Ευ Ζην

Οι 10 πιο επικίνδυνες τροφές στον κόσμο

Το φαγητό είναι κάτι που όλοι αγαπάμε γιατί εκτός από θέμα επιβίωσεις είναι μια από τις καθημερινές απολαύσεις του ανθρώπου. Κυρίως βέβαια είναι απαραίτητο για τη ζωή. Αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ πως το ίδιο πράγμα που χρειαζόμαστε για να επιβιώσουμε είναι το ίδιο με εκείνο που θα μπορούσε θεωρητικά να μας δημιουργήσει πρόβλημα στην υγεία μας ή και να οδηγήσει στο θάνατο; Δεν είναι όλες οι τροφές του κόσμου “ακίνδυνες”. Σαφώς οι διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων από μέρος σε μέρος αλλάζουν, οι παραδόσεις της κάθε κουζίνας και οι συνήθειες αλλά υπάρχουν 10 τροφές που ανεξάρτητα απ όλα αυτά είναι επικίνδυνες και καλό είναι να τις αποφεύγουμε!

Από δηλητηριώδη θαλασσινά μέχρι τα τοξικά φυτά, αυτά είναι τα 10 πιο επικίνδυνα τρόφιμα στον κόσμο. Μπορεί κάποια να φαίνονται νόστιμα με την πρώτη ματιά αλλά μην πείτε ότι δεν γνωρίζατε!

10.Χοτ ντογκ

Μπορεί να σας φαίνεται παράδοξο, αλλά δεν είναι. Τα χοτ ντογκ είναι προφανώς ανθυγιεινά (αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι τα λατρεύουν). Είναι ένα από τα πιο ανθυγιεινά τρόφιμα που γνωρίζει ο άνθρωπος. Είναι ένα από τα πιο επεξεργασμένα τρόφιμα στον κόσμο και περιέχει πολλά κορεσμένα λιπαρά που συνδέονται με ορισμένες καρδιαγγειακές παθήσεις, ακόμη και με καρκίνο. Η τακτική κατανάλωση χοτ ντογκ μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνες ασθένειες. Αυτό είναι γεγονός. Αλλά δεν είναι ακριβώς αυτός ο λόγος που μπήκε σε αυτή τη λίστα. Τα χοτ ντογκ είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα τρόφιμα στον κόσμο λόγω του σχήματός τους το οποίο τα καθιστά κίνδυνο για πνιγμό (κυρίως για παιδιά) και αντιπροσωπεύει περίπου το 17% όλων των περιπτώσεων πνιγμού! Την επόμενη φορά που θα φάτε ένα χοτ ντογκ, θυμηθείτε να μασάτε καλά πριν το καταπιείτε.

9. Blood Clams

 Blood Clams  - επικίνδυνα θαλασσινά

Στα ελληνικά μεταφράζονται ως “μύδια αίματος”. Οπότε μόνο με ένα τέτοιο όνομα, πιθανότατα θα το σκεφτείτε δύο φορές να φάτε αυτό το εξωτικό θαλασσινό. Και μάλλον θα έπρεπε. Αυτά τα μύδια προέρχονται συνήθως από τον Κόλπο του Μεξικού και περιέχουν υψηλές ποσότητες θανατηφόρων ιών και βακτηρίων όπως ηπατίτιδα, τύφος, ακόμη και δυσεντερία. Λόγω των διατροφικών τους συνηθειών, απορροφούν παθογόνα καθώς η ζωή τους εξαρτάται από αυτά. Περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από ασθένειες και τουλάχιστον 31 πέθαναν από την κατανάλωση αυτών των αχιβάδων. Μπορούν να προκαλέσουν μολύνσεις εάν σερβίρονται ενώ δεν είναι καλά μαγειρεμένα, αλλά κάθε φορά που τρώτε Blood Clams , υπάρχει ακόμα 15% πιθανότητα να μολυνθείτε. Ίσως δεν αξίζει το ρίσκο!

8.Φύλλα ραβέντι

Φύλλα ραβέντι

Η πίτα με το γνωστό λαχανικό ραβέντι ή ρεβέντι είναι ευρέως διαδεδομένη, ιδιαίτερα στην Αμερική. Υπάρχουν κάθε κάθε λογής ρεβανόπιτες και μαρμελάδες. Αν και έχει καλή γεύση, θυμηθείτε να βεβαιωθείτε ότι έχουν χρησιμοποιηθεί μόνο μίσχοι ραβέντι -το μόνο βρώσιμο τμήμα του φυτού- και όχι φύλλα ραβέντι. Τα φύλλα του περιέχουν μια δηλητηριώδη ουσία που ονομάζεται οξαλικό οξύ. Αν και θα χρειαζόταν να καταναλώσετε περίπου 11 κιλά φύλλα ραβέντι για να είναι θανατηφόρο, μικρές ποσότητες μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα όπως ναυτία, διάρροια ή κόκκινα ούρα. Ακόμη και μικρές ποσότητες μπορεί να προκαλέσουν πέτρες στα νεφρά ή νεφρική ανεπάρκεια.

