωνιστούν οι Γουίλ Γουίτον, Ρίβερ Φίνιξ, Κόρεϊ Φέλντμαν και Τζέρι Ο’ Κόνελ. Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Γκόρντι, ενός συγγραφέα που κάνει αναδρομή στα χρόνια της εφηβείας του, όταν μαζί με τρεις φίλους του ξεκίνησαν να βρουν το πτώμα ενός εξαφανισμένου αγοριού που θεωρούνταν νεκρό.

The Green Mile (1999)

Η ταινία το «Πράσινο Μίλι» είναι δραματική ταινία φαντασίας, παραγωγής 1999, σε σκηνοθεσία και σενάριο του Φρανκ Ντάραμποντ. Αποτελεί μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος (1996) του Στίβεν Κινγκ.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Τομ Χανκς ως Πολ Έτζκομπ και ο Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν ως Τζον Κόφι, καθώς και οι Ντέιβιντ Μορς, Μπόνι Χαντ, Τζέιμς Κρόμγουελ και Νταμπς Γκριρ. Η ταινία αφηγείται τη ζωή του Πολ Έτζκομπ ως δεσμοφύλακα της πτέρυγας των θανατοποινιτών κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Οικονομικής Ύφεσης του 1929 (ΗΠΑ) και των υπερφυσικών γεγονότων στα οποία υπήρξε μάρτυρας.

Doctor Sleep (2019)

Η ταινία «Doctor Sleep» είναι ταινία τρόμου του 2019, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Mike Flanagan. Πρόκειται για προσαρμογή του ομώνυμου μυθιστορήματος του 2013 του Στίβεν Κινγκ και η συνέχεια της ταινίας «The Shining» του 1980 του Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Ewan McGregor ως Dan Torrance, ένας άνδρας με ψυχικές ικανότητες και προβλήματα αλκοολισμού, ο οποίος παλεύει με τα παιδικά τραύματα από τις εμπειρίες που βίωσε στο ξενοδοχείο Overlook.

Pet Sematary (1989 και 2019)

Η ταινία «Νεκροταφείο ζώων» είναι ταινία τρόμου του 1989 σε σκηνοθεσία της Mary Lambert, και η πρώτη προσαρμογή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Στίβεν Κινγκ το 1983. Το σενάριο της ταινίας έγραψε ο ίδιος ο King. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Dale Midkiff, Denise Crosby, Blaze Berdahl , Fred Gwynne και Miko Hughes ως Gage Creed. Ο τίτλος της ταινίας είναι επίτηδες λανθασμένος (pet cemetery).

Η οικογένεια Creed – ο Louis, η Rachel, τα παιδιά τους Ellie και Gage και η γάτα τους Church – μετακομίζουν από το Σικάγο στην επαρχία Ludlow του Maine, αφού ο Louis δέχεται δουλειά ως τοπικός γιατρός. Γίνονται φίλοι με τον γείτονα Jud Crandall, ο οποίος τους πηγαίνει σε ένα απομονωμένο νεκροταφείο κατοικίδιων, στο δάσος πίσω από το σπίτι των Creeds. Το 2019 έγινε η δεύτερη κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου.

1408 (2007)

Η ταινία «1408» είναι μια ψυχολογική ταινία τρόμου του 2007 βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Στίβεν Κινγκ (1999) σε σκηνοθεσία του Mikael Håfström και σενάριο των Matt Greenberg, Scott Alexander και Larry Karaszewski. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται οι John Cusack και Samuel L. Jackson.

Η ταινία παρουσιάζει τον Μάικ Ένσλιν, έναν συγγραφέα που ερευνά υποτιθέμενες στοιχειωμένες τοποθεσίες. Στο δωμάτιο 1408 του ξενοδοχείου «The Dolphin» βιώνει υπερφυσικά και τρομακτικά γεγονότα.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Εμμανουήλ Καραλής γιόρτασε τα 25α γενέθλιά του με την δίδυμη αδελφή του

admin

Ανδρέας Μανωλικάκης: ««Η Ελλάδα δεν συγχωρεί την επιτυχία στο εξωτερικό»

admin

Κατερίνα Στικούδη – Βαγγέλης Σερίφης: To garden party για τα γενέθλια του μεγάλου τους γιου

admin