7.Σαμπούκοι (Elderberries)

Σαμπούκοι (Elderberries)

Είναι ένα είδος μούρων. Με την πρώτη ματιά, αυτά τα μούρα φαίνονται αβλαβή. Μάλιστα φαίνονται πεντανόστιμα! Μοιάζουν σαν να είναι υπέροχα σε μια πίτα όπου χρησιμοποιούνται κυρίως. Αλλά μην αφήσετε την εμφάνισή τους να σας ξεγελάσει. Τα σαμπούκους είναι απίστευτα επικίνδυνα αφού περιέχουν κυάνιο. Μπορεί να σκέφτεστε, εάν είναι τόσο επικίνδυνα, τότε πώς γίνεται να χρησιμοποιούνται στα τρόφιμα; Τα σαμπούκους είναι ασφαλή για κατανάλωση εάν είναι πλήρως ώριμα και προετοιμασμένα σωστά. Πρέπει να αφαιρέσετε τα φύλλα, τα κλαδιά και τους σπόρους προτού καταναλωθούν.

6.Κασάβα

Κασάβα

Ακριβώς όπως το Elderberries (Σαμπούκοι), η Cassava φαίνεται ακίνδυνη αλλά στην πραγματικότητα περιέχει επικίνδυνες ποσότητες κυανίου. Όσοι ζουν σε ασιατικές ή λατινικές κοινότητες, μάλλον έχουν ήδη δοκιμάσει ένα πιάτο που περιλαμβάνει κασάβα, συνήθως σε κέικ ή σε κυδωνάτες πατάτες. Για να κάνετε αυτό το λαχανικό (ρίζα στην ουσία) ασφαλές, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι προετοιμασμένο και μαγειρεμένο σωστά. Πρέπει να τ0 κόψετε σε 3 με 4 κομμάτια και μετά να τα βράσετε για περίπου 15 με 30 λεπτά πριν το χρησιμοποιήσετε στα πιάτα σας.

5.Ackee (Άκι)

Ackee (Άκι)

Θέλετε να μάθετε πόσο επικίνδυνο είναι το φρούτο Ackee -πρόκειται για φρούτο της Τζαμάικας. Αυτό το φρούτο είναι τόσο επικίνδυνο που έχει απαγορευτεί η εισαγωγή του στις Ηνωμένες Πολιτείες για πάνω από 50 χρόνια! Αλλά ας ρίξουμε μια ματιά στο γιατί ακριβώς αυτό το δημοφιλές φρούτο της Τζαμάικας κερδίζει μια θέση σε αυτή τη λίστα. Το άγουρο φρούτο ackee περιέχει μια ουσία που ονομάζεται Υπογλυκίνη Α, η οποία, όταν εισέλθει στον οργανισμό μας μπορεί να προκαλέσει υπογλυκαιμία, μια κατάσταση κατά την οποία το επίπεδο γλυκόζης στο αίμα μας πέφτει κάτω από αυτό που θεωρείται υγιές. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε έντονο εμετό και σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει ακόμη και κώμα. Το φρούτο ackee είναι ένα δημοφιλές συστατικό για ένα πιάτο που ονομάζεται Ackee and Saltfish. Αν θέλετε να το δοκιμάσετε, τότε είναι καλύτερο να κατευθυνθείτε προς την Καραϊβική και να το φτιάξουν άνθρωποι που ξέρουν πώς να το προετοιμάσουν σωστά.

4.Ωμά κόκκινα φασόλια

Ωμά κόκκινα φασόλια

Τα κόκκινα φασόλια (Kidney η red Beans) μπορεί να είναι ένα κοινό συστατικό στα μαγειρευτά και τα τσίλι, αλλά μπορούν να βλάψουν την υγεία σας εάν δεν τα χειριστείτε σωστά. Αν προετοιμαστούν σωστά, ωστόσο, τα φασόλια θα σας προσφέρουν πολλές υγιεινές βιταμίνες και μέταλλα. Ο λόγος για αυτό είναι ότι τα ωμά φασόλια περιέχουν φυτοαιμοσυγκολλητίνη, η οποία μπορεί να κάνει τα ερυθρά αιμοσφαίρια σας να συσσωρευτούν και να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση. Πρέπει να τα μουλιάσεις σε νερό και μετά να το βράσεις για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν γίνει ασφαλής τροφή για κατανάλωση. Απλώς δείχνει ότι πρέπει πάντα να είμαστε προσεκτικοί και να διασφαλίζουμε ότι τα φαγητά μας έχουν ψηθεί καλά πριν τα φάμε.

3.Sannakji (Ζωντανό χταπόδι)

Η κατανάλωση ωμού ψαριού (όπως στο σούσι) είναι πολύ συνηθισμένη και η αλήθεια είναι και τα πιάτα αυτά πολύ νόστιμα. Έχουν μια φρέσκια γεύση που απλά δεν μπορεί να συνδυαστεί με μαγειρεμένα ψάρια. Αλλά πόσο μακριά είμαστε διατεθειμένοι να πάμε για χάρη… της φρεσκάδας; Στην Κορέα, έχουν ένα πιάτο που ονομάζεται Sannakji που βασικά είναι ένα ζωντανό μωρό χταπόδι . Δεδομένου ότι είναι ακόμα ζωντανό, τα πλοκάμια μπορεί να κολλήσουν στο λαιμό σας ενώ κατεβαίνει και μπορεί να σας προκαλέσουν πνιγμό. Όχι μόνο είναι επικίνδυνο, πρέπει επίσης να ζήσετε με το γεγονός ότι μόλις φάγατε ένα μωρό χταπόδι που, σύμφωνα με έρευνες, είναι αισθανόμενα όντα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να νιώσουν ορισμένα συναισθήματα…

2. Τυρί Casu Marzu

Τυρί Casu Marzu  Σαρδηνία

Εδώ είναι κάτι που είναι λίγο ακραίο. Το Casu Marzu είναι μια λιχουδιά της Σαρδηνίας και θεωρείται το πιο επικίνδυνο τυρί στον κόσμο. Γιατί; Γιατί περιέχει ζωντανά σκουλήκια. Αυτό το τυρί φτάνει σε ένα νέο επίπεδο ζύμωσης που προκαλείται από τα σκουλήκια που διασπούν το λίπος. Όχι μόνο είναι χονδροειδές, αλλά τα σκουλήκια μπορούν επίσης να φάνε μέσω των ιστών του εντέρου σας εάν τα καταναλώσετε και επιβιώσουν. Το Casu Marzu έχει μια πικάντικη γεύση και απαλή υφή, καθιστώντας τα δημοφιλή μεταξύ των ανθρώπων που θέλουν να δοκιμάσουν εξωτικά φαγητά. Απλά πρέπει να είστε προσεκτικοί…

1.Fugu (Pufferfish)

Το ψάρι Pufferfish είναι από καιρό γνωστό ότι είναι δηλητηριώδες. Αυτά τα πλάσματα παράγουν τετροδοτοξίνη για να προστατευτούν από τα αρπακτικά. Αλλά αυτό φαίνεται δεν ήταν αρκετό για να μην προσπαθήσουν οι άνθρωποι να φτιάξουν ένα πιάτο από αυτό το ψάρι. Η τετροδοτοξίνη είναι ένα πολύ ισχυρό δηλητήριο που είναι 1200 φορές πιο δηλητηριώδες από το κυάνιο, και κάθε ένα από τα όργανα του ψαριού περιέχει αυτό το επιβλαβές δηλητήριο. Στην πραγματικότητα, ένα μόνο φουσκωτό ψάρι περιέχει αρκετό δηλητήριο για να σκοτώσει 30 ενήλικες. Αυτό το ψάρι είναι τόσο δηλητηριώδες που πρέπει να περάσετε από αυστηρή εκπαίδευση για να έχετε τα προσόντα να σερβίρετε ακόμη και πιάτα που το περιέχουν! Το πιο τρομακτικό πράγμα με αυτό το δηλητήριο είναι ότι δεν υπάρχει αντίδοτο! Μόλις μπει η τετροδοτοξίνη στο ανθρώπινο σύστημα, δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία και ο θάνατος σε λίγες ώρες είναι αναπόφευκτος. Το χειρότερο είναι ότι ο άνθρωπος έχει τις αισθήσεις του όλη την ώρα που υποφέρει από τις επιπτώσεις στο σώμα του. Αυτονόητα λοιπόν, το Fugu ή Pufferfish είναι η πιο επικίνδυνη γνωστή τροφή στον κόσμο.

Δείτε επίσης

Πηγή: www.travelstyle.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Τάσος Δούσης: Και αυτό το Σαββατοκύριακο έχει μοναδικές ΕΙΚΟΝΕΣ!

admin

Η τάση για ημερήσια ταξίδια πολλών χιλιομέτρων με αεροπλάνο εξαπλώνεται | in.gr

admin

4 «άγνωστοι» χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα για εναλλακτικές αποδράσεις

admin